Κώστας Νικολακόπουλος

Πότε και πώς ο Χάμες έχει γίνει καθοριστικός για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα παιχνίδια στα οποία ο Χάμες έχει υπάρξει καθοριστικός για τον Ολυμπιακό.

· Από το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη ασφαλώς το κυριότερο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι το γκολ του Μασούρα. προφανέστατα γιατί έδωσε τη νίκη, αλλά όχι μόνο γι΄ αυτό.

· Όλη η εξέλιξη της φάσης του γκολ κατάδειξε τη διαφορά του Ολυμπιακού του β΄ ημιχρόνου, με τη διαφορά του Ολυμπιακού του β΄ ημιχρόνου: ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο είχε σε 45+2 λεπτά μία τελική!!! Ξεκινάει λοιπόν το β΄ ημίχρονο, κάνει σέντρα ο Ολυμπιακός και επί 55 δευτερόλεπτα κρατάνε την μπάλα οι παίκτες του στα πόδια τους! Εμβιλά-Σωκράτης άλλαζαν συνεχώς μπάλα, μέχρι που ο Χάμες έβγαλε μπροστά στον Μπιέλ κι αυτός την άφησε στο Ρόντινεϊ, ο οποίος με τη σειρά του τη γύρισε στον Χάμες. Γνωστή η συνέχεια με μία σέντρα από τη συγκεκριμένη θέση που δεν μπορεί να κάνουν πολλοί παίκτες αριστεροπόδαροι και με ένα πέταγμα του Μασούρα το οποίο επίσης δεν μπορεί να κάνουν πολλοί κυνηγοί.

· Απλά έχει σημασία να σταθούμε στο ότι με το που έκανε σέντρα ο Ολυμπιακός για το β΄ ημίχρονο, έφτασε στο γκολ έχοντας την μπάλα στα πόδια του επί 55 δευτερόλεπτα χωρίς παίκτης του Άρη να μπορέσει να την ακουμπήσει. Ήταν μία φάση στην οποία ο Ολυμπιακός «είπε» στον Άρη, αλλά κυρίως στον ίδιο του τον εαυτό, «εγώ μπαίνω τώρα στο παιχνίδι για να το πάρω».

· Παρεμπιπτόντως, είναι η δεύτερη φορά που ο Χάμες γίνεται καθοριστικός για τον Ολυμπιακό με μία ασίστ που δίνει-η πρώτη ήταν στο διπλό μέσα στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, όταν ο Ολυμπιακός έχανε κι ο Κολομβιανός, στο μοναδικό ματς πρωταθλήματος που έχει μπει ως αλλαγή, έβγαλε με κάθετη πάσα μπροστά τον Γκάρι κι ισοφάρισε. Καθοριστικός ήταν, σε μικρότερο βαθμό, και σε δύο ακόμη παιχνίδια, υπό την έννοια ότι στο 5-0 με τον Αστέρα έκανε ο ίδιος το 2-0 και είχε την ασίστ για το 3-0, ενώ στο 2-0 με τη Λαμία είχε ανοίξει το σκορ.

Ολυμπιακός: Πότε και πώς ο Χάμες έχει γίνει καθοριστικός

· Εκεί, βέβαια, που θα έκανε τη μεγάλη διαφορά θα ήταν αν μετρούσε το πολύ ωραίο γκολ που είχε βάλει στο 0-0 με την ΑΕΚ, το οποίο είχε ακυρωθεί μέσω VAR για οφσάιντ στον Μασούρα, ενώ το ωραίο γκολ που είχε σκοράρει με κεφαλιά εναντίον του ΠΑΟΚ ήταν ατυχώς για τον Ολυμπιακό χωρίς αντίκρισμα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί με 1-2 μέσα στο Καραϊσκάκη.

· Γενικά ο Χάμες έχει δώσει βοήθειες στον Ολυμπιακό με αυτά τα τρία γκολ που έχει βάλει και τα τέσσερα που έχει φτιάξει (είχε και την πάσα στο Βαλμπουενά στο δεύτερο γκολ, για το 2-0 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο) στις συνολικά 13 εμφανίσεις του. Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι μαζί με τον Χουάνγκ είναι οι πρώτοι στη δημιουργία γκολ (από τέσσερα) κι ότι στο σκοράρισμα παραπάνω γκολ έχουν μόνο ο Μπακαμπού (εφτά) κι ο Μπιέλ (πέντε), που έχουν από ένα με πέναλτι, ενώ ο ίδιος ο Χάμες έχει χάσει πέναλτι.

· Σίγουρα, πάντως, από τον Χάμες ο Ολυμπιακός περίμενε και περιμένει περισσότερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x