Κώστας Νικολακόπουλος

Προχωρημένες συζητήσεις του Ολυμπιακού για να πάρει τον Αλίγιαγκιτς από την Σλάβια

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την κίνηση του Ολυμπιακού να πάρει ένα σημαντικό ταλέντο από την Τσεχία, τον 19χρονο σέντερ φορ της Σλάβια, Αλίγιαγκιτς.

• Η πληροφορία προέκυψε χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα από τον Τύπο της Τσεχίας κι έφερνε τον Ολυμπιακό να κινείται για την απόκτηση του Ντένις Αλίγιαγκιτς.

• Και είναι αλήθεια. Όντως, όπως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει καταθέσει προσφορά για τη μεταγραφή του 19χρονου σέντερ φορ της Σλάβια Πράγας, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ταλέντα της χώρας. Λέγεται στον τοπικό Τύπο ότι οι απαιτήσεις της ομάδας της Πράγας είναι της τάξης των 500 χιλ. Ευρώ-και η διαπραγμάτευση ανάμεσα στους δύο συλλόγους προχωράει.

• Λογικά, ο Αλίγιαγκιτς προορίζεται, εφόσον γίνει η μεταγραφή, αρχικά για τον Ολυμπιακό Β, καθότι μιλάμε για παιδί μόλις 19 ετών (10.4.2003), που έπαιξε την απερχόμενη σεζόν ως δανεικός από την Σλάβια πρώτα στην Β΄ κατηγορίας Βλάσιμ και από το Γενάρη και έπειτα στην Α’ κατηγορίας Σλόβαν Λίμπερετς.

• Μάλιστα, στο πρώτο μισό της σεζόν, στην Βλάσιμ, ήταν πρώτος σκόρερ στη Β κατηγορία με 10 γκολ (και τρεις ασίστ) σε 14 παιχνίδια (στα 11 βασικός), συν άλλα τέσσερα γκολ σε δύο παιχνίδια Κυπέλλου, κάνοντας μεγάλο…θόρυβο. Στην Λίμπερετς, αντίθετα, ο Αλίγιαγκιτς δεν προσαρμόστηκε το ίδιο εύκολα-έπαιξε μόνο σε πέντε παιχνίδια στην πρώτη ομάδα (δύο βασικός και τρία αλλαγή) και σε άλλα τέσσερα στη Β ομάδα με δύο γκολ (και δύο ασίστ) στο ενεργητικό του.

• Ο υψηλόσωμος (1μ88) φορ είναι γεννημένος στην Τσεχία, αλλά έχει πατέρα Βόσνιο και αρχικά έπαιξε στις μικρές Εθνικές ομάδες της Βοσνίας (12 συμμετοχές σε Κ16, Κ17, Κ18 και Κ19), αλλά πριν λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Τσεχία και ήδη κλήθηκε στην Κ19 (πέντε συμμετοχές-2 γκολ) και στην Κ21 (μία συμμετοχή).

• Το συμβόλαιο του με την Σλάβια λήγει το καλοκαίρι του 2024 και με τις συζητήσεις μεταξύ του Ολυμπιακού και του συλλόγου της Πράγας να προχωράνε, στην Τσεχία θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου ο μικρός να γίνει συμπαίκτης του Βατσλίκ!

• Εδώ είναι ένα βιντεάκι με τα χάιλαιτς του Αλίγιαγκιτς όσο έπαιζε στην Σλάβια Πράγας Β, στα 18 χρόνια του δηλαδή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x