Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα των τριών θαλασσών!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την ιδέα Three Seas League που έχει πέσει στο τραπέζι εσχάτως στην Κεντρική Ευρώπη!

• Προέκυψε σήμερα από τον Τύπο της Πολωνίας η είδηση ότι βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία ενός πρωταθλήματος με τη συμμετοχή των σημαντικότερων συλλόγων 13 χωρών, που οι περισσότερες σχετίζονται με τρεις θάλασσες, τη Βαλτική, την Αδριατική και τη Μαύρη!

Η ιδέα έχει πέσει από τη γνωστή εταιρία LTT Sports, που μιλάει για ένα επαναστατικό σχέδιο, που βασίζεται σε ένα ήδη υπάρχον φόρουμ συνεργασίας 13 χωρών, που συνεργάζονται κυρίως σε τρεις τομείς, μεταφορές, ενέργεια και ψηφιοποίηση. Και που θα μπορούσαν να γίνουν τέσσερις τομείς με το ποδόσφαιρο! Οι Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Λιθουανία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ουγγαρία. Μαζί με άλλες δύο, τις Ουκρανία και Μολδαβία, που προς το παρόν παίζουν το ρόλο του παρατηρητή στο φόρουμ.

• Οι εμπνευστές της ιδέας θυμίζουν ότι το Mitropa Cup, που παλαιότερα παίζονταν στην Κεντρική Ευρώπη, έφερε αργότερα το Τσάμπιονς Λιγκ! Το δε ρεπορτάζ της przegladsportowy.onet μνημονεύει το όνομα του Ολυμπιακού, λέγοντας ότι με τη δική του παρουσία, όπως και των Σαχτάρ, Ντινάμο Κιέβου και Σέριφ, σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, θα υπήρχαν τουλάχιστον 10 ομάδες από τις 100 πρώτες του ranking της ΟΥΕΦΑ.

• Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «η πρωτοβουλία Three Seas League στο σημερινό της στάδιο εξακολουθεί να είναι απλώς μία έννοια απλώς αφηρημένη. Οι άνθρωποι που συνδέονται με συλλόγους βλέπουν κάποια πλεονεκτήματα, αν και δεν μπορούν να μιλήσουν για πλήρη υποστήριξη». Με τους ανθρώπους της LTT Sports να υποστηρίζουν ότι οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα κερδίζουν περισσότερα χρήματα απ' όσα παίρνουν τώρα από την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θυμίζοντας ότι έτσι όπως αλλάζουν το Τσάμπιονς Λιγκ και τα άλλα Κύπελλα Ευρώπης θα είναι πολύ πιο δύσκολο σύλλογοι από αυτές τις χώρες να προκρίνονται.

• Θεωρητικά θα μπορούσε να έχει ένα ενδιαφέρον να παίζει ο Ολυμπιακός με κάποιες ακόμη από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας κόντρα σε κλαμπ όπως οι Ζάλτσμπουργκ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Σπάρτα και Σλάβια Πράγας, Σαχτάρ, Ντινάμο Κιέβου, Φερεντσβάρος, Λέγκια, Σλόβαν, Λουντογκόρετς. Με στόχους κατακτήσεις τίτλων!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x