Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Ταχύτατος, σκόρερ, ακόμη όχι έτοιμος ο Ονιεκούρου

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το τελευταίο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

• Ο Ονιεκούρου, σε καλή κατάσταση, είναι ποδοσφαιριστής που πραγματικά έλειπε από τον Ολυμπιακό και ως εκ τούτου λογική η επιμονή του Μαρτίνς (με τη σύμφωνη γνώμη του Μοντέστο) για την απόκτηση του.

• Ο Νιγηριανός είναι εξτρέμ με χαρακτηριστικά που δεν τα έχει, μαζί, κανείς άλλος ακραίος κυνηγός του πρωταθλητή Ελλάδας. Έχει την ικανότητα στο σκοράρισμα του Μασούρα, την ταχύτητα του Ραντζέλοβιτς, την ντρίμπλα του Βρουσάι και την τεχνική του Βαλμπουενά-άλλα από αυτά τα στοιχεία τα έχει πιο αναπτυγμένα από τους νέους συμπαίκτες του κι άλλα λιγότερο αναπτυγμένα. Όμως, τα έχει.

• Μιλάμε για έναν από τους πιο γρήγορους παίκτες του τουρκικού πρωταθλήματος, όπως έχουμε εντοπίσει να γράφεται στον Τύπο της γειτονικής χώρας. Πάνω απ΄ όλα, όμως, μιλάμε για ένα παίκτη με μεγάλη αρετή την ταχυδύναμη, όπως μετρήθηκε στα εργομετρικά τεστ που πέρασε στον Ολυμπιακό…

• Όπως μιλάμε για έναν εξτρέμ που στην καριέρα του σε πρωταθλήματα λίγο καλύτερα από το ελληνικό, είχε…
Στη βελγική Έουπεν ένα γκολ ανά δύο ματς (30 σε 60 συμμετοχές, σε δύο σεζόν)

Στην επίσης βελγική Άντερλεχτ ένα γκολ ανά τρία ματς (10 σε 28 συμμετοχές, σε μία σεζόν)

Στην τουρκική Γαλατασαράι ένα γκολ επίσης ανά τρία ματς (22 σε 71 συμμετοχές, σε μία ολόκληρη σεζόν και δύο μισές, άρα κατά κάποιο τρόπο σε δύο σεζόν!)

Τα νούμερα για εξτρέμ είναι αξιομνημόνευτα…

• Μιλάμε, όμως, και για ένα παίκτη με διαπιστωμένη ικανότητα στο ένας μ΄ έναν, ειδικά όταν βρίσκει χώρους, κάτι που ισχύει για κάθε πολύ γρήγορο εξτρέμ. Η δε τεχνική του είναι επίσης πολύ υψηλού επιπέδου. Αντίθετα, δεν είναι ανάλογου επιπέδου οι σέντρες του (χωρίς να σημαίνει ότι χωλαίνει σε αυτό το κομμάτι) και δεν έχει καλές εκτελέσεις στις στατικές φάσεις. Σίγουρα δε πρέπει να βελτιωθεί στον τομέα των ασίστ, όπου έχει μέχρι στιγμής 25 (12 στη Γαλατά, 11 στην Έουπεν και δύο στη Μονακό-σε οκτώ μόλις συμμετοχές στη γαλλική ομάδα) σε ένα σύνολο 167 επίσημων αγώνων.

Ολυμπιακός: Ταχύτατος, σκόρερ, όχι έτοιμος ο Ονιεκούρου

• Ίσως, όμως, σημαντικότερο μειονέκτημα του αυτή την στιγμή είναι ο βαθμός ετοιμότητας του. Στον Ολυμπιακό προπονείται μόλις λίγες ημέρες, στη Μονακό έκανε προπονήσεις με τη Β ομάδα της, ενώ με τη Γαλατασαράι μετά τις 3 Απριλίου έπαιξε σε μόλις τρία παιχνίδια, στο ένα 22 λεπτά, στο άλλο 63 λεπτά και στο τελευταίο 32 λεπτά. Διότι, αρχικά έχασε ένα παιχνίδι λόγω του θανάτου της μητέρας του στη Νιγηρία και στη συνέχεια, γυρίζοντας στην Τουρκία, έχασε άλλα τέσσερα ματς λόγω δύο τραυματισμού, ενός 15-20 ημερών κι ενός επιπόλαιου.

• Κοινώς, τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο 24χρονος Αφρικάνος άσος έχει παίξει σε τρία παιχνίδια, ένα βασικός (για μία ώρα) και δύο αλλαγές (για μισή ώρα την κάθε φορά). Υπό αυτή την έννοια, αποτελεί κι ερωτηματικό το τι μπορεί να κάνει άμεσα ο Ονιεκούρου για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, παίζοντας σε μία ομάδα που ακόμη δεν ξέρει καλά καλά τα μικρά ονόματα των συμπαικτών του.

• Από την άλλη, ο Ονιεκούρου έχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά ακόμη και σε μία φάση, αν του κάτσει μέσα στο παιχνίδι. Και θα είναι και μία «άγνωστη ποσότητα» για τη Λούντογκορετς. Ένας πιθανός αιφνιδιασμός…

Άσχετο (σε συνέχεια του χθεσινού): ο Πέπε δεν είχε προπονητή τον Ίβο Βιέϊρα μόνο στην Γκιμαράες (2019-20), αλλά και στην Εστορίλ (2017-18). Μάλιστα, τότε ο Πορτογάλος κεντρικός χαφ έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του ως βασικός (20 παιχνίδια) και κέρδισε και μία θέση στην ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας της χώρας του Κ21. Με τον ίδιο τον Πέπε σε πρόσφατη, μέσα στον Ιούλιο, συνέντευξη του στην πατρίδα του να δηλώνει, «ο Ίβο Βιέϊρα λέει ότι μόνο με αυτόν παίζω μπάλα! Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να πάρει το καλύτερο από εμένα». Άραγε, πώς ήχησαν εκείνα τα λόγια στα αφτιά του Μαρτίνς;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x