Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Μία επιχείρηση διάσωσης 4 εκατ. ευρώ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να βγάλει τα σπασμένα μίας πολυδάπανης μεταγραφής που δεν του βγήκε ποτέ.

• Ο Ολυμπιακός λοιπόν μετά τον Τιάγκο Σίλβα (δόθηκε χωρίς χρήματα στην Βιτόρια Γκιμαράες, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το 50% των οικονομικών του δικαιωμάτων), έδωσε και τον έτερο Πορτογάλο χαφ, τον Πέπε, αυτόν πίσω στη Φαμαλικάο.

• Κι οι δύο, από τα μισά κιόλας της προετοιμασίας, είχε φανεί ότι δεν θα έμεναν στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, καθώς στις ευκαιρίες που πήραν στα φιλικά της Αυστρίας, ο μεν Τιάγκο απογοήτευσε, ο δε Πέπε δεν ήταν κακός, αλλά η όλη του εικόνα παρέπεμπε σε παίκτη που πολύ απλά δεν ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό, παρότι μάλιστα αποτελούσε την πιο θερμή εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς, που τον ζητούσε επιτακτικά επί μήνες…

• Βλέπετε, ο Πέπε είχε έρθει στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι με την προοπτική να γίνει το βασικό εξάρι του Ολυμπιακού. Είχε δώσει και μία συνέντευξη, θυμάμαι, στην Πορτογαλία και είχε πει ότι μπορεί να παίξει και στη θέση Νο 8, αλλά η καλύτερη του θέση είναι το Νο 6. Δυστυχώς, όμως, για τον ίδιο, ερχόμενος στον Πειραιά είχε την ατυχία να τραυματιστεί και δη αρκετά σοβαρά, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να ανησυχήσει και να πάρει τον Εμβιλά, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο στην ευαίσθητη θέση που κάλυπτε καταλυτικά επί μία διετία ο Γκιγέρμε. Ο Εμβιλά πήγε καλά και ο Πέπε κάπως έτσι κατάλαβε ότι δύσκολα θα γίνονταν βασικός στον Ολυμπιακό, βλέποντας και ότι για τη θέση Νο 6 υπήρχαν ο αρχηγός της ομάδας Μπουχαλάκης, αλλά και ο Καμαρά -κι από το φετινό καλοκαίρι κι ο Κουντέ…

• Με μεγάλη του χαρά ο Πέπε το Γενάρη πήγε δανεικός στη Φαμαλικάο, στην οποία πήγε καλά, παίζοντας όλα τα παιχνίδια (17) και δη 90λεπτα! Καλά, αλλά όχι αρκετά καλά, ώστε να βρεθεί κάποιος σύλλογος να τον αγοράσει-σε αντίθεση π.χ. με τον αριστερό μπακ Βινάγκρε, που από τη Φαμαλικάο στην οποία κι αυτός είχε πάει Γενάρη, κατέληξε στην πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ, δανεικός, αλλά με οψιόν αγοράς 10 εκ. Ευρώ.

Ολυμπιακός: Μία επιχείρηση διάσωσης 4 εκ. Ευρώ!

• Η ουσία είναι ότι ο Πέπε γύρισε στο Ρέντη και τώρα που τελειώνει η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου να επιστρέψει στη Φαμαλικάο, εκ νέου με δανεισμό, αυτή τη φορά μίας ολόκληρης σεζόν. Ο δε Ολυμπιακός επιχειρεί έτσι να «διασώσει» τα περίπου 4 εκ. Ευρώ που του έχει κοστίσει η μεταγραφή του 24χρονου Πορτογάλου κεντρικού χαφ. Η οψιόν αγοράς που έδωσε στην άσημη πορτογαλική ομάδα είναι 4,5 εκ. Ευρώ, με την προοπτική βέβαια κυρίως να βρεθεί ένα πιο ισχυρό από τη Φαμαλικάο κλαμπ, που θα δώσει αυτά η, περίπου αυτά τα χρήματα.

• Γιατί όμως στη Φαμαλικάο κι όχι σε κάποια άλλη, πιο εμπορική, πορτογαλική ομάδα; Πολύ απλά, γιατί προπονητής εκεί είναι ο Ίβο Βιέϊρα, που ανέλαβε την ομάδα στις 8 Μαρτίου κι από εκεί που η Φαμαλικάο στην 22η αγωνιστική ήταν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με την ανάληψη από τον 45χρονο τεχνικό της τεχνικής ηγεσίας της όχι απλά σώθηκε, αλλά τερμάτισε στο φινάλε ακριβώς στη μέση της βαθμολογίας, στην 9η θέση!

• Θα μου πείτε, τι ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό για τον προπονητή της Φαμαλικάο; Πολύ απλά, ο Ίβο Βιέιρα ήταν ο προπονητής της Γκιμαράες, που αξιοποίησε τον Πέπε, όσο κανείς άλλος! Τη σεζόν 2019-20, που ο Βιέϊρα ήταν στον πάγκο της Γκιμαράες, σε 52 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, ο Πέπε έκανε την σεζόν την καριέρας του, παίζοντας 46 παιχνίδια (τα 34 βασικός), με πέντε γκολ και τρεις ασίστ! Κι έτσι είχε έρθει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, με πάνω από 3 εκ. Ευρώ και με καλό συμβόλαιο στον ίδιο τον παίκτη…

• Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι αν υπάρχει μία περίπτωση ο Πέπε να ξαναπιάσει το πικ της καριέρας του και να βγάλει ο σύλλογος το σπασμένα της μεταγραφής του, είναι με τον ίδιο προπονητή με τον οποίο είχε διαπρέψει στην Γκιμαράες. Κι έτσι συμφώνησαν να τον δώσουν εκεί…

• Μην ξεχνάμε ότι ακόμη κι αν φύγει π.χ. ο Καμαρά η, ο Μπουχαλάκης μέσα στο καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει να στηρίξει για τη μεσαία γραμμή τον πιτσιρικά κεντρικό χαφ Σουρλή, ενώ ο πολυσύνθετος Αγκιμπού Καμαρά παίζει με την ίδια ευχέρεια στα πλάγια της επίθεσης, αλλά και πιο πίσω, στον άξονα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x