Κώστας Νικολακόπουλος

Τελικά ο Ολυμπιακός δεν τον κράτησε τον Βαλμπουενά για τις… φιέστες!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Βαμπουενά και το πόσο μεγάλη επίδραση έχει ακόμη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Και δίνει κι ένα βιντεάκι για...Τσούμιτς!

• Μεταξύ σοβαρού και αστείου είχε λεχθεί στο περιθώριο της φιέστας του Ολυμπιακού τον περασμένο Μάϊο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και με αφορμή ότι ο Βαλμπουενά είχε…πρωταγωνιστήσει στην «ερυθρόλευκη» γιορτή! Τότε είχε ακουστεί η ατάκα, «τον Βαλμπουενά τον κρατάει ο Ολυμπιακός για τις…φιέστες».

• Η αλήθεια είναι ότι τον Βαλμπουενά τον έχουν πάρει και τα χρόνια, στα 37 πλέον. Κι ο ίδιος, σε μία πολύ πρόσφατη συνέντευξη του στη Γαλλία, είχε πει, «γέρασα λιγάκι τώρα», τονίζοντας ότι θα ήθελε η επόμενη προοπτική του στο ποδόσφαιρο είναι πάλι στον Ολυμπιακό, αλλά ως τεχνικός-αθλητικός διευθυντής η, σκάουτερ.

• Ας επιχειρήσουμε, όμως, να απαντήσουμε στο ερώτημα, αν στον Ολυμπιακό κράτησαν τον Ματιέ σε τρίτη σερί σεζόν για…φιέστες! Πάμε λοιπόν!

Ολυμπιακός-Νέφτσι 1-0, με γκολ του Καμαρά από πάσα του Βαλμπουενά
Νέφτσι-Ολυμπιακός 0-1, με γκολ του Μασούρα από ασίστ του Βαλμπουενά
Ολυμπιακός-Σλόβαν 3-0, με τα τρία γκολ να έχουν αφετηρία ισάριθμα κόρνερ του Βαλμπουενά!
Σλόβαν-Ολυμπιακός 2-2, με το 0-1 του Ελ Αραμπί με κεφαλιά από σέντρα του Βαλμπουενά
Λαμία-Ολυμπιακός 1-2, με το 0-1 του Σισέ με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά
ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-2, με το νικητήριο γκολ του Αραμπί να ξεκινάει από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2, με το νικητήριο γκολ του Αραμπί από πέναλτι-κέρδος του Βαλμπουενά
Ολυμπιακός-Βόλος 2-1, με το νικητήριο γκολ να είναι με απευθείας φάουλ του Βαλμπουενά

• Ο έμπειρος Γάλλος άσος έχει εμπλοκή φέτος σε 10 γκολ του Ολυμπιακού σε οκτώ διαφορετικά παιχνίδια του, τέσσερα ευρωπαϊκά και τέσσερα πρωταθλήματος. Με τον Ματιέ να είναι καθοριστικός και στα οκτώ αυτά παιχνίδια. Να λάβουμε δε υπόψιν μας ότι έχει συνολικά 17 συμμετοχές μέχρι τώρα στη σεζόν, μόλις έξι βασικός και 11 αλλαγή. Μάλιστα, τελευταία του συμμετοχή σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας ήταν στις 19 Σεπτέμβρη, στη Λαμία. Έκτοτε, εδώ και σχεδόν 2,5 μήνες δηλαδή, παίζει μόνο αλλαγή.

• Να συνυπολογίσουμε ότι ο Βαλμπουενά…
Μπήκε με την Άντβερπ στο 76ο λεπτό, με τους Βέλγους μόλις να έχουν ισοφαρίσει (1-1) κι ο Ολυμπιακός τελικά κέρδισε με 2-1
Μπήκε με τη Φενέρμπαχτσε στο 68ο λεπτό με το αποτέλεσμα στο 0-0 κι ο Ολυμπιακός τελικά κέρδισε με 1-0



• Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Βαλμπουενά δεν μπορεί να έχει φέτος στον Ολυμπιακό την ίδια επίδραση που είχε στην πρώτη του σεζόν και στο ξεκίνημα της δεύτερης, αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι με μία καλή διαχείριση, ώστε να έχει ένα ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, ο Ματιέ μπορεί να κάνει τη διαφορά σε πολλά παιχνίδια, ιδιαίτερα μπαίνοντας ως αλλαγή, εκεί που ο Ολυμπιακός τα βρίσκει σκούρα.

• Ο Γάλλος δεν είναι μόνο ότι μπορεί να κερδίσει ένα ματς με ένα καλό «στημένο», είναι κι ότι μπαίνοντας στο παιχνίδι βγάζει ενέργεια στο επιθετικό κομμάτι του. Ναι μεν έχει την αδυναμία ότι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί και ανασταλτικά, αλλά δίνει ρυθμό στην ομάδα, ζητάει μπάλα, παίρνει πρωτοβουλίες, κάνει υπεραριθμίες, συνεργάζεται πολύ καλά με τον Ελ Αραμπί και τους άλλους «ερυθρόλευκους», κερδίζει φάουλ και κόρνερ, είναι ρε παιδί μου ένας μπελάς για τον αντίπαλο.

• Κάτι τελευταίο: ο Ματιέ είναι 2,5 χρόνια στον Ολυμπιακό και το είχε ψάξει πολλές φορές αυτό το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, χωρίς να τα καταφέρει ποτέ. Είτε γιατί ήταν άστοχος, είτε γιατί οι εκτελέσεις του συνήθως ήταν μεν πάνω από το τείχος, αλλά πιο χαμηλές κι άρα πιο εύκολες για τον γκολκίπερ. Του άξιζε να βάλει ένα τέτοιο όμορφο, όσο και κρίσιμο γκολ. Στην κατάλληλη ώρα ήρθε, στο 91ο λεπτό ενός αγώνα στον οποίο ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο 85’ κι είχε ισοφαριστεί στο 88’ μέσα στο Καραϊσκάκη από μία μικρομεσαία ομάδα.

• Για να είμαστε ρεαλιστές, αν δεν υπήρχε αυτό το γκολ του Γάλλου, από χθες το απόγευμα θα υπήρχε γκρίνια στον Ολυμπιακό. Μείωση της διαφοράς από την ΑΕΚ στους τέσσερις βαθμούς, δεύτερο σερί πολύ μέτριο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη μετά το 1-0 επί του Ιωνικού κλπ, κλπ., ε;…

• Παρεμπιπτόντως, ρίξτε μία ματιά στο τι είχα γράψει για τον Βαλμπουενά και τη φετινή σεζόν του σε ανύποπτο χρόνο, τον περασμένο ιούλιο. Γιατί είναι άλλο να τα βλέπεις εκ των προτέρων.

Άσχετο: μετά τον Ραντζέλοβιτς, που σκόραρε χθες το τέταρτο του γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας με τη Λεγκανές, ο άλλος Σέρβος δανεικός εξτρέμ του Ολυμπιακού, ο Τσούμιτς, άνοιξε λογαριασμό στο ελβετικό πρωτάθλημα με τη Λουκέρνη, στην ήττα της 1-3 από την Βασιλεία. Ο Τσούμιτς επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα από απουσία πέντε εβδομάδων λόγω τραυματισμού και χθες στο 90ο λεπτό σκόραρε, έχοντας μπει αλλαγή από το 66’. Και ήταν γκολάρα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x