Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Κοιτώντας στην άκρη του πάγκου

Τα σημεία-κλειδιά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Βόλου, μέσω του προπονητή της εξέδρας.

Είπαν την τελευταία λέξη Βαλμπουενά και Ολυμπιακός. Το γκολ του Γάλλου άσου χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες απέναντι στον Βόλο, επικρατώντας 2-1, με αποτέλεσμα να διατηρήσει το +6 από τη δεύτερη θέση, όπου βρίσκεται η ΑΕΚ.

Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει
*Μίλησε η κλάση του Βαλμπουενά. Έκανε τη διαφορά ο Γάλλος άσος, ο οποίος με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού, δίνοντας το τρίποντο στους Πειραιώτες, σε ένα αγχωτικό παιχνίδι γι’ αυτούς. Ο πρώην διεθνής άσος έχει φτάσει στα 37, πλέον σπάνια παίζει βασικός, ενώ συνήθως όταν κάνει κάτι καλό, το κάνει μέσω στατικής φάσης. Η ποιότητά του, όμως είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένας παίκτης με τέτοιες παραστάσεις στο εξωτερικό, παίζοντας σε αυτήν την ηλικία στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει ακόμα μέσα του τη σπίθα. Δίνοντας πάντα τον καλύτερό του εαυτό και βάζοντας τα πόδια του στη… φωτιά. Ο Μαρτίνς έκανε τριπλή αλλαγή μετά την ανάπαυλα και έβαλε -μεταξύ άλλων- Μαντί Καμαρά και Μασούρα, ενώ στο 60’ μπήκε ο Βαλμπουενά. Σίγουρα, είναι «όπλο» το να έχεις τέτοιες λύσεις στον πάγκο.

*Χαμογέλασε και στα δύο θρίλερ. Ο Ολυμπιακός πήρε δύο οριακά παιχνίδια μέσα σε λίγα 24ωρα, σημειώνοντας το νικητήριο γκολ και στις δύο αναμετρήσεις λίγο πριν το τέλος. Με τον Τικίνιο στο 89’ απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και στο 90’+1’ απέναντι στον Βόλο. Παρότι και στις δύο περιπτώσεις δεν ήταν εντυπωσιακός, πέτυχε τον στόχο του, έχοντας πίστη και καθαρό μυαλό μέχρι το τέλος, ενώ, φυσικά, για να πάρεις τέτοιες νίκες, πρέπει να σε… πάει και το παιχνίδι.

*Μέσα σ’ όλα ο Ρέαμπτσουκ. Και τι δεν έχει ακούσει κατά καιρούς ο Μολδαβός, αλλά δεν δείχνει να πτοείται. Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε ήταν ο κορυφαίος συνολικά του Ολυμπιακού, αλλά τα φώτα έπεσαν στον Τικίνιο λόγω του νικητήριου γκολ στο τέλος, ενώ μοιραία έπεσαν στον Βαλμπουενά σήμερα. Ο Ρέαμπτσουκ έχει κάνει συνολικά πολύ καλό παιχνίδι και είναι μέσα στο κερδισμένο πέναλτι του 1-0 και παίρνει το φάουλ από το οποίο σκοράρει ο Βαλμπουενά. Έχει κάποιες χτυπητές αδυναμίες, αλλά με την αυταπάρνηση τις καμουφλάρει και σίγουρα είναι παίκτης ο οποίος πάντα δίνει πράγματα στην ομάδα του.

*Αυτόν τον Βόλο ξέρουμε. Έπειτα από το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, στο οποίο μετρούσε 4/6 νίκες, έκανε μια μεγάλη κοιλία, καθώς πέραν των αποτελεσμάτων, αρνητική ήταν και η εικόνα του. Με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τον Βόλο, το οποίο έχασε με 2-0 και θα μπορούσε άνετα να είχε δεχθεί τα διπλάσια τέρματα. Είχε να νικήσει στο πρωτάθλημα από τις 2 Οκτωβρίου, ενώ τελευταίο θετικό αποτέλεσμα ήταν το 4-4 με τον ΠΑΟΚ στις 17/10. Μετά από καιρό ήταν αξιόμαχος και έκανε καλή εμφάνιση, παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο (στα όρια του εντελώς άναρχου κατά διαστήματα) απέναντι σε πολύ ισχυρό αντίπαλο.

*Μπορεί να στηριχθεί πλέον στον Λαλά. Για καιρό ο Γάλλος ήταν αναξιόπιστος, ασταθής και σε πολλά παιχνίδια έψαχνες να τον… βρεις. Να δεις τι έδωσε στον Ολυμπιακό. Εσχάτως, παρότι σήμερα έγινε αλλαγή από τον Μαρτίνς (λόγω κούρασης προφανώς), είναι από τους κορυφαίους της ομάδας του. Αν του είχε κάνει τη… χάρη ο Γκάρι, με τον οποίο συνεργάζονται με κλειστά τα μάτια, θα είχε ξανά ασίστ, ενώ βοηθάει και στην άμυνα. Από εκεί που ο Ολυμπιακός δεν είχε σταθερά για τη θέση του δεξιού μπακ, τώρα μπορεί να νιώθει ανακούφιση με την άνοδο του Λαλά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x