Κώστας Νικολακόπουλος

Τι κάνει ο Ολυμπιακός το καταχείμωνο στην Τούμπα και τι κάνει ο Σλοβάκος VAR όταν χρειάζεται

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το sport-fm.gr ένα τελευταίο στίγμα πριν το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

· Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός μέσα στον Ιανουάριο δεν είχε κάποιο ντέρμπι, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΟ που έπαιξαν τρεις φορές μεταξύ τους (δύο στη Λεωφόρο και μία στην Τούμπα) σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ ο ΠΑΟ είχε και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια.

· Εξίσου αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει μία ανάσα μέσα στο μήνα, καθώς είχε οκτώ παιχνίδια μέσα σε 26 ημέρες που μόνο της…πλάκας δεν ήταν: τρία με τον Άρη (δύο μέσα κι ένα έξω), δύο στο Περιστέρι, ένα με τον ΟΦΗ μέσα και δύο με Βόλο κι Ιωνικό έξω. Έπαιζε συνεχώς τρία παιχνίδια την εβδομάδα και από τους οκτώ συνολικά αγώνες του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο οι πέντε ήταν εκτός έδρας.

· Οκτώ παιχνίδια μέσα στον Ιανουάριο έδωσαν και οι άλλες τρεις μεγάλες ομάδες, με τη διαφορά ότι η ΑΕΚ είχε την άνεση να παίξει τρία ματς Κυπέλλου με ομάδες από τη Β΄ Εθνική κι από τους οκτώ αγώνες της οι πέντε να είναι στη Φιλαδέλφεια…ο ΠΑΟΚ είχε επίσης την άνεση να παίξει δύο ματς Κυπέλλου με ομάδα από τη Β΄ Εθνική κι από τους οκτώ αγώνες του οι πέντε να είναι στην Τούμπα…αντίθετα ο ΠΑΟ έδωσε έξι ματς εκτός έδρας από τα οκτώ και είχε στο Κύπελλο εκτός του ΠΑΟΚ και το Βόλο αντίπαλο…

· Υπό αυτές τις συνθήκες, η βαθμολογία του β΄ γύρου σε αυτές τις εφτά πρώτες αγωνιστικές του είναι ΑΕΚ 18, Ολυμπιακός 17, ΠΑΟΚ 17, ΠΑΣ 11, Άρης 10, Ατρόμητος 10, ΟΦΗ 10, ΠΑΟ 8, Αστέρας 8, Παναιτωλικός 7. Με τον Ολυμπιακό πραγματικά να αυτοκτονεί χάνοντας τους τέσσερις βαθμούς του σε παιχνίδια στα οποία προηγούνταν στο ημίχρονο 2-0 στα Γιάννινα και 1-0 στο Περιστέρι. Με αυτούς τους βαθμούς τώρα θα ήταν στον πόντο πίσω από την ΑΕΚ και στον πόντο πάνω από τον ΠΑΟ…

Ολυμπιακός: Τι κάνει το καταχείμωνο στην Τούμπα

· Γενικά οι δύο αποψινοί αντίπαλοι, ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ, είναι οι ομάδες που έχουν πετάξει τους περισσότερους βαθμούς στα σκουπίδια, έχοντας προηγηθεί στο σκορ! Γι΄ αυτό, άλλωστε, και ισοβαθμούν, όντας τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟ και πέντε πίσω από την ΑΕΚ!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει πετάξει εννιά βαθμούς: τρεις στο Χαριλάου (ήττα 1-2 από υπέρ του 1-0), δύο στη Λεωφόρο (ισοπαλία 1-1 από υπέρ του 1-0), δύο στα Γιάννινα (ισοπαλία 2-2 από υπέρ του 2-0) και δύο στο Περιστέρι (ισοπαλία 1-1 από υπέρ του 1-0).

Ο ΠΑΟΚ έχει πετάξει κι αυτός εννιά βαθμούς: δύο στην Τούμπα με τον ΠΑΟ (ήττα 1-2 από υπέρ του 1-0), δύο στην Κρήτη (ισοπαλία 1-1 από υπέρ του 1-0), δύο στη Λιβαδειά (ισοπαλία 1-1 από υπέρ του 1-0) και δύο κι αυτός στο Περιστέρι (ισοπαλία 1-1 από υπέρ του 1-0).

Η ΑΕΚ έχει χάσει λιγότερους, πέντε, βαθμούς: τρεις στη Λεωφόρο (ήττα 1-2 από υπέρ της 1-0) και δύο στην Τρίπολη (ισοπαλία 1-1 από υπέρ της 1-0).

Ο ΠΑΟ, αντιθέτως, έχει χάσει μόλις δύο βαθμούς, στον Ιωνικό (ισοπαλία 1-1 από υπέρ του 1-1), κάτι που αποδεικνύει ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο να κρατάει αποτέλεσμα όταν ανοίγει το σκορ.

· Η δε αδυναμία τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του ΠΑΟΚ, να κρατάνε το υπέρ τους σκορ ίσως είναι κάτι που παίξει ρόλο στο μεταξύ τους παιχνίδι, στο οποίο περιμένω τον Ολυμπιακό να δείξει δύο πράγματα.

ΕΝΑ ότι εκμεταλλεύθηκε ότι είχε για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα μία ολόκληρη εβδομάδα να δουλέψει για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αφού προηγουμένως είχε συνεχώς παιχνίδια Κυπέλλου και δη κόντρα σε Ατρόμητο και Άρη.

Ολυμπιακός: Τι κάνει το καταχείμωνο στην Τούμπα

ΔΥΟ ότι μπορεί να αξιοποιήσει το βάθος που έχει στο ρόστερ του σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, που χωρίς Τάισον, Καντουρί, Βιεϊρίνια, Λύρατζη, Κούρτιτς, Μουργκ έχει μείνει με εναλλακτικές επιλογές μεσοεπιθετικά τους Σβαμπ, Τόμας, Μπίσεσβαρ, την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει Ελ Αράμπι, Βαλμπουενά, Φορτούνη, Κασάμι και δύο εκ των Μασούρα, Κανός, Μπουτσούτσιπ (ο ένας εκ των τριών θα ξεκινήσει). Και παρουσιάζει ενδιαφέρον ακόμη κι η επιλογή της 20άδας, αφού λογικά δύο από τους τους πέντε θα αποκλειστούν, αν θεωρήσουμε ότι θα είναι σίγουρα στον πάγκο οι Τζολάκης, Ρέτσος, Βρουσάι, Ραμόν, Σαμασέκου, άρα απομένουν τέσσερις λύσεις.

· Όπως περιμένω και κάτι άλλο: να δούμε μέσα στην Τούμπα απόψε αυτό το πνεύμα ομαδικότητας και τη νοοτροπία «μια γροθιά», που είδαμε στο Καραϊσκάκη την περασμένη Κυριακή, στο νικητήριο γκολ επί του ΟΦΗ, με τον σέντερ φορ Μπακαμπού να τρέχει πρώτος από τον πάγκο (έχοντας γίνει αλλαγή) για να πανηγυρίζει με τον έτερο σέντερ φορ Ελ Αράμπι (από τον οποίο αντικαταστάθηκε) και να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι παίκτες από τον πάγκο (Ρέαμπτσιουκ και Γκάρι που κι αυτοί είχαν γίνει αλλαγή, αλλά και Βρουσάι, Βαλμπουενά που έλιωσαν στο ζέσταμα χωρίς να μπουν λεπτό).

· Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το παιχνίδι θα είναι δραματικό. Για να καταλάβουμε τι παίζει στα μεταξύ τους ντέρμπι στην Τούμπα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η ισορροπία στα αποτελέσματα δεν γίνεται να είναι πιο μεγάλη! Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες, ο Ολυμπιακός άλλες τρεις και άλλα τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα!

· Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός παίζοντας τέτοια εποχή, καταχείμωνο, στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, έχει χάσει μόνο μία φορά από τον ΠΑΟΚ, εκείνο το 3-1 στις 10.2.2019 όταν πήρε ο ΠΑΟΚ το μοναδικό του πρωτάθλημα τα τελευταία 35 χρόνια. Ειδάλλως, ο Ολυμπιακός εδώ και τρεις δεκαετίες έχει στην Τούμπα τέτοια εποχή τέσσερις νίκες (2-1 στις 26.2.2006, 3-2 στις 21.1.2007, 2-0 στις 5.2.2012 κι 1-0 στις 23.2.2020) και πέντε ισοπαλίες (1-1 στις 16.1.1994, 1-1 στις 23.2.2008, 0-0 στις 8.2.2015, 1-1 στις 13.1.2021 και 1-1 στις 30.1.2022).

Ολυμπιακός: Τι κάνει το καταχείμωνο στην Τούμπα

· Και κάτι τελευταίο για τον VAR του ντέρμπι τον Οσένας, συμπατριώτη του Σλοβάκου Κρούζλιακ. Πιστεύει κανείς ότι ο νεαρός ρέφερι θα διορθώσει κάποιο λάθος του έμπειρου συναδέλφου του, αν αυτό είναι εις βάρος του Ολυμπιακού; Στην πατρίδα τους, πάντως, ο 32χρονος Οσένας έχει κατακριθεί ακριβώς επειδή ως VAR δεν βοηθάει σε κρίσιμες αποφάσεις τον πρώτο διαιτητή, όπως τον περασμένο Αύγουστο στο Σλόβαν-Ντουνάισκα 1-1 δεν συμβούλευσε ως VAR τον ρέφερι Ζιάμπα να αποβάλλει τον Κανκάβα της Σλόβαν, σε μία τόσο κραυγαλέα φάση που λίγες ημέρες αργότερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σλοβακίας τιμώρησε τον παίκτη, μολονότι δεν του είχε δοθεί κόκκινη κάρτα! Παρεμπιπτόντως, ο Οσένας έχει ξαναοριστεί ως VAR σε αγώνα του ΠΑΟΚ (εξ ου και η σχετική ΦΩΤΟ) στην Τούμπα, στο περσινό 2-0 επί του ΠΑΟ, πάλι με διαιτητή τον Κρούζλιακ, βεβαίως.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x