Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: H «προφητεία», η υπερχρήση, το έξυπνο οφσάιντ, η «συμβατική» εμφάνιση κι άλλα πολλά!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος μοιράζεται μέσα από το sport-fm.gr σημειώσεις του από τον Ολυμπιακό με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι.

• Είχε γούστο…Την είχατε ακούσει τη δήλωση του Καρβάλιο την περασμένη Κυριακή το βράδυ, μετά το Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0 και τα μόλις δύο γκολ των «ερυθρόλευκων» σε πάνω από 20 τελικές, με τη μία χαμένη ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη; «Όσα γκολ δεν βάλαμε σήμερα, θα τα βάλουμε στο άλλο παιχνίδι», είχε δηλώσει μπροστά στον τηλεοπτικό φακό ο Πορτογάλος πλέι μέικερ. Και μετά από τέσσερις ημέρες είχαμε Ολυμπιακός-Άστέρας Τρίπολης 5-1!...Πες μας και νούμερα για το τζόκερ!

• Ήταν φανερό από τις αντιδράσεις του στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στον αγώνα με τον Αστέρα την Τετάρτη ότι ο Αγκιμπού δεν ήταν στα καλά του-πολύ άσχημα κοντρόλ, καθυστερημένες κινήσεις, ούτε καν τελείωμα των φάσεων, ούτε καν ένα σουτ δηλαδή! Στον μικρό έχει γίνει υπερχρήση και φαίνονταν από την επιστροφή του κιόλας από το Κόπα Άφρικα ότι έπαιζε με όλο και πιο χαμηλά τις στροφές του σε σχέση με όπως τον είχαμε συνηθίσει πριν φύγει για τη Γουϊνέα. Μην ξεχνάμε ότι είχε και τραυματισμό εκεί, με αποτέλεσμα να μείνει δύο εβδομάδες εκτός αγώνων. Όπως αποδείχθηκε, κακώς ζορίστηκε κι έπαιξε τόσο πολύ μέσα στον Φλεβάρη, όπου έμεινε έξω μόνο στο ματς με τον ΟΦΗ από τα εννιά συνολικά παιχνίδια του Ολυμπιακού. Και τελικά δημιουργείται κι η αίσθηση ότι τώρα που δεν αγωνίστηκε ο Αγκιμπού (καθόλου με τον ΟΦΗ και στο β΄ ημίχρονο με τον Αστέρα), ο Ολυμπιακός έπαιξε το πιο καλό του ποδόσφαιρο.

• Όπως είναι αλήθεια και το άλλο, παρόμοιο. Μπορεί να μην έπαιξε πάνω από 35 λεπτά ο Τικίνιο, αλλά η εικόνα του ως τότε ήταν εντελώς «συμβατικού» φορ. Σε τέτοιο βαθμό, που ο συνδυασμός της άλλης παρουσίας του Ολυμπιακού με τον ΕΛ Αραμπί φορ, αλλά και της πολύ καλής εικόνας της ομάδας στο ματς με τον ΟΦΗ, πάλι με φορ τον Μαροκινό κι όχι τον Τικίνιο, να έχουν προκαλέσει σχόλια του τύπου, «με τον Αραμπί ο Ολυμπιακός παίζει πολύ πιο στρωτό και όμορφο ποδόσφαιρο απ΄ ότι με τον Τικίνιο».

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Σε πιο χαμηλές στροφές κινείται σίγουρα κι ο Ρέαμπτσιουκ, κι όχι απλά τον τελευταίο καιρό, αλλά για σχεδόν δύο μήνες! Και με τον Αστέρα (παρότι με τον ΟΦΗ πήρε ανάσες) το ίδιο σκηνικό, συνήθως να τον κόβουν στις προωθήσεις του, ενώ κι όταν δεν συνέβαινε αυτό θα περιμέναμε μάλλον καλύτερες σέντρες και γυρίσματα της μπάλας. Μου έκανε εντύπωση, πάντως, ότι έκανε σπριντ στο 89ο λεπτό, με τη σέντρα του όμως να είναι απογοητευτική, υπό την πίεση ενός αντίπαλου-μία φάση που ίσως δείχνει ότι το πρόβλημα του Όλεγκ στο επιθετικό κομμάτι δεν είναι κυρίως η έλλειψη δυνάμεων, όσο αυτό που λέμε αν το έχει…

• Καλά κάνει ο Μαντί και σουτάρει έξω από την περιοχή, αφού έχει καλά πόδια-και το γράφω τώρα που έχει…ξεχάσει τι θα πει γκολ, αφού έχει να σκοράρει από τον περασμένο Αύγουστο! Όμως, από αυτό το σημείο, έως το να σουτάρει απ΄ όπου να΄ ναι και όπου να΄ ναι, υπάρχει διαφορά. Γιατί υπάρχουν κάποια εντελώς επιπόλαια και άστοχα, στο γάμο του Καραγκιόζη, σουτ, που το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν εκνευρισμό στην εξέδρα και σε όλη την ομάδα. Όπως επίσης κι ο Σισέ καλά κάνει και σουτάρει, στις συχνές εσχάτως, προωθήσεις του, ωστόσο λίγο κράτει δεν κάνει κακό. Μπορεί ένας αμυντικός να προωθηθεί και να πασάρει, όχι μόνο να σουτάρει και ειδικά όταν έχει μπροστά του τόσους αντίπαλους αμυνόμενους. Διότι τότε τα σουτ πολύ απλά δεν έχουν κανένα νόημα.

• Για τον Μαντί να σχολιάσω επιπρόσθετα ότι εδώ και κάμποσο καιρό μοιάζει να το παλεύει πιο πολύ για να βρει τον καλό εαυτό του, αλλά μάλλον τα αποτελέσματα δεν τα λες και…θεαματικά. Την Τετάρτη έδωσε βοήθειες κι ανασταλτικά και σε επίπεδο καλής πάσας, είχε ορισμένες καλές ενέργειες, όμως είδαμε και λανθασμένες μπαλιές κι ένα επιπόλαιο διώξιμο που έδωσε κόρνερ στον αντίπαλο, ενώ είναι άγνωστο πώς μπερδεύτηκε με τον Βρουσάι στη φάση εκείνη που χρειάστηκε ένα σωτήριο τάκλιν του Παπασταθόπουλου για να μην σκοράρει ο Κρέσπι. Δίνει μία αίσθηση ο Μαντί ότι προσπαθεί να ανεβάσει την απόδοση του, αλλά χωρίς να έχει καθαρό μυαλό.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Και πάλι πιάστηκε αδιάβαστος ο Ολυμπιακός στα αμυντικά στημένα του. Ελάχιστα φάουλ και κόρνερ κέρδισε ο Αστέρας, αλλά σε ένα από αυτά κατάφερε να σκοράρει στο α΄ ημίχρονο, όταν ο Μαντί έχασε κεφαλιά στη σέντρα που έγινε από αριστερά της «ερυθρόλευκης» άμυνας κι ο Βαλιέντε έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, με την ακύρωση όμως του γκολ λόγω οφσάιντ, χάρη στην πολύ έξυπνη κίνηση του Μανωλά να τραβηχτεί έγκαιρα και να αφήσει ακάλυπτο τον σκόρερ- ωστόσο ο Μαντί για άλλη μία φορά δεν ανταποκρίνεται στο ψηλό παιχνίδι σε τέτοιες φάσεις. Και δεν τον λες και κοντό.

• Παρεμπιπτόντως, οφσάιντ υπήρξε και στην περίπτωση του πέναλτι που αρχικά υπέδειξε ο Παπαπέτρου εις βάρος του Βρουσάι στο β΄ ημίχρονο. Για να είμαι, όμως, ειλικρινής δεν έχω καμία βεβαιότητα ότι το οφσάιντ προέκυψε επειδή οι Σωκράτης και Σισέ το έπαιξαν σωστά, άρα μπορεί να ήταν προϊόν συγκυρίας. Κι επειδή ο Παπασταθόπουλος δήλωσε πολύ σωστά μετά το παιχνίδι ότι, «δεν θέλουμε να τρώμε γκολ και δυστυχώς σήμερα φάγαμε», είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι ο Αστέρας έκανε κάμποσες φάσεις στους «ερυθρόλευκους»-εξ ου και οι τρεις καλές επεμβάσεις που χρειάστηκε να κάνει ο Βατσλίκ, με πιο δύσκολη εκείνη προ του Σονί, μετά από χαμένες κόντρες τόσο του Σωκράτη, όσο και του Βαλμπουενά γύρω στο ημικύκλιο της περιοχής.

• Την επομένη κιόλας του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα είχα σχολιάσει από εδώ ότι τα τρία από τα πέντε γκολ των «ερυθρόλευκων» ήταν σεναριακού επιπέδου. Κι είχα σταθεί πολύ στη φάση του 3-0, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να κυκλοφορούν την μπάλα επί…80 δευτερόλεπτα χωρίς ουδείς αντίπαλος να μπορεί όχι να την αποσπάσει, αλλά έστω να την ακουμπήσει. Είδα λοιπόν με χαρά ότι σήμερα ο Ολυμπιακός παρουσίασε το σχετικό βιντεάκι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x