Κώστας Νικολακόπουλος

Μασούρας δυο-δυo και σε χρόνο ρεκόρ για τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr πώς ο Ολυμπιακός «κάνει ό,τι του κάνουν» και παρατηρεί κάτι φοβερό για τον Μασούρα!

-Έψαχνα στοιχεία για κάποια ανάλυση του Ολυμπιακού που ήθελα να κάνω και ψάχνοντας για κάτι άλλο έκανε τελικά μία διαφορετική διαπίστωση: εν πολλοίς ο πρωταθλητής Ελλάδας κάνει στην Ελλάδα ό,τι κάνουν στην Ευρώπη…

-Όπως η Αταλάντα κι η Άιντραχτ με την Άντβερπ και τη Λούντογκορετς τον «κτύπησαν» με στημένες φάσεις, έτσι κι αυτός σκοράρει συνεχώς με κόρνερ και με φάουλ στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος-μόνο στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχει βάλει πέντε γκολ από στατικές φάσεις, όλα στο Καραϊσκάκη: ένα στην ΑΕΚ (στο 1-0), δύο στον ΟΦΗ (στο 2-0) και δύο στον Αστέρα (στο 5-1)!

-Όπως η Αταλάντα του έβαλε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά στο Μπέργκαμο (61’-63’) κι άλλα δύο μέσα σε τρία λεπτά στο Καραϊσκάκη (66’-69’), έτσι κι ο Ολυμπιακός έβαλε στον Αστέρα τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (52-57’)! Όπως είχε βάλει και δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (56’-58’) στον Ιωνικό, άλλα δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (1-4΄) στον Παναιτωλικό, άλλα δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά (85’-91’) στο Βόλο, άλλα δύο γκολ ακόμη ακόμη και στον ΠΑΟΚ μέσα σε εννιά λεπτά (22’-31’)…

-Η μαγκιά η μεγάλη, βέβαια, για τον Ολυμπιακό θα είναι να τα κάνει αυτά πιο συχνά στην Ευρώπη. Όπως στο 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε που είχε σκοράρει δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά (63΄-68΄)…Όπως στο 4-2 με την PSV πέρυσι που είχε βάλει δύο γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά (37’-45’)…Όπως στο 4-0 πρόπερσι που είχε πετύχει τρία γκολ μέσα σε 11 λεπτά (78’, 85, 89’) με την Κράσνονταρ κι άλλα τρία γκολ μέσα σε 12 λεπτά με την Πλίζεν (70’, 73’, 82’)!...Κι όπως την πρώτη σεζόν του Μαρτίνς, με τα δύο γκολ μέσα σε 11 λεπτά (70’-81’) στο 3-1 με τη Μίλαν και στα δύο γκολ επίσης μέσα σε 11 λεπτά (49’-60’) στο 3-1 με την Μπέρνλι…



-Τέλος πάντων, πρόσεξα κάτι και για τον Μασούρα και νομίζω ότι έχει γούστο: είναι εδώ και περίπου ένα χρόνο, που τα περισσότερα γκολ του τα βάζει δύο-δύο και δη μέσα σε λίγα λεπτά! Ένα περίεργο πράγμα, λες και λειτουργεί ένας….μαγνήτης!
-Τώρα με τον Αστέρα (στο 5-1) τα δύο γκολ τα πέτυχε στο 54’ και στο 57’!

Στο 3-0 με τη Φενέρμπαχτσε τα δύο γκολ τα έβαλε στο 63΄και στο 68’!

Στο 4-1 με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο τα δύο γκολ τα σκόραρε στο 7’ και στο 12’!

Στο 4-1 με τη Λάρισα πρόπερσι τα δύο γκολ τα έβαλε στο 9’ και στο 11’!

Στο 3-1 με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο τα δύο γκολ τα σημείωσε στο 90+2’ και στο 115’!

Στο 5-1 με την ΑΕΚ πέρυσι τα δύο γκολ τα πέτυχε στο 23’ και στο 44’

Στο 3-0 πέρυσι με τον Αστέρα τα δύο γκολ τα σκόραρε στο 64’ και στο 88’

-Παρεμπιπτόντως, είναι έτσι το ποδόσφαιρο που στο 2-0 με τον ΟΦΗ ο Μασούρας ήταν πολύ καλός αλλά απέτυχε να σκοράρει, ενώ στο 5-1 με τον Αστέρα χωρίς ούτε κατά διάνοια να παίξει τόσο καλά έβαλε εύκολα δύο γκολάκια! Πλασαρίστηκε καλά στην αγαπημένη του θέση δύο φορές, πήρε καλές σέντρες από την άλλη πλευρά και τελείωσε σωστά, όπως ξέρει να κάνει.
-Ατυχώς δεν συνδύασε τα δύο γκολ με μία γενικότερα καλή απόδοση, καθώς π.χ. δύο φορές χάλασε πραγματικά καλές επιθέσεις της ομάδας, οι κακές ήταν περισσότερες από τις καλές σέντρες και πάσες του, ενώ εσχάτως νομίζω ότι βγάζει ένα κουσούρι στο παιχνίδι του που πρέπει να το κοιτάξει: στις πάσες των συμπαικτών του δεν πάει πρώτος αυτός στην μπάλα. Σα να είναι βιδωμένος, με συνέπεια να βγαίνει πρώτος στην μπάλα ο παίκτης της αντίπαλης ομάδας που τον μαρκάρει και ο Ολυμπιακός από εκεί που βρίσκεται με την μπάλα στα πόδια για να επιτεθεί, τελικά βρίσκεται σε θέση άμυνας. Έγινε αυτό με την Αταλάντα κι έγινε ακόμη περισσότερο με τον Αστέρα. Όχι ότι το κάνει μόνο ο Μασούρας-και στον Βαλμπουενά και στον Αραμπί το πρόσεξα, αλλά πάρα πολύ στον Έλληνα διεθνή.



-Κι επειδή έγραψα πιο πάνω, για το τι μπορεί να φέρει το ποδόσφαιρο: ο Ροντρίγκες μπήκε 20 λεπτά προχθές, δεν έδειξε να είναι στα καλά του, λάθη έκανε μπρος και πίσω, αλλά συμπληρώνοντας μόλις 11 λεπτά παιχνιδιού έβαλε γκολ! Είναι και να σε θέλει η μπάλα. Είδαμε ότι στον αγώνα με τον Αστέρα σκόραρε κι άλλος παίκτης του Ολυμπιακού που μπήκε αλλαγή, ο Μπουχαλάκης και δη με ένα τρόπο που δεν το συνηθίζει, περιμένοντας στο δεύτερο δοκάρι σε εκτέλεση κόρνερ-βλέπετε, εκεί είναι η θέση του Εμβιλά, αλλά ο Γάλλος είχε γίνει αλλαγή κι είχε πάρει τη θέση του ο Μπούχα, που επιτέλους σκόραρε μετά από σχεδόν μισό χρόνο (!), από τον περασμένο Σεπτέμβριο και το 2-1 στη Λαμία.
-Ο Μπούχα μπήκε κι αυτός λίγο κρύος στο ματς, είχε και μία λάθος πάσα στη φάση που ο διαιτητής Παπαπέτρου υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Αστέρα αλλά μετά άλλαξε την απόφαση του γιατί υπήρξε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά γρήγορα πήρε μπρος και βοήθησε και πίσω (π.χ. ανέκοψε σε κόρνερ μία επικίνδυνη επίθεση) και μπροστά (με την κάθετη πάσα στον Ρέαμπτσιουκ για το 5-1).
-Κι είναι η πρώτη φορά στη φετινή σεζόν που σκόραραν στο ίδιο παιχνίδι του Ολυμπιακού δύο παίκτες που πέρασαν αλλαγή!
-Παρεμπιπτόντως, ο Αγκιμπού είναι σε τόσο μέτρια κατάσταση, που πιθανότατα ούτε στην αποστολή για το ματς με τον Άρη δεν θα είναι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x