Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μπακαμπού είχε ευκαιρία για ένα εύκολο χατ τρικ, «ό,τι έπρεπε» ενόψει των ντέρμπι του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό και τον πρώτο του σκόρερ.

· Δύο στιγμές με τον Σαμασέκου ήταν όλο το παιχνίδι στη Λαμία! Η πρώτη στιγμή ήταν όταν δεν του έκοψε να κάνει έστω φάουλ για να σταματήσει την αντεπίθεση της Λαμίας στο 4ο λεπτό, που έφερε το δοκάρι του Τζανδάρη. Η δεύτερη στιγμή ήταν όταν του έκοψε να πιάσει ένα σουτ από τα 23 μέτρα, μπροστά σε μία πυκνή άμυνα, με τον γκολκίπερ αναπόφευκτα να μην έχει την καλύτερη ορατότητα. Και στις δύο περιπτώσεις εν τέλει στάθηκε τυχερός ο Αφρικάνος αμυντικός μέσος! Ίσως και να του άξιζε, αφού στο τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε, με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια, η τύχη του είχε γυρίσει την πλάτη με εκείνο το απίθανο αυτογκόλ.

· Πραγματικά, πάντως, το γκολ του Σαμασέκου, που αποδείχθηκε πολύ καλύτερος σουτέρ από τον Εμβιλά που έχει φάση να σημαδεύει περιστέρια, μπήκε σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο του αγώνα, με τη λήξη του ημιχρόνου και με τον Ολυμπιακό να έχει απογοητευθεί για το έως τότε 0-0 με τα δύο δοκάρια των Χουάνγκ, Κανός, την τετραπλή εκπληκτική ευκαιρία με Φορτούνη, Μπιέλ, Μπακαμπού, Κανός (!), αλλά και την φαρμακερή κεφαλιά του Μπακαμπού να φεύγει λίγο άουτ. Αλλιώς πας στα αποδυτήρια έχοντας τόσες χαμένες ευκαιρίες κι αλλιώς πας μπροστά στο σκορ.

· Η επιλογή του Μίτσελ να προτιμήσει τον Σαμασέκου αντί του Κασάμι για την καρδιά της μεσαίας γραμμής δικαιώθηκε, όπως και κάθε άλλη! Ο Ραμόν, που κράτησε πάλι έξω τον Ρέαμπτσιουκ, ήταν αυτός που ξεκίνησε το 1-0 με μία χαρακτηριστική γι΄ αυτόν ενέργεια, να κερδίσει μία μπάλα που είχε χάσει-ατυχώς κάνει και το αντίθετο, χάνει και μπάλες που κερδίζει. Κι ο Μπα, που άφησε στον πάγκο τον Ντόη, ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού αμυντικά.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Νικολακόπουλου για τον Μπακαμπού

· Ο Μίτσελ είχε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε ρίξει την εξάρα στον Παναιτωλικό την περασμένη Δευτέρα, όλες όμως αναγκαστικές, με τον Εμβιλά τιμωρημένο και τους Χάμες και Ρέτσο τραυματίες-και τους Σαμασέκου, Κανός και Μπα να παίρνουν τις θέσεις τους. Για τον Ολυμπιακό ήταν καλό που χωρίς τον Χάμες είχε πολλές φάσεις κι έκανε τρία γκολ, όπως είχε συμβεί και στις δύο νίκες, 4-1 και 2-0 επί του Ατρόμητου, στις οποίες είχε τύχει και δεν είχε παίξει ο Κολομβιανός, που ωστόσο ενόψει των ντέρμπι μοιάζει απαραίτητος, καθώς ο Φορτούνης έχει κέφι αλλά κάπου τα χαλάει στο τέλος κι ο Μπιέλ ούτε κέφι έχει, ούτε ηρεμία στο παιχνίδι του, καθώς για κάποιο λόγο βγάζει νεύρα.

· Τέλος πάντων, το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι που επέστρεψε στις νίκες εκτός έδρας μετά από τις ισοπαλίες στο Περιστέρι και στην Τούμπα κι έχοντας στο φετινό πρωτάθλημα πολλά άσχημα αποτελέσματα μακριά από το Καραϊσκάκη (βλέπε 0-0 στην Τρίπολη, 2-2 στα Γιάννινα και 1-2 στο Χαριλάου). Το παιχνίδι δεν ήταν τόσο απλό όσο φαινόταν πριν ξεκινήσει, με αντίπαλο την ουραγό της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός αρχικά το έκανε δύσκολο, μπαίνοντας με μηδέν συγκέντρωση και μετά το έκανε εύκολο παίζοντας πιο αποφασιστικά.

· Οι προωθήσεις κι η ενέργεια του Ραμόν από αριστερά, ο έλεγχος του παιχνιδιού κι οι πάσες του Χουάνγκ από τον άξονα, η κινητικότητα του Φορτούνη, οι καλές επαφές του Κανός και η ικανότητα του Μπακαμπού να μπαίνει στις φάσεις έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, που στο τέλος είχε και τη βοήθεια από τις αλλαγές των δύο «γέρικων αλόγων», του Ελ Αραμπί με την ασίστ στον Μπιέλ για το 3-0 και στον Βαλμπουενά με την σέντρα για το δοκάρι του Μπακαμπού.

· Παρεμπιπτόντως, ο Μπακαμπού ήταν χθες στη Λαμία ο γνωστός «καλός» Μπακαμπού-μέσα σε όλες τις φάσεις, αλλά τελικά με μόλις ένα γκολ στις πέντε ευκαιρίες! Μας είχε…καλομάθει βλέπετε τον τελευταίο καιρό και είχε βάλει ένα γκολ με μία τελική στο Περιστέρι, ένα γκολ με μία τελική στον Παναιτωλικό, ένα γκολ σε δυο τελικές στον Ιωνικό κ.α.

Ολυμπιακός: Το άρθρο του Νικολακόπουλου για τον Μπακαμπού

· Σοβαρά τώρα, ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού κανονικά έπρεπε χθες να κάνει ένα εύκολο χατ τρικ. Το γκολ του ήταν ένα πολύ καλό τελείωμα με το αριστερό πόδι, όμως γκολ έπρεπε να είχε κάνει και στο τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ Γκαραβέλη εκεί που άργησε τόσο πολύ όσο να τον κόψει πριν καν σουτάρει ο στόπερ Κορνέζος, αλλά κι όταν βρέθηκε στα τρία μέτρα από την εστία της Λαμίας χωρίς γκολκίπερ κι έστειλε την μπάλα εξ επαφής πάνω στον Κορνέζο.

· Δεν λέει κανείς ότι ένας φορ πρέπει να κάνει πέντε γκολ σε πέντε ευκαιρίες. Άλλωστε, χθες η κεφαλιά που έκανε κι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ ήταν καλή, όπως ήταν καλό και το σουτ με τη μία με την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ. Δεν μπορεί κάποιος να τον κριτικάρει γι΄ αυτές τις φάσεις. ωστόσο, στις άλλες δύο χαμένες ευκαιρίες, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι έπρεπε να κάνει γκολ. Και θα ήταν διαφορετική κι η ψυχολογία του στη συνέχεια.

· Ο Μπακαμπού βοηθάει με τα γκολ του τον Ολυμπιακό-στο κάτω κάτω πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος είναι. Θα μπορούσε, όμως, πραγματικά να είχε βάλει αρκετά ακόμη γκολ, ειδικά τελευταία που έχει μία καλή επαφή με το σκοράρισμα, οπότε να πήγαινε με άλλο αέρα στα ντέρμπι, όπου εκεί έχει σημασία να δούμε τι θα κάνει, σκεπτόμενοι ότι ακόμη δεν έχει πετύχει γκολ σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ κι Άρη.

· Κατά τα άλλα, ο Παπασταθόπουλος συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδια με το Λεβαδειακό, ενδιάμεσα των ντέρμπι με ΠΑΟ, ΑΕΚ, εκτός κι αν προκύψει κάτι φοβερά απρόοπτο με τον χθεσινό τραυματισμό του, που δεν νομίζω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x