Κώστας Νικολακόπουλος

Το γκολ στο 96' που πόνεσε τον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το ξεκαθάρισμα των γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι λοιπόν οριστικό πλέον ότι ο Ολυμπιακός εάν περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι στο δ' και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, με βάση την κατάταξη των συλλόγων στην ΟΥΕΦΑ βάσει της βαθμολογίας τους.

Βλέπετε, μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι πολύ πάνω από κάθε ελληνική ομάδα σε αυτή τη βαθμολογία (Ο ΠΑΟΚ 63ος, η ΑΕΚ 81η…), αλλά υποχώρησε με το τέλος της φετινής σεζόν στην 40η θέση του ranking της ΟΥΕΦΑ, ενώ πέρυσι (2021) ήταν 37ος, πρόπερσι (2020), αλλά και το 2019 ήταν 35ος. Το δε 2018 ήταν 29ος, το 2017 ήταν 28ος και το 2016 ήταν 24ος. Βρίσκεται δηλαδή το κλαμπ σε μία εξαετία στην οποία αργά, αλλά μάλλον σταθερά οπισθοχωρεί στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Κι αυτό είναι κάτι που ασφαλώς και πρέπει να προβληματίσει.

Την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός έχει ένα καλό. Φεύγει από πάνω του η χειρότερη του σεζόν μέσα στην πενταετία, το 2017-18, που είχε πάρει μόλις ένα πόντο στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κι είχε τερματίσει φυσικά στην τέταρτη και τελευταία θέση. Όπερ σημαίνει ότι με μία καλή παρουσία στην Ευρώπη του χρόνου μπορεί να ανέβει και πάλι πιο ψηλά, κάτι που θα τον βοηθήσει σε επόμενες κληρώσεις.

Εδώ βλέπουμε ότι και τώρα που είναι στο Νο 40 της κατάταξης ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς σε όλες τις κληρώσεις των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι, ακόμη και των πλέι οφς, εφόσον φυσικά φτάσει έως εκεί και δεν αποκλειστεί όπως πέρυσι από τη Λούντογκορετς. Και μέχρι το φινάλε του γαλλικού πρωταθλήματος δεν είχε χάσει και τις πιθανότητες του για παρουσία του στο γ΄ γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, εάν κατάφερνε και προκρίνονταν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Διότι, εάν η Μπενφίκα, που προορίζεται για το γ΄ γκρουπ δυναμικότητας, μείνει εκτός φάσης ομίλων στα προκριματικά του καλοκαιριού, θα πάρει τη θέση της μία ομάδα από το δ΄γκρουπ. Δηλαδή, μία εκ των Ρέιντζερς, Ντινάμο Ζάγκεμπ, Ερυθρός Αστέρας και θα ήταν κι ο Ολυμπιακός, εάν δεν συνέβαινε το θρίλερ της τελευταίας αγωνιστικής στο γαλλικό πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός ήθελε στη 2η θέση τη Μονακό κι όχι τη Μαρσέιγ, γιατί ο ίδιος είναι πάνω από τη Μονακό στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, αλλά κάτω από τη Μαρσέιγ. Και μέχρι το 96ο λεπτό στο Λανς-Μονακό, η μπάλα του έκανε το κέφι, αφού η Μονακό προηγούνταν 2-1 και έπαιρνε τη δεύτερη θέση στην ισοβαθμία από τη Μαρσέιγ, χάρη σε καλύτερη διαφορά τερμάτων! Στο 96ο λεπτό, όμως, η αδιάφορη βαθμολογικά Λανς ισοφάρισε, η Μονακό πέρασε στην 3η θέση, η Μαρσέιγ τερμάτισε 2η και ο πρωταθλητής Ελλάδας έχασε κάθε δυνατότητα να πάει στο γ' γκρουπ δυναμικότητας της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

(Κλικάρετε το video στο 3:43)


Λεπτομέρεια: πώς πέρασε η Μαρσέιγ τον Ολυμπιακό στο ranking της ΟΥΕΦΑ; Με τις δύο νίκες της επί του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ…



Άσχετο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x