•Έχει μεγάλη σημασία νομίζω για τον Ολυμπιακό να δούμε στα παιχνίδια απόψε με τη Ναντ και την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό, αν η ομάδα κατανόησε κάποια λάθη που είχε κάνει στο τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της, με την Φράιμπουργκ στη Γερμανία, εκεί όπου στις λεπτομέρειες έχασε τη νίκη στις καθυστερήσεις και τη δυνατότητα να διεκδικήσει σήμερα την πρόκριση του στην Ευρώπη.

• Για παράδειγμα, η μοναδική ευκαιρία των Γερμανών που ήρθε από ανάπτυξη ποδοσφαίρου, στο 76’, ήταν επειδή ο Ουσεϊνού Μπα είχε τη χειρότερη τοποθέτηση και αντί να παίξει στην ίδια ευθεία με τους άλλους αμυντικούς έμεινε πίσω κολλημένος και έτσι δεν βγήκε οφσάιντ ο κυνηγός των γηπεδούχων. Η φωτογραφία τα λέει όλα.



• Να υπενθυμίσω με την ευκαιρία ότι ο Ολυμπιακός στο Φράιμπουργκ φάσεις έφαγε ουσιαστικά από τα «στημένα» των Γερμανών: Ο Πασχαλάκης είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις σε κεφαλιές στο 81’ από εκτέλεση φάουλ και στο 88’ σε εκτέλεση κόρνερ, ενώ νικήθηκε από μία τρίτη κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ στο 93’.

• Ό,τι έγινε, δηλαδή, στη μεγάλη πολιορκία του δέχθηκε η εστία του Ολυμπιακού, από το 80ο λεπτό και μετά, ήταν από στατικές φάσεις. Ευκαιρία από ποδόσφαιρου συνδυασμού η Φράιμπουργκ είχε μόνο στο 76’ , τη φάση που αναλύθηκε πιο πάνω, με τον Μπα να «κολλάει» πίσω. Η μοναδική άλλη καλή ευκαιρία της, που πάλι την έσωσε ο Πασχαλάκης, ήταν στη φάση που η μπάλα έφτασε στο 59’ σε παίκτη της σε πραγματικά καλή θέση από μία σέντρα και μία κεφαλιά του Εμβιλά προς τα πίσω, μία στιγμή καθαρά συγκυρίας.

• Από τη μία είναι πολύ σημαντικό που οι Γερμανοί έσπασαν την καλά οργανωμένη άμυνα του Ολυμπιακού στην πραγματικότητα για μία μόλις φορά, από την άλλη όμως είναι πολύ κακό για τον Ολυμπιακό που είχε τέτοια συμπεριφορά στα «στημένα», με συνέπεια, «μία, δύο φορές, την τρίτη να μπει το γκολ». Και ένα μυστικό στο κομμάτι αυτό είναι να αποφεύγεις να δίνεις τόσες πολλές στημένες φάσεις.

• Πάρτε για παράδειγμα τη μεγάλη ευκαιρία της Φράιμπουργκ στο 88’, με την εξ επαφής επέμβαση του Πασχαλάκη. Είναι από ένα κόρνερ που το «έδωσε» με τσαφ ο Μπα…

Ολυμπιακός:Τώρα θα δούμε αν κατανόησαν τα λάθη που κόστισαν

• Όπως έχει σημασία να παρατηρήσουμε τη μεγάλη διαφορά των δύο ομάδων στην αποτελεσματικότητα τους στις τελικές: η Φράιμπουργκ είχε οκτώ τελικές στην εστία. Άλλες πιο δύσκολες για τον Πασχαλάκη, άλλες πιο εύκολες, είχε οκτώ-η μία έγινε γκολ. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε τόσες φορές σε θέση βολής και οι τελικές του που βρήκαν εστία ήταν δύο, οι δύο για το μοναδικό του γκολ, με τον Μπιέλ να πλασάρει και να διώχνει ο αντίπαλος γκολκίπερ και τον Αράμπι να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει. Δύο ευκαιρίες (η μία φοβερή) είχε ο Μασούρας, μία ο Άβιλα, μία ο Εμβιλά και μία ο Μπιέλ, σε καμία περίπτωση με την μπάλα να βρίσκει εστία…

•Μεγάλο μάθημα πρέπει να έχει προκύψει κι από την αποβολή του Μπα. Ας ήταν στο 95ο λεπτό, για ένα κλικ δεν ήθελε καθόλου πολύ να έρθει κι ένα δεύτερο γκολ των Γερμανών, με τον Ολυμπιακό να μένει με παίκτη λιγότερο. Στο κόρνερ από το οποίο έγινε ο χαμός και η ανόητη ενέργεια του Μπα να δώσει αφορμή σε ένα διαιτητή που όλοι βλέπαμε πόσο κακός ήταν γενικά και πόσο εχθρικός προς τον Ολυμπιακό ειδικά, πήρε την κεφαλιά από τον Ρέαμπτσιουκ ένας Γερμανός κι απλά ο Πασχαλάκης στάθηκε τυχερός και η μπάλα έφυγε άουτ. Σε εκείνο το σημείο, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, θα μπορούσε να γίνει και το 2-1, και τότε θα είχαμε μία ήττα που θα διέλυε ψυχολογικά τον Ολυμπιακό, μία ομάδα με ήδη εύθραυστη ψυχολογία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x