Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η Σλόβαν εκτός έδρας είναι επικίνδυνη και πάντα σκοράρει…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία τελευταία προσέγγιση για το αποψινό πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Σλόβαν.

• Πριν τον πρώτο αγώνα με τη Λούντογκορετς, σχολίαζα ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κάνει νίκη έστω με «μισό-μηδέν», υπενθυμίζοντας ότι παραδοσιακά παίρνει προκρίσεις στην Ευρώπη και δη στα καλοκαιρινά προκριματικά, μόνο όταν στο πρώτο ματς πάει καλά, δηλαδή κερδίζει.

• Τώρα, βλέπω ότι το ίδιο λένε όλοι ενόψει του αποψινού πρώτου αγώνα με την Σλόβαν Μπρατισλάβας…Εύλογα. Όταν μία ομάδα δεν έχει περάσει ποτέ από προκριματικά καλοκαιριού όταν δεν έκανε καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς (βλέπε αποκλεισμούς από Ανόρθωση με 0-3 εκτός, από Μπέρ Σέβα με 0-0 εντός κι από Λούντογκορετς με 1-1 εντός), πάρα πολύ λογικά να σκέφτονται όλοι ότι πρέπει σήμερα να πάρει νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Σλοβακίας, έστω με το μικρότερο δυνατό σκορ. Ώστε να μην πάει στην Σλοβακία για να πάρει εκεί την πρόκριση, αλλά για να προασπιστεί υπέρ της σκορ.

• Θεωρητικά ο Ολυμπιακός την περνάει την Σλόβαν. Ο ίδιος είναι Νο 37 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ κι η αντίπαλος του Νο 152. Ωστόσο, όλοι πια έχουμε αντιληφθεί ότι οι διαφορές αυτές αμβλύνονται όταν μιλάμε για καλοκαιρινές παρτίδες. Με την Σλόβαν απόψε να δίνει το 11ο επίσημο φετινό παιχνίδι της κι ο Ολυμπιακός το δικό του 5ο…

• Δεν λέει κανένας ότι η Σλόβαν είναι κάποια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά μόλις πριν δύο χρόνια είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, επίσης από τα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ-και δη έναν ΠΑΟΚ που είχε παίξει στα ίσα την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Άγιαξ (2-2 μέσα, 2-3 έξω). Οι Σλοβάκοι ακόμη και εκτός έδρας δείχνουν μία καλή εικόνα και αν μη τι άλλο παλεύουν όλα τα παιχνίδια τους…

Φέτος, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχασαν 2-3 από τη Γιάνγκ Μπόις (αποκλείστηκαν) και 1-2 από την ιρλανδική Σάμροκ (προκρίθηκαν). Και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ κέρδισαν 3-1 την Λίκνολν

Πέρυσι, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, έχασαν στα πέναλτι, μετά από 1-1 στο 90λεπτο και την παράταση, από τη φιλανδική Κουπς

Πρόπερσι, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ κέρδισαν 3-1 την Ντούνταλκ κι έχασαν 2-3 από τον ΠΑΟΚ, ενώ στη φάση των ομίλων έφεραν 2-2 στην Μπράγκα κι έχασαν 0-1 από τη Γουλβς και 1-2 από την Μπεσίκτας. Την δε ίδια σεζόν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είχαν φέρει 1-1 με τη Σουτιέσκα (αποκλείστηκαν στα πέναλτι και τότε)

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου για το Ολυμπιακός-Σλόβαν

• Βλέπουμε ότι οι Σλοβάκοι στα 10 τελευταία παιχνίδια μακριά από το γήπεδο τους έχουν νίκες κι ισοπαλίες και ότι οι ήττες τους είναι στο γκολ. Και πάντοτε σκοράρουν. Αυτό δε ακριβώς το τελευταίο είναι και το πιο ανησυχητικό. Διότι, αν και απόψε το κάνουν, έστω μία φορά, σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βάλει τουλάχιστον δύο γκολ για να κερδίσει. Πρέπει να γυρίσουμε τρία χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2018, για να βρούμε την Σλόβαν εκτός έδρας να έχει βαριά ήττα: το 0-4 στην Αυστρία από τη Ραπίντ, στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Αλλά και τότε, το σκορ ήταν 0-1 έως το 80ο λεπτό και στο τέλος δέχθηκε άλλα τρία γκολ, γιατί είχε βγει όλη η ομάδα της στην επίθεση για να ισοφαρίσει. Κι ο προπονητής της, ο Βλάντιμιρ Βάις, τυχαίος δεν είναι. Όχι απλά έχει ξαναδουλέψει με επιτυχία στη Σλόβαν, αλλά ήταν και στον πάγκο της Εθνικής Σλοβακίας και της Εθνικής Γεωργίας, με αρκετά καλά αποτελέσματα.

• Η αίσθηση μου, και μακάρι να βγω ψεύτης, είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παλέψει πολύ για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

• Ρέφερι του αγώνα ορίστηκε ο Ιταλός Γκουίδα-και νομίζω ότι με Ιταλό διαιτητή ο Ολυμπιακός είχε τη λιγότερο καλή διαιτησία εδώ και χρόνια ακριβώς με τον Γκουίδα, στην εκτός έδρας λευκή ισοπαλία με την Βικτόρια Πλίζεν στην Τσεχία, πρόπερσι.

Άσχετο: Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησε από την…κλήρωση. Τότε, που η ΟΥΕΦΑ τον είχε βάλει σε ένα υποόμιλο από τον οποίο προέκυψε η Λούντογκορετς, Νο 58 στην κατάταξη. Προσέξτε, την ώρα που αντίπαλοι των άλλων ισχυρών ομάδων στην κλήρωση ήταν: της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Νο 33) η Λέγκια Βαρσοβίας (Νο 98), της Σλάβια Πράγας (Νο 35) η Φέρεντσβαρος (Νο 114), του Ερυθρού Αστέρα (Νο 50) η Σέριφ (Νο 108), της Ρέιντζερς (Νο 52) η Μάλμε (Νο 88) και, στον προηγούμενο γύρο, της Σέλτικ (Νο 46) η Μίντιλαντ (Νο 113). Βλέπουμε, δηλαδή, ότι στον Ολυμπιακό έλαχε η μακράν πιο δύσκολη αντίπαλος, αναφορικά με τη θέση της στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x