Κώστας Νικολακόπουλος

Οι 26 διακοπές στο β' ημίχρονο, οι καθυστερήσεις που έκανε ο διαιτητής, το μπούλινγκ στο Καραϊσκάκη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr με στοιχεία κάποια πράγματα περί διαιτησίας στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο.

• Μπορεί να φανώ περίεργος, αλλά πρόσεξα κάτι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο που δεν μου άρεσε ως εικόνα, από πλευράς Ολυμπιακού.

• Από τη μία υπήρχε μία ομάδα, ο Ατρόμητος, της οποίας οι παίκτες κι ο πάγκος έκαναν συνεχώς φραστικές επιθέσεις στον διαιτητή του αγώνα, τον Γκορτσίλα. Μπούλινγκ κανονικό, μέσα στο Καραϊσκάκη. Ατελείωτες φορές ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τους παίκτες, αλλά και τον προπονητή του Ατρόμητου να διαμαρτύρονται από έντονα έως και…κάτι παραπάνω από έντονα στον Μακεδόνα ρέφερι, και δη χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού η διαιτησία ήταν μια χαρά για τον φιλοξενούμενο.

• Κι από την άλλη, υπήρχε μία ομάδα που έπαιζε μέσα στο γήπεδο της και…καθόταν κι έβλεπε. Δεν είδα δηλαδή εγώ τους παίκτες του Ολυμπιακού να «απαντάνε», με κάποιο τρόπο, στην τακτική του αντιπάλου τους, που ξεκάθαρα ασκούσαν με κάθε τρόπο πίεση από την πλευρά τους προς τον διαιτητή. Και να διευκρινίσω εδώ, ότι δεν κριτικάρω τον Ατρόμητο-δικαίωμα του να κάνει ό,τι νομίζει για να πάρει το αποτέλεσμα. Αυτό που εγώ είδα ήταν μία θα την έλεγα παθητικότητα από πλευράς Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο κομμάτι.

• Μία δε τέτοια εικόνα θα μπορούσε να γίνει πιο αποδεκτή, εάν βλέπαμε μία διαιτησία που ήταν πρίμα για τον Ολυμπιακό. Αλλά εδώ σε ένα ματς που ήταν μονότερμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του, εξ ου και το ποσοστό 64-36 στην κατοχή μπάλας, τα φάουλ που σφυρίχτηκαν ήταν 14 εις βάρος του Ολυμπιακού και 16 εις βάρος του Ατρόμητου…Την στιγμή που οι τελικές ήταν 18-4…Στη δε μοναδική φάση που υπήρξε αμφισβήτηση, το τράβηγμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο Βαλμπουενά, όπου θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι και κανείς να μην πει τίποτα, η απόφαση του διαιτητή ήταν για τον Ατρόμητο. Άρα, αν μη τι άλλο δεν υπήρχε διαιτησία που έκανε αβάντα στον Ολυμπιακό.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Το ότι έδινε φάουλ γύρω από την περιοχή του Ατρόμητου ο διαιτητής, δεν σημαίνει ότι δεν ήταν φάουλ-άλλωστε, το Περιστέρι συνεχώς αμύνονταν. Όπως και το ότι έδωσε ο Γκορτσίλας πολλές κάρτες στους παίκτες του Ατρόμητου, δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να τις δώσει. Εξάλλου, τις τέσσερις από τις έξι τις έβγαλε μετά το 84ο λεπτό! Περισσότερο καθυστέρηση (!) έκανε ο διαιτητής με τις τόσες κάρτες μετά το 84’, παρά βοηθήθηκε ο Ολυμπιακός. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της κάρτας του Βασιλαντωνόπουλου στο 97΄. Ήταν για διαμαρτυρία και το παιχνίδι διακόπηκε έτσι για πάνω από μισό λεπτό!…

• Προσωπικά, πάντως, με πείραξε εξίσου ο πρώτος επόπτης, ο Νικολαϊδης από τη Θεσσαλονίκη, που τα έδινε όλα υπέρ του Ατρόμητου. Μπροστά του έγινε φάουλ πάνω στον Ελ Αραμπί και προφανέστατα είπε στον Γκορτσίλα ότι δεν έγινε τίποτα. Όπως και σε μία άλλη φάση, στο 88’, σε μία κεφαλιά του Εμβιλά, η μπάλα ήταν κόρνερ κι έδωσε άουτ.

• Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο διαιτητής δεν βοήθησε την παραμικρή στιγμή τον Ολυμπιακό. Κι ας υποθέσουμε ότι στη φάση του πέναλτι από εκεί που ήταν, μπορούσε και δεν μπορούσε να την δει εύκολα και καθαρά. Ο VAR Φωτιάς όφειλε να του δώσει την πραγματική διάσταση της. Σίγουρα όμως είδα εχθρότητα κατά του Ολυμπιακού από τον επόπτη Νικολαϊδη, ο οποίος κατά σύμπτωση έγινε διεθνής επί…εξυγίανσης.

• Παρεμπιπτόντως, το παιχνίδι στο β΄ ημίχρονο σταμάτησε για τουλάχιστον έξι λεπτά σε τέσσερις τραυματισμούς παικτών του Ατρόμητου (49, 76, 78 και 90), με τελευταίο τραυματισμό του Βασιλαντωνόπουλου.
Και βγήκαν, στο ίδιο διάστημα, και πέντε κίτρινες κάρτες (μία για τον Ολυμπιακό και τέσσερις για τον Ατρόμητο αντίστοιχα), εκ των οποίων η μία για καθυστερήσεις κι η άλλη για διαμαρτυρία.
Και έγιναν και εφτά αλλαγές με διακοπές τρεις φορές, καθώς κάποιες έγιναν μαζί.
Και σφυρίχτηκαν και 17 φάουλ (9-8), αφού τα συνολικά σε όλο το ματς ήταν 14-16 και στο α΄ ημίχρονο ήταν 5-8.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Μιλάμε λοιπόν για διακοπή του παιχνιδιού σε 26 περιπτώσεις, μόνο στο β΄ ημίχρονο!!! Χωρίς να υπολογίζουμε φυσικά τις φορές που η μπάλα έβγαινε άουτ, κόρνερ κλπ. Ο διαιτητής υπέδειξε σωστά εφτά λεπτά καθυστερήσεις, αλλά το παιχνίδι μετά το 90ο λεπτό ξεκίνησε να παίζεται μετά το 92ο, λόγω του τραυματισμού του Βασιλαντωνόπουλου. Βάζοντας μέσα και το μισό και πλέον λεπτό που φαγώθηκε από την κίτρινη για διαμαρτυρία του Βασιλαντωνόπουλου στο 97΄, σημαίνει ότι το ματς έπρεπε να λήξει στο 100ό λεπτό! Κι όχι στο 98,5 που το σφύριξε ο Γκορτσίλας. Θα μου πείτε, «φασαρία» για ενάμιση λεπτό; Μα ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις είχε φάσεις στο 93, στο 94, στο 95 και στο 97’!!! Γιατί να μην είχε και μία στο 99’ κι έτσι να κέρδιζε!

• Θέλετε και το άλλο; Στις τέσσερις τελικές που έκανε ο Ολυμπιακός στις καθυστερήσεις κι η μπάλα έφυγε άουτ, το παιχνίδι κάθε φορά έκανε μισό λεπτό να ξαναρχίσει! Ποτέ λιγότερο. Με τον Γκορτσίλα να ανέχεται δηλαδή τον γκολκίπερ του Ατρόμητου κι όχι να του βγάλει ως όφειλε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εν λίγοις καταλάβατε πόσο καθαρός χρόνος παίχτηκε μπάλα στις καθυστερήσεις: ούτε τέσσερα λεπτά!!!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x