Κώστας Νικολακόπουλος

Ο «λογαριασμός» για τον Τζολάκη μετά και το δεύτερο δύσκολο τεστ στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα του Τζολάκη στο δεύτερο δύσκολο παιχνίδι στο οποίο τον έβαλε ο Μαρτίνς.

• Θα έχει ενδιαφέρον αν και απόψε με την ΑΕΚ ο Πέδρο Μαρτίνς το συνεχίσει έτσι, κάνει δηλαδή ό,τι στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, στις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός είχε κατά σειρά δέκα, πάλι δέκα και οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα του από παιχνίδι σε παιχνίδι, με τον Άρη στο Χαριλάου, με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη και με τον ΠΑΟΚ ξανά στο Καραϊσκάκη.

• Ο Πορτογάλος προπονητής λοιπόν θα αλλάξει ξανά σχεδόν όλη την ενδεκάδα του σήμερα στο ΟΑΚΑ, σε σχέση με το σχήμα που παρέταξε με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο; Ήδη, πάντως, ο Τζολάκης, ο Παπασταθόπουλος, ο Ρέαμπτσιουκ κι ο Ροντρίγκες, που ήταν βασικοί στο ματς-φιέστα δεν είναι καν στην αποστολή τώρα. Οπότε, τις τέσσερις αλλαγές τις έχουμε σίγουρα. Με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Κίτσο λογικά αριστερό μπακ και τον Φορτούνη να διεκδικεί τον χρόνο του.

• Κανονικά δικαιούται μία συμμετοχή ως βασικός κι ο Σουρλής που έχει παίξει μόνο αλλαγή στο πρωτάθλημα, ενώ λέγεται ότι για το κέντρο της άμυνας ο Μαρτίνς προβληματίζεται αν πρέπει να παίξει με Σισέ, Μπα η, να προτιμήσει τους Αβραάμ, Μπαγκαλιάνη, που τα είχαν πάει καλά ως δίδυμο στο Χαριλάου.

• Κατά την γνώμη μου είναι καλό, πάντως, που βλέπουμε έστω τώρα στο τέλος τους παίκτες που είχαν μικρότερη η, και ελάχιστη συμμετοχή στη φετινή σεζόν, έτσι ώστε να σχηματίσουμε μία άποψη. Κι έχει σημασία ότι τους βλέπουμε σε ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και γενικά σε δύσκολα παιχνίδια, όπως με τον Άρη.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Για παράδειγμα ήταν καλό που είδαμε τον Τζολάκη σε δύο τέτοια ματς. Στο ένα, στο 1-0 στο Χαριλάου, έκανε την πιο ώριμη εμφάνιση του κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Στο άλλο, στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ, ξεκινάει το παιχνίδι και στο 2ο κιόλας λεπτό κάνει απαράδεκτη έξοδο σε μία σέντρα που δεν την λες και επικίνδυνη με συνέπεια η ομάδα του να βρεθεί πίσω στο σκορ από τα αποδυτήρια.

•Κοιτάξτε, είναι προσόν για τον Τζολάκη που έχει το κουράγιο και βγαίνει και σε πιο δύσκολες ψηλές μπάλες, κάτι που ο Βατσλίκ σπάνια το κάνει, όμως το νόημα είναι να μην γίνονται παιδαριώδη λάθη σαν αυτό του γκολ του ΠΑΟΚ. Όπως δεν έχει νόημα να ρισκάρει ο Τζολάκης πάσα χωρίς καμία σιγουριά με το αριστερό στον Μπαγκαλιάνη, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να βγάζει κι άλλη φάση για το 0-2 στο 15’.

• Το καλό ήταν ότι ο Τζολάκης μπόρεσε και σήκωσε κεφάλι μετά από το πολύ κακό ξεκίνημα του, σε αυτά τα πρώτα 15 λεπτά στα οποία μας έβγαλε ένα πολύ κακό εαυτό, βοηθούμενος προφανέστατα κι από την καλή πάσα που έβγαλε και την αξιοποίησε ο Ανδρούτσος με ασίστ στον Καρβάλιο για το 1-1, το οποίο έτσι δημιούργησαν οι δύο παίκτες που είχαν εμπλακεί στο 0-1 του ΠΑΟΚ, ο γκολκίπερ με την κακή έξοδο κι ο δεξιός μπακ με το όχι καλό μαρκάρισμα στον σκόρερ.

• Κάπως έτσι λοιπόν, τον είδαμε τον Τζολάκη στο β΄ημίχρονο να έχει μία πραγματικά δύσκολη (γιατί η μπάλα πήγε «σκαστή» στην εστία του) επέμβαση, διώχνοντας το σουτ του Μιτρίτσα…Να μπλοκάρει έστω με δυσκολία μία χαμηλή σέντρα από τα πλάγια…Να δείξει κότσια βγαίνοντας και διώχνοντας την μπάλα στο 93’ σε κόρνερ του ΠΑΟΚ…

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Τέλος πάντων, σημασία εχει να κάνει την αυτοκριτική του ο νεαρός γκολκίπερ, να καταλάβει τι έκανε λάθος και να μην το ξανακάνει. Π.χ. είχε ένα κακό διώξιμο της μπάλας στο β΄ημίχρονο και δη με το καλό του, το δεξί πόδι, και δεν ήθελε πολύ να βγάλει ευκαιρία ο ΠΑΟΚ. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, περίμενα άλλη εμφάνιση από τον Τζολάκη, περίμενα κοινώς να συνεχίσει την παρουσία του στο Χαριλάου, που ήταν σχεδόν αλάνθαστη.

• Τώρα, ο λογαριασμός λέει ένα πολύ καλό παιχνίδι κι ένα παιχνίδι με σημαντικά λάθη και σημαντικά καλά πράγματα. Περίπου όπως είχε εμφανιστεί ο Τζολάκης και στα κρίσιμα παιχνίδια με τη Λούντογκορετς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε, που αν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού απλά είχαν αποφύγει τα λάθη και είχαν κάνει τα αυτονόητα στα δύο παιχνίδια, η ομάδα θα είχε φτάσει στα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα βήμα πριν τη φάση των ομίλων.

• Αν τον κρίνω αυστηρά τον Τζολάκη στα 19 του; Τον κρίνω ως Νο 2 γκολκίπερ του Ολυμπιακού-γιατί αυτό είναι, ένα βήμα πριν τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Και νομίζω ότι όπως έκανα καταγραφή της πραγματικότητας μετά το ματς με τον Άρη (Ο καλύτερος Τζολάκης που έχουμε δει στον Ολυμπιακό), έτσι έκανα και τώρα μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x