Κολύμβηση

Ντ. Γιοβάνοβιτς στο sportfm.gr: «Πολύ όμορφο το συναίσθημα να κολυμπάς στο Santorini Experience»

Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς περιγράφει τις εντυπώσεις που του άφησε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αθλητικά δρώμενα που διεξάγονται στη χώρα μας.

Η ζωή και η πορεία του δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Κάθε άλλο... Ο Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς έφυγε από πολύ μικρή ηλικία από το σπίτι του για να έρθει μόνος στην Αθήνα και να κυνηγήσει τα κολυμβητικά του όνειρα. Πλέον, στελεχώνει την ομάδα του Ολυμπιακού έχοντας πετύχει διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Λίγες μέρες πριν, συμμετείχε για πρώτη φορά στο «Santorini Experience» σε αγώνα ανοιχτής θαλάσσης όπου και τερμάτισε τρίτος. Μοιράστηκε μαζί μας το συναίσθημα του να αγωνίζεσαι σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, αλλά και την άποψη του για το κατά πόσο είναι ασφαλείς.

Συνέντευξη στους: Νικολέττα Γκαρέτσου - Δημοσθένη Καραμούζα

Περιέγραψέ μας το συναίσθημα του να συμμετέχεις σε διοργανώσεις όπως το «Santorini Experience». Όταν κολυμπάς τόσα χιλιόμετρα στην ανοιχτή θάλασσα υπάρχει φόβος;

«Φέτος κολύμπησα για πρώτη φορά στο «Santorini Experience». Αυτό έγινε μέσω του προπονητή μου Νίκου Γέμελου, που είναι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, έχοντας στο δυναμικό του πολλούς αθλητές πισίνας, αλλά και ανοιχτής θάλασσας. Το συναίσθημα ήταν πάρα πολύ όμορφο. Έχω βέβαια κολυμπήσει σε διάφορα πανελλήνια πρωταθλήματα, ακόμα και σε λίμνη, όπως ήταν στη Βεγορίτιδα, αλλά η εμπειρία της Σαντορίνης ήταν μοναδική. Πέντε πολύ όμορφες μέρες, που δεν περιελάμβαναν μόνο κολύμπι, αλλά ένα σύνολο δραστηριοτήτων όπως τρέξιμο, με τον Ντιν Καρνέζη μάλιστα να συμμετέχει. Πρόκειται για μία άρτια δομημένη διοργάνωση, με πληθώρα χορηγών, που έλαβε χώρα για τέταρτη διαδοχική χρονιά. Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους είτε να αγωνιστούν σε αυτή, είτε να παρευρεθούν στη Σαντορίνη ως θεατές. Σίγουρα μετά τα όσα βίωσα εγώ στο μαγευτικό αυτό νησί θα συνεχίσω να συμμετέχω σε παρόμοια event, γι' αυτό άλλωστε έλαβα μέρος και στο “Navarinο Challenge” το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, μέσω της «Active Media», της εταιρίας που προωθεί αυτά τα δρώμενα».

Ήταν η παρθενική σου συμμετοχή σε τέτοιου είδους διοργάνωση;

«Για την ακρίβεια ήταν η δεύτερη, καθώς είχα ήδη λάβει μέρος στο “Patmos Revelation”, που είχε διοργανώσει πάλι η “Active Media” πριν από δύο χρόνια. Έπειτα ήταν να συμμετάσχω και πέρσι στο “Santorini Experience”, αλλά δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων αναγκάστηκα να το αναβάλλω».

Πολύς κόσμος επιθυμεί να λάβει μέρος σε τέτοιες διοργανώσεις, αλλά τελικά δεν το κάνει πράξη, καθώς φοβάται για το πόσο ασφαλή είναι αυτά τα event. Είναι δικαιολογημένος αυτός ο φόβος;

«Η ασφάλεια σε αυτές τις διοργανώσεις αποτελεί το άλφα και το ωμέγα. Οι κολυμβητικές διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από τους πλέον αρμόδιους, όπως τώρα ήταν ο Νίκος Γέμελος, ενώ σε όλο το μήκος τους υπάρχουν ναυαγοσώστες. Τα πάντα είναι οργανωμένα και απόλυτα ελεγχόμενα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το “Santorini Experience” και το “Navarinο Challenge” διεξάγονται υπό την αιγίδα της Κ.Ο.Ε. Κατά τη γνώμη μου η συμμετοχή σε κάποια από αυτές τις διοργανώσεις αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για κάποιον ώστε να έρθει σε μια πρώτη επαφή με το κολύμπι ανοιχτής θαλάσσης».

Υπήρξαν άνθρωποι που ήρθαν από το εξωτερικό προκειμένου είτε να αγωνιστούν, είτε να παρακολουθήσουν το «Santorini Experience»;

«Εννοείται πως υπήρξαν. Είχε έρθει μάλιστα και η δις - ασημένια Ολυμπιονίκης στο Ρίο, Τζαζ Κάρλιν. Πολλοί ήταν οι τουρίστες από το εξωτερικό που ήρθαν είτε για να κολυμπήσουν, είτε για να τρέξουν. Πρόκειται για μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας».

Ποιοί είναι οι χορηγοί που σε βοήθησαν στην συμμετοχή σου σε τούτη την διοργάνωση;

«Από χορηγούς θα ήθελα να ευχαριστήσω, την “Αvance Rent Α Car” για την ασφαλή μετακίνηση τις ημέρες που βρισκόμουν στην Σαντορίνη, το “Monolithia Traditional Resort” για τη φιλοξενία στο νησί, επίσης το “Assyrtico Restaurant” για τα γεύματα. Εν συνεχεία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κατάστημα αθλητικών ειδών “Alafouzos Sport” για τα δώρα στους πρώτους νικητές της κολυμβητικής διαδρομής (Open Water Swimming by Vikos), αλλά και την “Ryan Air” για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση από την Αθήνα στην Σαντορίνη και πίσω. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την εταιρία “Active Media” και τους κ. Ακη Τσόλη και Χάρη Λινάρδο για την πρόσκληση και την ευκαιρία που μου έδωσαν να παρευρεθώ σε αυτό το όμορφο event».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x