sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η «Παναθηναϊκή ψυχή» της Ντίνας Κώνστα μέσα από την Ντένη Μαρκορά

Η Ντίνα Κώνστα δεν δήλωσε ποτέ οπαδός κάποιας ομάδας. Και όμως, μέσα από τον αξέχαστο ρόλο της Ντένης Μαρκορά, έμεινε στη συνείδηση του κόσμου ως η πιο πιστή Παναθηναϊκός.

Δεν είναι σπάνιο ένας ηθοποιός να συνδέεται εφ' όρου ζωής με έναν ρόλο. Κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας της, η Ντίνα Κώνστα κατάφερε να συνδεθεί με πολλούς. Το όνομα της Ντένης Μαρκορά, όμως, ήταν αυτό που έμελλε να τη συνοδεύει πιο έντονα από οποιοδήποτε άλλο.

Μαζί με τον χαρακτηριστικό ρόλο της στη σειρά «Δύο ξένοι» ήρθε και η ιδιότητα του Παναθηναϊκού. Η Ντίνα Κώνστα, η οποία σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών, μέσα από τις ατάκες της Μαρκορά μας σύστησε έναν ιδιαίτερο τύπο οπαδού.

Μιας γυναίκας που βρίσκεται ανελλιπώς στις εξέδρες των επισήμων, που αγαπάει πιστά την ομάδα της, αλλά είναι ικανή να φτάσει στα άκρα (πολλές φορές ακόμα και... πιο πέρα) για αυτήν. Με τις σπαρταριστές ατάκες της, όμως, οι θεατές της συγχωρούσαν τα πάντα.

Η πιο χαρακτηριστική σκηνή είναι αυτή που, ως χούλιγκαν οδηγείται στα κρατητήρια.

«Ντένη Μαρκορά, θύρα 13» συστήνεται στον αστυνομικό και, με αντίστοιχο ύφος, εξήγησε τους λόγους που προκάλεσαν βαριές κατηγορίες για χουλιγκανισμό.

«Μα σε αγώνα μπάσκετ βρήκατε να ξεδιπλώσετε το ταμπεραμέντο σας;», ήταν η ερώτηση. Και η απάντηση; Χαρακτηριστική της ευφυΐας του ρόλου που συνοδεύτηκε για πάντα με την Ντίνα Κώστα:

«Ε, πού να το ξεδιπλώσω; Στο ποδόσφαιρο; Μας έχετε δει πώς παίζουμε στο ΟΑΚΑ;Έχουμε καταντήσει σαν ταινία του Αγγελόπουλου. Μέχρι να κατεβάσουμε την μπάλα από την μια περιοχή στην άλλη θέλουμε μια αιωνιότητα και μια μέρα».



Σε μια ακόμα αξέχαστη σκηνή με έντονο Παναθηναϊκό «χρώμα», η Ντένη Μαρκορά ξεδιπλώνεται υπέροχα μέσα από το αστείρευτο ταλέντο της Ντίνας Κώνστα.

«Στα γραφεία στη Λεωφόρο είμαστε, κόβουμε αποκόμματα για το αρχείο», ακούγεται να λέει μπροστά σε μια σημαία με το τριφύλλι και ακολούθησε ένας τρίλεπτος «διάλογος» με τη Νινέτα, που ήταν ουσιαστικά ένας καυστικός μονόλογος για την επικαιρότητα.

Ανάμεσα σε όλα τα θέματα που πρόλαβε να αναλύσει -ρεαλιστικά ή φανταστικά- περιλαμβάνονταν και ατάκες-δηλητήριο για τον Ολυμπιακό, με τις οποίες έδειξε πως έχει μπει για τα καλά στο κλίμα της διαμάχης των «αιώνιων».



Το αποκορύφωμα της οπαδικής κόντρας, όμως, ξέσπασε όταν η Ζωίτσα (σ.σ. Τιτίκα Στασινοπούλου) αποκάλυψε ότι είναι Ολυμπιακός. Η -ήδη υπάρχουσα αντιπάθεια- Ντένης και Ζωίτσας πυροδοτήθηκε από την αποκάλυψη με ατάκες φωτιά.



Η Ντίνα Κώνστα δεν αποκάλυψε ποτέ αν ήταν όντως οπαδός του Παναθηναϊκού. «Άσε τι τραβούσα! Με ρωτούσαν αν είμαι μαζί τους (σ.σ. οι οπαδοί του Παναθηναϊκού) και όταν τους έλεγα "όχι" με στραβοκοίταζαν μήπως είμαι Ολυμπιακός.

Μετά ερχόντουσαν οι άλλοι και με ρωτούσαν αν είμαι Ολυμπιακός. Και πάλι έλεγα "όχι" και πάλι αγρίευαν. Τους ποδοσφαιρικούς όρους τούς έμαθα από τον παραγωγό μας
», είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στη Lifo.

Και όμως, η Ντίνα Κώνστα μέσα από την Ντένη Μαρκορά παραμένει ακόμα και σήμερα η πιο πιστή οπαδός του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x