Πρώτο θέμα έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα κατασκευής νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Θα πει κανείς, και που είναι το περίεργο εκλογές έρχονται. Άλλωστε οι πράσινοι θα έκαναν γενέθλια 100 ετών στο…σπίτι τους, αλλά έγιναν 111 και ακόμα βρίσκονται μεταξύ ΟΑΚΑ και Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Βέβαια για όλα τα πράγματα στη ζωή φτάνει το κατάλληλο χρονικό σημείο και όλα συνηγορούν ότι αυτό ήρθε επιτέλους για το τριφύλλι, το τάιμινγκ που λέμε.

Ασφαλώς και η προοπτική νέου γηπέδου στην Λεωφόρο εξιτάρει κάθε Παναθηναϊκό, αλλά με την κατάσταση που επικρατεί μοιάζει με όνειρο. Ο Βοτανικός δεν είναι το σπίτι των Παναθηναϊκών αλλά θα γίνει. Ο σύλλογος, οι εκατοντάδες αθλητές του σε όλα τα τμήματα και άνθρωποι που περιτριγυρίζουν το τριφύλλι θα το κάνουν γρήγορα σπίτι τους. Αν αναλογιστεί κανείς τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν εκεί και το γεγονός ότι θα συστεγάζονται όλα τα τμήματα, τότε είναι δύσκολο να σταθεί κάποιος απέναντι σε αυτό το πρότζεκτ. Το έκαναν κι άλλες ομάδες,η Ατλέτικο που άφησε πέρσι το Βιθέντε Καλντερόν για το Metropolitano, η Άρσεναλ που άφησε το Χάιμπουρι για το "Emirates". Οταν πρόκειται για το καλό κοιτάς μπροστά.

Μπορεί οι πολιτικές παρατάξεις να ψάχνουν τρόπο να καρπωθούν από αυτή την ιστορία, χτυπώντας στο αγανακτισμένο Παναθηναϊκό φιλότιμο γα μια ψήφο. «Εγω θα το έφτιαχνα»-«Εγώ θα το φτιάξω» λένε οι δύο πλευρές, αλλά το γήπεδο θα γίνει όποια και αν είναι η επόμενη μέρα στο πολιτικό προσκήνιο. Αυτό θα συμβεί γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μοιάζει αποφασισμένος, γιατί η άδεια του είναι έτοιμη, γιατί οι τράπεζες εμπλέκονται και το θέλουν, γιατί είναι προς όφελος της πόλης και βέβαια γιατί το δικαιούται ο σύλλογος που εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την Αθήνα και πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες…

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει τα οφέλη του νέου γηπέδου από το 2004, η ΑΕΚ είναι στη τελική ευθεία να ολοκληρώσει ένα πανέμορφο γήπεδο, ενώ ο ΠΑΟΚ πρόσφατα εξασφάλισε επιπλέον στρέμματα γύρω από την Τούμπα στην οποία θα παίξει κατά τα φαινόμενα τελευταία σεζόν και μετά θα μπουν ο μπουλντόζες. Πολύ καλά έγινε με όλες τις ομάδες και η σειρά του Παναθηναϊκού έφτασε. Το συγκεκριμένο θέμα θα μας απασχολήσει μετά τις εκλογές, αλλά αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν αλλάξει στάση και εξακολουθεί να το θέλει τόσο πολύ, είναι βέβαιο ότι όλα θα πάνε καλά.

Πριν το μέλλον όμως υπάρχει το παρόν. Οι πράσινοι τη σεζόν που πέρασε άφησαν την Λεωφόρο Αλεξάνδρας για το ΟΑΚΑ, όχι βέβαια για τη μεγάλη ζήτηση αλλά για …εσωτερικά προβλήματα. Αυτά πλέον έχουν πάψει να υφίστανται σε διοικητικό επίπεδο και οι σχέσεις Α.Ο. και ΚΑΕ με την ΠΑΕ είναι στην καλύτερη τους φάση στα τελευταία χρόνια. Η ενασχόληση του Δημητρη Γιαννακόπυολου με το θέμα του γηπέδου και η σιγουριά ότι θα αποκτήσει με το γήπεδο και την ΠΑΕ δεν είναι πράγματα που λέγονται στον αέρα. Υπάρχουν επαφές και κοινό πλάνο.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνδυασμό με το restart που επιχειρεί η ποδοσφαιρική ομάδα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το τριφύλλι με τη συγκεκριμένη δυναμική πρέπει να παίζει στην Λεωφόρο. Εκεί θα νιώθει γηπεδούχος, εκεί θα πάρει βαθμούς που χάνει στο ΟΑΚΑ και φυσικά εκεί τα νέα παιδιά θα καταλάβουν το dna της ομάδας, κάτι που είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν με την ομάδα του Αναστασίου, που έχει κοινό παρανομαστή τον Νταμπίζα. Όλοι αυτοί που γυρίζουν τη πλάτη στην ομάδα και βάζουν πρώτα τη κόντρα με την διοίκηση ας αναλογιστούν πόσο άδικο είναι για τον Κουρμπέλη, τον Μπουζούκη και τα υπόλοιπα παιδιά να παίζουν σε άδειο ΟΑΚΑ, ενώ το 2016 οι μισθοφόροι του Στραματσόνι έπαιζαν κάθε Κυριακή σε γεμάτη Λεωφόρο. Συμπερασματικά η ομάδας έχει ανάγκη τη ζεστή Λεωφόρο και όχι το παγωμένο ΟΑΚΑ, που είναι και εξίσου επικίνδυνο. Και βέβαια μπορεί να έχει ως δεύτερη έδρα το στάδιο στο Μαρούσι για τα ντέρμπι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube