Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Γκαρσία, ο συντονιστής

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr πως ο «συντονιστής» του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ένας καινούργιος όρος κι ο Γκαρσία είναι ο πρώτος συντονιστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα, δεν αποτελεί εισιτήριο για να ταξιδέψεις στα ένδοξα μονοπάτια της προπονητικής. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τον Πάμπλο Γκαρσία, εκτός κι αν μας επιφυλάσσει κάτι πολύ διαφορετικό στο υπόλοιπο της νέας του καριέρας στο ποδόσφαιρο.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@sday.gr


Ο Ουρουγουανός, ο πιο δημοφιλής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, υποτίθεται ότι εμπλούτισε τις γνώσεις του σε σχολές προπονητικής, ωστόσο, στην ανακοίνωση του ΠΑΟΚ για την επάνοδό του, μετά από δέκα μήνες, δεν υπάρχει αναφορά στην ιδιότητα του προπονητή. Ο «συντονιστής» του ποδοσφαιρικού τμήματος είναι ένας καινούργιος όρος κι ο Γκαρσία είναι ο πρώτος συντονιστής στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Φαίνεται ότι έτσι συμφώνησαν, εκεί βρήκαν το σημείο επαφής και εκεί. κάθισαν για να οριστικοποιήσουν την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, που εδώ που τα λέμε, την επιθυμούσε σαν τρελός.

Ως στέλεχος του τεχνικού τιμ, ο Γκαρσία, από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, που τα μάζεψε και έφυγε (δεν ήταν η πρώτη φορά.) δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Και δεν του άρεσε καθόλου να είναι χαμηλόμισθος, όπως κι άλλοι βοηθοί προπονητή, σε άλλες ομάδες. Είτε λοιπόν το θέμα ήταν οικονομικό, είτε, όπως κυκλοφόρησε ευρέως δεν τον ήθελε ο Ζήσης, ο Γκαρσία αποχώρησε, αλλά, οι γέφυρες έμειναν ανοικτές, με πολλούς τρόπους. Και κυρίως διότι δεν έφυγε ποτέ από τη Θεσσαλονίκη. Δεν υπήρχε μέσα στον ΠΑΟΚ, αλλά, ήταν ο αγαπημένος Πάμπλο Γκαρσία που δεν άφηνε ευκαιρία να δείξει ότι είναι εδώ.

Τίποτε από όλα αυτά δεν είναι επιλήψιμο. Το θέμα είναι να έχει βρεθεί αυτό που δεν βρέθηκε στην πρώτη τους πειραματική συνεργασία, το περασμένο καλοκαίρι και να είναι όλοι τους κερδισμένοι. Με τον ΠΑΟΚ να ρουφά από την εμπειρία και τις παραστάσεις ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή που ενδεχομένως έχει προσβάσεις στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα και τον ίδιο να αναδεικνύει τις ικανότητές του σε οργανωτικό επίπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x