Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Λουτσέσκου, το ασφαλές περιβάλλον, ο Βέρνμπλουμ τώρα…

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τα φιλικά στην Ολλανδία, τον Λουτσέσκου που επιμένει στον ίδιο βασικό κορμό και την ανάγκη για έναν Βέρνμπλουμ που θα δέσει ομάδα με αξιώσεις…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Τα συμπεράσματα των φιλικών τα φοβόμουν πολύ περισσότερο ακόμη κι από εκείνες τις ιστορικές νίκες που μας θαμπώνουν και δεν βλέπουμε ότι πρόκειται για παροδικές επιτυχίες που δεν στηρίζουν κάτι πιο σταθερό, πιο στέρεο για το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Κι όταν επιλέγεις ένα φιλικό με ομάδα νέων (Κ23 Γκενγκ) έστω κι αν πρόκειται για μια αρκετά καλή αντίπαλο, της ρίχνεις πέντε- έξι και επιμένεις ότι υπάρχει λόγος για να πορευθείς με τα αποτελέσματα της καθόλα αναξιόπιστης πρώτης «ακτινογραφίας», δεν μου φαίνεται καθόλου σωστό.

Το να απονείμεις τα εύσημα στη διάθεση, το κουράγιο και το πάθος ορισμένων ποδοσφαιριστών και να το θεωρήσει αφετηρία για κάτι περισσότερο στη συνέχεια, δεν είναι το ζητούμενο.

Καλύτερα να το αντιμετωπίσεις ως μια ακόμη προπόνηση, η δεύτερη ή τρίτη της ημέρας και να μετρήσεις τις δυνάμεις σου με ισχυρότερο αντίπαλο. Όπως θα γίνει με την Άντερλεχτ.

Δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία και ευφυΐα για να αποδεχθείς ότι οι ευχάριστες εικόνες του νεαρού Μπαλογιάννη είναι θετικό στοιχείο, αλλά, από την ημέρα που θα είναι χρήσιμος στην ομάδα, μάλλον απέχουμε αρκετά. Εκτός κι αν ο Λουτσέσκου, που δεν είναι του χαρακτήρα του, τολμήσει να ακολουθήσει τακτικές Αγιαξ και τον χώσει στις αποστολές, του δώσει μερικές συμμετοχές και τον κάνει κανονικό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Καταλαβαίνετε τι λέω…

Δεν είναι όμως ο Λουτσέσκου προπονητής του Αγιαξ, που κουβαλά αυτή τη φιλοσοφία με τους μικρούς να παίζουν από 17 στην πρώτη ομάδα και στα 19 να κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια. Προτιμά το ασφαλές περιβάλλον των έμπειρων ποδοσφαιριστών και πολύ δύσκολα θα πρποσαρτήσει ένα καινούργιο στοιχείο.

Δεν βλέπω να αλλαζουν πολλά με τον ΠΑΟΚ της επόμενης χρονιάς εκτός από μια-δύο επιλογές που θα εμπλουτίσουν το αρχικό σχήμα. Κατά τα άλλα, θα πορευθεί με την… εξέλιξη της δικής του δουλειάς από την περσινή σεζόν και επιπροσθέτως, με εφόδιο την προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι μεταγραφές έτσι κι αλλιώς, ακόμη κι αν είναι ελάχιστες, αργούν. Κατά συνέπεια, όσο προσεγγίζουμε τις μέρες της… Βασιλείας, θα πρέπει να υπολογίζομε στον ΠΑΟΚ της προηγούμενης σεζόν και μάλιστα με τον Πρίγιοβιτς να είναι παρών από τη στιγμή που θα έχει πάρει μερικές ανάσες από το ταξίδι στη Ρωσία.

Εξυπακούεται ότι χρειάζεται ενίσχυση με έτερο φορ, όχι μόνο επειδή ο Κουλούρης… κάνει προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ και θα καταλήξει στον Ατρόμητο. Υπάρχει ανάγκη και δημιουργήθηκε από τότε που έφυγε ο Αθανασιάδης.

Πάντως, αν θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, είναι μάλλον ένας μέσος, στη συνομοταξία του Βέρνμπλουμ, για να αλλάξει άμεσα χαρακτήρα η ομάδα και ανέβει επίπεδο. Αλλά, εφόσον ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής έρθει άμεσα κι όχι την προηγουμένη του αγώνα με τη Βασιλεία.

Καταλαβαίνουμε όλοι, ότι δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό από το δουλέψει αυτή η ομάδα για να φτάσει στην πρόκριση με τους Ελβετούς. Είναι μονόδρομος και σε αυτό θα πρέπει να συγκεντρώσει όλες του τις δυνάμεις ο ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x