Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Ουάρντα είναι καθοριστικός, αλλά ο Ζαμπά είναι άλλο πράγμα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ του Ουάρντα και του Ζαμπά, που γίνονται ουσιαστικές μεταγραφές για τον Λουτσέσκου κι ας φωνάζει για φορ και αριστερό μπακ.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ζάμπα και Ουάρντα, λοιπόν. Οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ. Το γνωρίζει το τόπι ο Αιγύπτιος και αυτό δεν μπορεί κάνεις να το αμφισβητήσει. Προς αμφισβήτηση παραμένει το πόσο σταθερός θα είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς και δεν θα κάνει τη στραβή. Κατά συνέπεια, δεν θα χρειαστεί να επέμβει η διοίκηση για πειθαρχικά παραπτώματα και όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Τόσο ομαλά, που θα εξελιχθεί και θα είναι καλύτερος από ότι στον Ατρόμητο, υπό τις οδηγίες του Κάναντι. Μια ασφάλεια θα μπορούσε να την έχει ο ΠΑΟΚ αν είχε προπονητή τον Κάναντι ή τουλάχιστο βοηθό του Λουτσέσκου. Γνωρίζει πως να τον διαχειριστεί, οπότε θα μειωθούν στο ελάχιστο οθι πιθανότητες να εξοκείλει.

Ο ΠΑΟΚ της Γάνδης, δηλαδή του δεύτερου φιλικού στο πιο σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας, εκτός από τον Ουάρντα που μας θυμίζει ότι είναι μπαλαδόρος και μπορεί να δημιουργήσει θέματα στην αντίπαλη άμυνα, είχε αυτό το καθαρόαιμο, τον Ζαμπά, που αν τελικά ο ΠΑΟΚ λειτουργήσει ως... Αγιαξ, δεν θα τον κουνάει κανένας από την ενδεκάδα. Κάπως έτσι μοσχοπουλάνε οι ομάδες- παραγωγείς, τους ποδοσφαιριστές. Όταν τους βάζουν να παίξουν από νωρίς και να δείξουν ότι αξίζουν τον κόπο να σπαταληθούν μερικά ή πολλά εκατομμύρια για να αλλάξουν πόλη.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε σπουδαία πράγματα και αν θέλουμε να βρούμε κάτι και να το παραθέσουμε, θα μείνω στο ότι δεν παρουσιάστηκε όσο συμπαγής ήταν σε προηγούμενες εμφανίσεις του, αλλά, όχι ότι συνέβη κάτι τρομερό. Είναι ότι θα πρέπει εναρμονιστούν κι ο Αιγύπτιος, να πάρει ρυθμό κι ο Πρίγιοβιτς. Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν περιμένει κανείς να παίξει ο ΠΑΟΚ με τον Μυστακίδη ως φορ.

Στην περίπτωση του Ζαμπά, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι κάπως έτσι θα πρέπει να είναι οι παίκτες που παίζουν πλέον ποδόσφαιρο. Δηλαδή, είναι πρώτα αθλητές και έχουν πολύ υψηλές επιδόσεις στις ταχύτητες, είναι δυνατοί και πηδούν ψηλά και μετά θα μας απασχολεί αν έχουν τεχνικά χαρακτηριστικά για να κερδίσουν θέση στο βασικό σχήμα. Αθλητές είναι οι ποδοσφαιριστές και οι καλύτεροι αθλητές θα είναι σχεδόν πάντα οι νικητές, αφήνοντας πίσω όλους αυτούς που επιμένουν στις ντρίμπλες και τις φαντεζί ενέργειες.

Ο Λουτσέσκου δεν έχει πάρει τίποτε από αυτά που ζήτησε στις μεταγραφές, αλλά, ο Ουάρντα κι ο Ζαμπά, κάτι θα προσθέσουν στην ομάδα του κι αυτό θα μετριάσει την γκρίνια του. Δεν εγγυάται κανείς την πρόκριση σε βάρος της Βασιλείας, αλλά, μου φαίνεται ότι όλα είναι ανοικτά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x