Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε, ο ΠΑΟΚ την πλήρωσε…

Η διαφαινόμενη πρόκριση του τριφυλλιού, η διαχείριση του Ουζουνίδη και το λάθος που βρήκε μπροστά του ο ΠΑΟΚ. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μια πανάξια νίκη που τον φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Παναθηναϊκός, μετά το 2-0 επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Οι πράσινοι κυριάρχησαν σε όλα τα επίπεδα του αντιπάλου και δεν είναι υπερβολή ότι αν το τελικό σκορ αδικεί μια ομάδα, αυτή φοράει πράσινα.

Όπως είχαμε γράψει πριν το παιχνίδι ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε ένα ρίσκο τη περασμένη Κυριακή και τελικά δικαιώθηκε λίγες μέρες αργότερα. Το παιχνίδι ξεκινά με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυνατά και να πρεσάρει ψηλά τον Παναθηναϊκό. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το μπλοκάρισμα στη δημιουργία του τριφυλλιού, που προσπαθούσε αλλά δεν απειλούσε την εστία του Γλύκου.

Κάπου εκεί όμως άρχισαν να εμφανίζονται οι επιπτώσεις από το παιχνίδι της Τούμπας… Ο Παναθηναϊκός των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα έβγαζε φρεσκάδα δεν έπαιρνε το πόδι από το γκάζι, ενώ την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ που είχε αρκετά ίδια πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο ματς, όλο και υποχωρούσε. Βέβαια αυτό θα μπορούσε να το αποφύγει σε έναν βαθμό ο δικέφαλος του Βορρά. Όμως την Κυριακή αντί να κάνει συντήρηση δυνάμεων όταν προηγήθηκε 3-0 στο 33΄, προσπάθησε να διαλύσει τις ρεζέρβες του Παναθηναϊκού. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι αυτή η διαχείριση ήταν λάθος και το πλήρωσε.

Από εκεί και πέρα η επανεμφάνιση της βασικής ενδεκάδας από τον Μαρίνο Ουζουνίδη απέδειξε για πολλοστή φορά ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που μετά από χρόνια έχει κάτι στιβαρό και ποιοτικό για να χτίσει το καλοκαίρι. Οι πράσινοι είναι ο ορισμός της ομάδας του προπονητή. Έχει πράγματα να διορθώσει, αλλά και βάσεις να στηριχτεί.

Από τη σπουδαία νίκη του τριφυλλιού σε γενικές γραμμές δεν υστέρησε κάποιος παίκτης, αξίζει όμως να σταθούμε σε δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις. Στον Μάρκους Μπεργκ που είναι ο ποιοτικότερος παίκτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Σεμπάστιαν Λέτο, που έχει μεταμορφωθεί στον καλύτερο 12ο παίκτη. Ο Σουηδός πέρα από εκτελεστής είναι και αλτρουιστής. Χαρακτηριστική περίπτωση παίκτη που κάνει τη διαφορά και μιλάει στα δύσκολα, όπως στο συγκεκριμένο παιχνίδι που έφτιαξε και τα δύο γκολ της ομάδας.

Όσο για τον Σέμπα, τι να πει κανείς. Ποδοσφαιριστής που να έρχεται από τον πάγκο και να έχει τέτοια θετική επιρροή στην ομάδα του δεν υπάρχει… Δεν είναι μόνο το κράτημα της μπάλας, τα γκολ, το πάθος και η θέληση. Είναι και η θετική αύρα που δίνει σε όλη την ομάδα αλλά και στην κερκίδα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει την χρυσή τομή με τον Λέτο και να τον διατηρήσει στο ρόστερ του και τη νέα χρονιά, παίκτη με τέτοια προσωπικότητα δεν βρίσκεις και αυτό είναι κάτι που σίγουρα έχει διακρίνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Πλέον το τριφύλλι καλείται να έχει την απαραίτητη συγκέντρωση στον επαναληπτικό, ώστε να σφραγίσει μια πρόκριση που θα του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει στους τίτλους.

Υ.Γ. Αυτό που συμβαίνει με τον Νίκο Παππά και την αγάπη που παίρνει από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, απλά δεν υπάρχει! Μετά το ΟΑΚΑ, αποθέωση και στην Λεωφόρο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x