Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Παναθηναϊκός νικάει παντού και στη Βαρκελώνη κουνάνε μαντήλια

Η νίκη επιβεβαίωση στο Βελιγράδι, η μετάλλαξη και το μέλλον που προδιαγράφεται λαμπρό για τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Λένε ότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να υφίσταται και αυτός είναι ένας κανόνας που επιβεβαιώνεται καθημερινά στη ζωή και φυσικά στον αθλητισμό. Απόλυτη εφαρμογή βρίσκει η συγκεκριμένη φράση στη περίπτωση του μπασκετικού Παναθηναϊκού, που οδεύει πλέον από το καλό… στο καλύτερο!

Οι πράσινοι πέρασαν και από το Βελιγράδι, παίρνοντας μια δίκαιη νίκη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και έδειξαν ότι πλέον δεν τους τρομάζουν ούτε οι απουσίες(ακόμη και όταν πρόκειται για τον ηγέτη του και mvp του Νοεμβρίου στη διοργάνωση, Νικ Καλάθη), ούτε οι καυτές έδρες, αλλά ούτε και τα φαλτσοσφυρίγματα, όπου έχουν γίνει συνήθεια για το τριφύλλι, ειδικά στα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ. Η διαφορά όμως είναι ότι φέτος ο Παναθηναϊκός είναι ικανός να τους νικήσει όλους!

Στη συγκεκριμένη διαπίστωση οδηγούμαστε, αν απλά ανατρέξουμε στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Παναθηναϊκός έχει υποστεί τέσσερις ήττες, τις τρεις από αυτές στις πρώτες αγωνιστικές, ενώ το σερί που τρέχει το τελευταίο διάστημα είναι οχτώ νίκες και μια ήττα! Την ίδια στιγμή παραμένει η μοναδική ομάδα που διατηρεί το αήττητο στο γήπεδο της, πράγμα που μόνο εύκολο δεν είναι. Γιατί αν ήταν απλό θα το είχαν πετύχει και άλλες ομάδες.

Μια ακόμη διαπίστωση που φέρνει αισιοδοξία για το μέλλον του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα είναι η ομαδικότητα με πράξεις. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για το πληρέστερο ρόστερ των πράσινων τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η ομάδα στηρίζεται σε όλους τους παίκτες και βγάζει σε κάθε ματς διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ακόμη και ο Ντένμον που ήταν ως τώρα ο αδύναμος κρίκος, έδωσε απαντήσεις σε ένα κομβικό παιχνίδι και μια καυτή έδρα.

Το παράδειγμα του Κρις Σίγκλετον τα λέει όλα όσον αφορά τη μετάλλαξη του Παναθηναϊκού, από μια ομάδα που κάνει το κέφι της, σε μια ομάδα που την ενδιαφέρει μόνο να νικάει. Ο Αμερικανός φόργουορντ στα τελευταία ματς είναι άλλος παίκτης, τα δίνει όλα στην άμυνα και παίζει ορθολογικά στην επίθεση. Το ταλέντο του Σίγκλετον είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά χωρίς σκεπτόμενο μπάσκετ την Ευρωλίγκα δεν την κερδίζεις. Η μεταμόρφωση του Σίγκλετον και η τρομερή φόρμα του Γκιστ(ή αλλιώς νέος Μπατίστ..)είναι από τα καλύτερα νέα.

Βέβαια όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο… Τσάβι Πασκουάλ. Ο Ισπανός σε έναν χρόνο ημερολογιακά έχει μετατρέψει τον Παναθηναϊκό σε ένα σύνολο όπου ο καθένας ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και έχει στο μυαλό του, ότι πάνω από όλα είναι η ΟΜΑΔΑ. Κάτι που αποδεικνύεται και από τη κίνηση του Παππά, που βγήκε από το νοσοκομείο και «έτρεξε» στο Βελιγράδι για να βάλει πλάτη.

Και κάτι ακόμα για τον Ισπανό τεχνικό. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός φλερτάρει από Δεκέμβριο με την επιστροφή του σε Φάιναλ Φορ, στην Μπαρτσελόνα από τη στιγμή που έφυγε ο Πασκουάλ κουνάνε κάθε χρόνο λευκά μαντήλια…
Συμπερασματικά η Ευρωλίγκα μπορεί να έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά μοιάζει δεδομένο ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ικανός για να πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη διοργάνωση και να ξαναγυρίσει τον Μάιο στο Βελιγράδι.

Υ.Γ. Για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν λόγια, δεν υπάρχει κουράγιο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x