Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ απλά περιμένει την τελευταία αγωνιστική…

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον πρωταθλητή, ΠΑΟΚ, και… πρωταθλητή χωρίς αντίπαλο, που ψάχνει να βρει την περσινή πρωταθλήτρια, αλλά, δεν…

«Δεν τέλειωσε το πρωτάθλημα» και «έχει δρόμο ακόμη»… Ή ακούς το «ΠΑΟΚ είσαι, είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο».

zahariadis@hotmail.com
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ


Και που καταλήγεις; Ότι όλα αυτά είναι… μπουρδολογία υψηλής τεχνολογίας, όσο βλέπουμε τον ΠΑΟΚ να προελαύνει και να κάνει επίδειξη δύναμης. Να αφήνει δυό… φανάρια παραπίσω την ΑΕΚ, να έχει παρέα (ε, το λες και έτσι) τον δικό του Ατρόμητο και να περιμένει πότε θα του δώσουν το βραβείο. Το βραβείο της καλύτερης ομάδας, όπως και πέρσι, της ομάδας που θα έχει τους περισσότερους παίκτες στην καλύτερη πεντάδα, της ομάδας που ήταν η καλύτερη δύο χρονιές και πήρε το πρωτάθλημα μόνο μια φορά.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Καθόλου σοβαρά και θα πρέπει να το παραδεχθούμε:

Ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλύτερος από τον περσινό που πήγαινε τραίνο για τον τίτλο,

Ότι φέτος δεν είναι και οι αντίπαλοι για να τους έχεις σε εκτίμηση, αφού τους κάνει πλάκα κι ο Ατρόμητος,

Ότι θα θέλαμε να είναι και η ΑΕΚ στο παιχνίδι, αλλά, ψάχνουμε να βρούμε, που ακριβώς βρίσκεται κι αν υπάρχει ανταγωνισμός για να τον δηλώσουμε και φέτος ή θα πρέπει να κρατάμε ακόμη την κοιλιά μας από την περσινή της άξια κατάκτηση του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ έκανε την πλακίτρσα του και με την Ξάνθη, έκανε παιχνίδι κατοχής και είχε ορισμένα ευχάριστα έως… φουτουριστικά ποδοσφαιρικά διαστήματα (τι εννοεί ο ποιητής;) για να τελειώσει το παιχνίδι με την αλλαγή του Βιερίνια.

Μπήκε, έκανε τη σωστή σέντρα και τέλειωσε ό,τι είχε αργήσει να τελειώσει νωρίτερα.

Για την Ξανθή, μια φάση. Μέχρι εκεί ήταν η φιλοξενούμενη. Κατά τα άλλα, πήρε μέρος σε μια σεμνή τελετή και ήταν σωστή στις υποχρεώσεις της, ως κομπάρσος.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε, ψάξτε να βρείτε τι μπορεί να γκρεμίσει από την κορυφή και τι είναι δυνατόν να γίνει τελικά για να μην πάρει το πρωτάθλημα.

Δεν το πετυχαίνει με τον πλέον κομψό τρόπο. Το κάνει άγαρμπα, όχι με την κομψότητα της… χειμωνιάτικης haute couture. Δεν αφήνει να τον πλησιάσουν ούτε καν στην ενδέκατη αγωνιστική και φεύγει μπροστά.

Το πρωτάθλημα είναι φέτος σαν ένα από αυτά που έπαιρνε ο Ολυμπιακός στα καλύτερά του χρόνια, μόνο που δεν είναι ίδια η εικόνα μέσα στο γήπεδο, δηλαδή, δεν αγκομαχεί να κερδίσει και έρχεται ένα δώρο στο τέλος για να καθαρίσει μερικούς βαθμούς… Να πάρει πόντους κι όταν είναι λάσπη με τη βοήθεια ενός φίλου… που ήρθε από τα παλιά ή τον δημιούργησε πρόσφατα.

Πάει και το φετινό, λοιπόν. Καλή χρονιά. Όχι για το 2019. Για την περίοδο 2019-2020. Αν δεν βάλετε μυαλό, να κοντράρετε τον ΠΑΟΚ, να ενισχυθείτε και να φτάσετε στο επίπεδο του ΠΑΟΚ, τότε θα βλέπουμε μια από τα ίδια και του χρόνου. Ο ΠΑΟΚ θα βλέπει το πρωτάθλημα ως… συμπλήρωμα α και ό,τι του βγάλει καλύτερο η Ευρώπη. Καιρός είναι να κάνει κι ο ΠΑΟΚ τις κινήσεις του κι όχι να περιορίζεται στις ανανεώσεις των 30+ που δεν οδηγούν στην επόμενη μέρα, αλλά, δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις. Βαρίδια θα αποκτήσει αν τους κρατήσει όλους αυτούς. Σηκώστε το κεφάλι και δείτε λίγο πιο μακριά. Να φτιάξετε φρέσκια ομάδα και πιο ανθεκτική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x