Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, η Βασιλεία είναι ένα… όνομα

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να φτάσει στην πρόκριση και να το πετύχει ουσιαστικά από τον πρώτο αγώνα με τη Βασιλεία.

Όλοι αυτοί που θα γεμίσουν την Τούμπα, το βράδυ της Τρίτης (24/7), θα έχουν την απαίτηση να φύγουν με την ικανοποίηση ότι η ομάδα τους, ακόμη κι αν δεν εισέπραξε σκορ πρόκρισης, προσπάθησε δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό. Δίνοντας το 100% των δυνάμεων.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αυτό εκτιμά περισσότερο ο κόσμος κι αυτό ζητά από την ομάδα του, χωρίς αυτό να αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των ΠΑΟΚτσήδων. Συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες.

Βέβαια, το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα είναι χρήσιμο, τη στιγμή που παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία κι ο ΠΑΟΚ μπορεί να σταθεί ψηλότερα από εκεί που τον έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, στις ευρωπαϊκές του αναζητήσεις. Είναι μια καλή ευκαιρία να περάσει από αυτή την ταλαιπωρημένη Βασιλεία, που αποψιλώθηκε στις μεταγραφές και ταυτόχρονα έχει τα προβλήματά της με τραυματισμούς.

Είναι καλή ευκαιρία να την απομονώσει από το πρώτο κιόλας παιχνίδι, εφόσον εκμεταλλευτεί την Τούμπα, την ατμόσφαιρα που αναμένεται να είναι μοναδική, όπως πάντα σε κρίσιμα παιχνίδια και να κλειδώσει την επιτυχία παίζοντας με σύνεση και κάνοντας σωστή διαχείριση στην Ελβετία, στον δεύτερο αγώνα.

Προφανώς η πρόκριση επί της Βασιλείας δεν θα στείλει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League, άλλα, η αφετηρία στην προσπάθεια για κάτι τόσο σπουδαίο είναι θετική και αντιμετωπίζεις με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό όποιον άλλο βρεις μπροστά σου στον επόμενο γύρο. Είναι και πάλι δύσκολη η αποστολή (Φενέρ, Σπάρτακ Μόσχας, Σταντάρ Λιέγης και Σπάρτα Πράγας), αλλά, θα έχει αποκτήσει βηματισμό και ενδεχομένως μερικούς ακόμη καλούς ποδοσφαιριστές.

Το ραντεβού της Τρίτης είναι μια υπόθεση που δουλεύει ο ΠΑΟΚ εδώ και πολύ καιρό και οι εξετάσεις που θα δώσει δεν μπορεί παρά να έχουν θέματα που έχει διαβάσει ως τα SOS στη διάρκεια της προετοιμασίας. Συμπληρώνοντας την κατασκοπεία με τον αγώνα της πρεμιέρας στο ελβετικό πρωτάθλημα (Σάββατο με τον αγώνα Βασιλεία- Σεντ Γκάλεν), ο Λουτσέσκου έχουν όλα τα χαρτιά μπροστά του και είναι δεν έχει παρά να ανοίξει τον διακόπτη της απόδοσης από την περσινή σεζόν, όταν ο ΠΑΟΚ έκανε σπουδαία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι εύκολο να το πετύχει σε αυτή την περίοδο, από τον πρώτο κιόλας αγώνα, αλλά, αυτό που θα παίξει καθοριστικό ρόλο είναι ότι η ομάδα εξακολουθεί να είναι ένα συμπαγές σύνολο και ξεκινά από την έδρα της, σημείο αναφοράς για μια επιτυχημένη πορεία, πολύ καλύτερη της περσινής.

Το να έχουμε την απαίτηση για μεγάλα πράγματα από τον ΠΑΟΚ που δεν ενισχύθηκε ουσιαστικά, αλλά, είχε μερικές επιστροφές, οι οποίες ενδεχομένως να του φανούν χρήσιμες, είναι ένα θέμα… Ωστόσο, δεν αποκλείεται τελικά, τόσο ο Ουάρντα, όσο ο ωριμότερος Λημνιός ή ο δαιμόνιος Λάμπρου, να είναι καταλυτικοί για να φτάσει στην πρώτη μικρή επιτυχία και στη συνέχεια σε μια μεγαλύτερη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x