Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα και εσείς ακόμη ψάχνεστε

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που δεν θα κάνει τίποτε λιγότερο από το να πάρει το πρωτάθλημα ακόμη κι αν αυτό το κάνει με… τσαμπουκά.

«Εγώ θα πάρω το πρωτάθλημα. Εσείς, τι θα κάνετε, δεν με ενδιαφέρει». Αυτή είναι η μοναδική λογική που μπορεί να φέρει πιο κοντά τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα κι όπως φαίνεται από τη νίκη στο Αγρίνιο, λίγο ενδιαφέρει τι ακριβώς συμβαίνει σε μια ή δύο φάσεις, σε… μισό χέρι ή μια ανατροπή που σηκώνει πολύ κουβέντα και δεν είναι τελικά η ουσία σε όλο το παιχνίδι.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Είναι ότι ο ΠΑΟΚ κάνει εμφανίσεις που… φέρνουν σε πρωταθλητή, όπως περίπου έπαιξε στο δεύτερο μέρος, ακόμη κι αν λείπει η φρεσκαδούρα του, ο Πέλκας και είναι αναγκασμένος ο Λουτσέσκου να δώσει μια προτεραιότητα στον Ελ Καντουρί, που δεν λέει πολλά.

Υπάρχουν δικαιολογημένα αυτοί που ανακουφίζονται ότι γίνεται αλλαγή και μπαίνει ο Μπίσεσβαρ, αν και δεν λες ότι έκανε την πιο επιτυχημένη εμφάνιση.

Είναι μεγάλη υπόθεση που ο ΠΑΟΚ μπορεί και σε μέρες που δεν έχει παραγωγή, και συνήθως αυτό συμβαίνει εκτός έδρας με σκληρούς αντιπάλους, να βρίσκει το ένα γκολ, να παίρνει το τρίποντο και όλοι οι άλλοι να προβληματίζονται σε ένα ή και παραπάνω σφυρίγματα λες και δεν παίζουν όλοι (οι μεγάλοι) με τους ίδιους όρους…

Το βλέπουμε τι ακριβώς γίνεται. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει διάθεση για μεγάλες απώλειες μέχρι να φτάσουμε στα ντέρμπι της Τούμπας, που και κει ο ΠΑΟΚ έχει ως γηπεδούχος το πλεονέκτημα.

Η συμπεριφορά της σφυρίχτρας, απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι… σχεδόν σε μεγάλη ομάδα. Διότι δεν μπορείς να το παρουσιάσεις στον υπερθετικό βαθμό και να υποστηρίξεις ότι παίρνει όλα τα σφυρίγματα και δεν υπάρχει λάθος σε βάρος του. Αυτό είναι και θα πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε κατά τον συγκεκριμένο τρόπο, με τον οποίο ο ΠΑΟΚ γίνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού και η διαιτησία θα τον αντιμετωπίζει ως την καλύτερη ομάδα. Παίρνει αυτό που του αναλογεί όταν είναι πολύ καλύτερος των αντιπάλων του.

Μέχρι εκεί, λοιπόν. Τα υπόλοιπα είναι για να συζητούν οι διαιτητό-κριτικοί και να κάνουν κουβέντα μέχρι να βγει και το περιβόητο VAR, που πολύ αμφιβάλω αν τελικά είναι η καλύτερη μέθοδος για να εξαλειφθεί η περίπτωση του λάθους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x