Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ, το καθεστώς και το καλοκαίρι

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον καθεστωτικό ΠΑΟΚ, που θα πρέπει να φτάσει στο πραγματικό τσάμπιονς λιγκ και να αλλάξει επίπεδο, διότι με το κύπελλο δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Το γκολ του… Κύζα (όχι ακριβώς γκολ) και το οφ σάιντ του Καλφόγλου έχουν γίνει σημαία για όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει οριστικά πλέον νέο καθεστώς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μια ομάδα ιδιοκτησίας Ιβαν Σαββίδη που θα κυβερνήσει. Θα επιβάλει ολοκληρωτικό καθεστώς και θα κατακτήσει ό,τι κυκλοφορεί σε τίτλο, σε κύπελλο.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη έρχεται από μια περίοδο που δεν αντιλήφθηκε ακριβώς τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απέκτησε απλά την τεχνογνωσία, χωρίς να είναι κι αυτό απόλυτα βέβαιο ότι τα έχει καταφέρει.

Χρησιμοποιεί όλα τα επικοινωνιακά- τουλάχιστο- μέσα.

Φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση για να συνεχίσει με την ίδια λογική και να μην… αποποιηθεί της ευνοϊκής μεταχείρισης που απολαμβάνει ο Ολυμπιακός, αλλά, αντιθέτως, τη χαίρεται και την αξιοποιεί, όπως ακριβώς έγινε και στο κύπελλο.

Δεν σημειώνεται σε καμία ανακοίνωση ότι το γκολ είναι οφ-σάιντ, δεν υπάρχει ποτέ καμία διάθεση να παρατηρήσει την εύνοια της διαιτησίας, για την οποία φωνάζει πολλά χρόνια όταν ο αντίπαλος ευνοείται.

Κοινώς για όσα διαμαρτύρεται, τώρα τα… λούζεται και δεν μπορώ να γνωρίζω πότε θα σταματήσει όλο αυτό, πότε θα γίνει μια επανεκκίνηση.

Το θέμα μας δεν είναι τελικά η διαιτησία, αλλά, πως τη διαχειρίζεσαι στη συνέχεια. Με αλλαζονεία. Με ματαιοδοξία. Με εγωισμό.

Κυρίως με δικαιοσύνη, την οποία έτσι κι αλλιώς αποζητάς όσο σε αδικεί το… προηγούμενο κατεστημένο.

Δεν πιστεύω ότι αλλάζει κάτι, είτε αυτό αφορά σε νέο καθεστώς με τον Σαββίδη στα μέσα και στα έξω, είτε με τον Ολυμπιακό να παραμένει ο ισχυρός.
Και το δείγμα, με την κατάκτηση του κυπέλλου είναι πολύ μικρό.

Όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι το κύπελλο, πέρα από σημείο αναφοράς για την ιστορία του ΠΑΟΚ, δεν φέρνει την ομάδα πιο κοντά στον πιο σημαντικό στόχο, που είναι το τσάμπιονς λιγκ και η συμμετοχή στους ομίλους.

Η επόμενη χρονιά είναι κρίσιμη για όλους. Και για αυτούς που αντιστέκονται και θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή και για τον ΠΑΟΚ που τους απειλεί πιο ανοικτά από κάθε άλλη φορά.

Βέβαια, όλα αυτό, το να φτάσει πιο κοντά στην κορυφή, είναι μια υπόθεση που αφορά κυρίως στο πως θα κινηθεί στις μεταγραφές κι αν πραγματικά θα ξοδέψει για να στελεχώσει τον ΠΑΟΚ της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Αν αποκτηθούν πραγματικοί ηγέτες, θα αλλάξει επίπεδο. Αν όχι, ο Ολυμπιακός θα έχει και πάλι το προβάδισμα.

Υ. Γ. Και πέρσι το καλοκαίρι χάθηκε ευκαιρία για να φτάσει στον τίτλο. Οι μεταγραφές δεν έγιναν για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x