Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ το πήρε πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για αυτό που βλέπαμε εδώ και πολύ καιρό και δεν χρειαζόταν να «τελειώσει» τον Ολυμπιακό για να πάρει το παράσημο του πρωταθλητή.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έγινε τόσο πολύ… ντέρμπι περισσότερο από όσο θα μπορούσε να εκτιμήσει κι ο πιο αδαής.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πάρει τόσο μεγάλη έκταση ένα παιχνίδι που όλοι βλέπαμε ότι την ημέρα που θα παίξουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στην Τούμπα, θα ψάχνουμε να βρούμε που θα σταματήσει το κοντέρ κι όχι αν θα επικρατήσει ο σίγουρος πρωταθλητής.

Τι, δηλαδή; Έδωσε δικαίωμα με τα αποτελέσματα ου κυπέλλου ή με τον αγώνα στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ; Είναι αυτοί σοβαροί λόγοι για να κάνεις έκπτωση στη δυναμική μιας ομάδας που ακόμη κι όταν δεν παίζει καλά, ακόμη κι αν σκοράρει δύσκολα σε ορισμένα παιχνίδια, θα υποχωρήσει απέναντι σ΄ αυτόν τον Ολυμπιακό;

Μήπως δε βλέπετε καλά εσείς που διαφημίζεται το ποδόσφαιρο ποιότητας του Ολυμπιακού; Δεν είδατε ότι έκανε ευκαιρία μετά από μια ώρα παιχνιδιού; Υπήρχε στο γήπεδο η ομάδα που έκανε βουτιές με τον καλύτερό της παίκτη, για να εκμαιεύσει μια στημένα μπάλα κοντά στην περιοχή;

Ο αδύναμος Ολυμπιακός, με νεύρα, χωρίς φαντασία, χωρίς ποδοσφαιρική λογική απέναντι σε αντίπαλο που γνωρίζει πολύ καλά ποιες είναι οι δυνατότητές του, περιμένοντας από έναν παίκτη να κάνει φάση, πόσο τύχη μπορεί να έχει; Που θα φτάσει, αν δεν του προσφέρει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ μια ευκαιρία να σκοράρει το γκολ της τιμής; Και ταυτόχρονα να του χαριστεί σε τρεις-τέσσερις στιγμές, να μην δώσει διαστάσεις στο σκορ, να του επιβάλει ήττα με σεβασμό και τιμή κι όχι με τη διαδικασία του… εξευτελισμού.

Είναι καιρός τώρα που φωνάζουμε ότι δεν υπάρχει γυρισμός για το φετινό πρωτάθλημα και ίσως για το κύπελλο, αλλά, δεν ήταν κάτι που δεν φαινόταν, ούτε ανακαλύψαμε κάτι πολύ καινούργιο.

Το πλέον καινούργιο και απαραίτητο είναι να αξιολογηθεί αυτή η φετινή πορεία και να καταλήξει σε μια απολογιστική και χρήσιμη για το μέλλον εκτίμηση, ώστε να μείνει ο ΠΑΟΚ στα ψηλά, να εξελιχθεί ευρωπαϊκά και να κερδίζει πόντους στο τσάμπιονς λιγκ. Εκεί θα καταξιωθεί πλέον και εκεί θα αποκτήσει τη μορφή ενός μεγάλου κλαμπ. Θα πρέπει να πάψει να είναι μια ελληνική ομάδα κι ας είναι η καλύτερη. Δεν θα φτάσει για κανέναν είτε στο εσωτερικό είτε στον… περιβάλλοντα χώρο του ΠΑΟΚ.

Αυτή είναι μια συζήτηση από το μέλλον και θα μας απασχολήσει σύντομα.

Μια γκαζιά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι ό,τι έχει απομείνει. Κι ο ΠΑΟΚ έχει πλέον δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα, που ενδεχομένως να τον βοηθήσει ακόμη περισσότερο για να βελτιώσει κάθε επόμενη του εμφάνιση και να γιορτάζει σε κάθε επόμενο αγώνα την κατάκτηση του τίτλου.

Η διαφορά του ΠΑΟΚ, είτε πέρσι είτε φέτος (ίσως λιγότερο φέτος) είναι μεγάλη και ας μην το επαναλάβουμε με λεπτομέρειες. Μερικές στιγμές όπου φάνηκαν αδυναμίες, είναι περισσότερο επειδή έγιναν λάθος χειρισμοί του προπονητή, αλλά, ακόμη κι αυτό δεν είναι τραγικό γιατί δεν υπήρχαν απώλειες.

Και στο κάτω κάτω της γραφής, όσο λάθος κι αν τα έκανε όλα ο Λουτσέσκου, δεν μπορεί, κάπου έχει κάνει δυό σωστά και αυτό αρκεί για να διαθέτει την καλύτερη ομάδα.

Το πρωτάθλημα είναι πλέον μια σεμνή τελετή που έλαβε τέλος κι ότι έχει απομείνει είναι το τυπικό της υπόθεσης.

Υ. Γ. Μεγάλος ο όγκος του κόσμου, δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος ο ΠΑΟΚ να τον δεχθεί στο γήπεδο και ξέφυγαν πολλά. Πολύς κόσμος έμεινε με το εισιτήριο στο χέρι, πολύς κόσμος μπήκε με τσαμπουκά και αλίμονο αν τυχόν προέκυπτε σοβαρό θέμα…

Πολλά από αυτά που συζητήσαμε παραπάνω, θα ήταν δεύτερη είδηση και πρώτη θα ερχόταν μια θλιβερή από κάποιο ατύχημα, για το οποίο η τύχη έπαιξε κρίσιμο ρόλο και όλα πήγαν καλά.

Προσοχή! Δεν θα είναι πάντα η τύχη σύμμαχος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x