Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο Σαββίδης δεν τη… βρίσκει και ο ΠΑΟΚ ψάχνει να ρεφάρει

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον τελικό και την επόμενη μέρα, για τον Σαββίδη που δεν φταίει για όλα, αλλά φταίνε οι επιλογές του.

Ποιο τελικό θέλει ο ΠΑΟΚ; Θέλει τον τελικό που θα κατακτήσει και θα ανανεώσει τον τίτλο του κυπελλούχου ή θα πρέπει να μπει σε διαδικασία εντυπωσιακών αλλαγών αν τυχόν δεν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με το τρόπαιο;

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Προφανώς κανείς δεν προετοιμάζεται για να χάσει το κύπελλο. Αν υποθέσουμε ότι διατηρεί έξτρα κίνητρο, με την… κλοπή του πρωταθλήματος, τότε μας πείθει ότι δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό στον εγκέφαλο των ΠΑΟΚτσήδων, παρά μόνο να κερδίσουν ό,τι απέμεινε. Βάσει της εικόνας που παρουσίασε η ομάδα στο μεγαλύτερο κομμάτι της περιόδου, είναι ίσως το ελάχιστο αποτέλεσμα της απόδοσης. Να μην τα ξαναλέμε…

Όσο για το δεύτερο σενάριο, της νέας απώλειας, αν δεν είναι κλοπή, που… φοριέται πολύ τελευταία και δεν έπαψε να είναι αιχμή της επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, να μην το εξαντλήσουμε. Σύντομα άλλωστε, θα μας απασχολήσει ο ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου, με βάση τα πεπραγμένα της σεζόν που κλείνει το Σάββατο.

Ουσιαστικά θα πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι που δεν θα αντιδρούν όπως στον αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά θα είναι σε θέση να φιλτράρουν κάθε αποτέλεσμα και να συγκρατήσουν όσα απαραίτητα συστατικά έρθουν στην επιφάνεια για να πορευθούν στην επόμενη μέρα.

Θα είναι μέρες σχεδιασμού που συνήθως γίνονται τα μεγαλύτερα λάθη, αλλά, όταν τελειώνει η χρονιά και έχει χαθεί ένας ή περισσότεροι στόχοι, κανείς δεν τόσο τολμηρός να ζητήσει τις ευθύνες στο σωστό χρονικό σημείο. Και φυσικά από αυτούς που αποφάσισαν και δεν μπορεί να τα χρεώνεται όλα ο Σαββίδης.

Είναι η μόνιμη επωδός, να τα ρίχνουμε όλα στον Σαββίδη, που είναι μέτριας ποδοσφαιρικής ευφυΐας. Το αδύναμο σημείο είναι ότι εμπιστεύεται με τη δική του λογική και κριτήρια, ανθρώπους που τελικά δεν τον οδηγούν εκεί που επιθυμεί. Η ιστορία δείχνει ακριβώς αυτό. Γι αυτό άλλωστε έχει αλλάξει ένα σωρό πρόσωπα στην πιο καθοριστική θέση, του τεχνικού διευθυντή.

Αφήστε τα στην άκρη όλα αυτά.

Είναι τελικός και είναι πιο σημαντικό, στο σημείο που έχουμε φτάσει, να μην συμβεί το παραμικρό και να απομακρυνθούμε από ό,τι δυσάρεστο μπορεί να προκύψει και δεν είναι ποδόσφαιρο.

Είναι ώρα που για τον ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει ότι έχει λόγους που φωνάζει και ορισμένα στελέχη του έχουν καταντήσει γραφικά, μιλώντας για όσα έτυχαν και δεν ήταν αποκλειστικά υπόθεση των άλλων. Ήταν κυρίως θέμα του ΠΑΟΚ.

Αν χάσει το κύπελλο (και το κύπελλο) και το κοντέρ μείνει στο μηδέν για τη χρονιά που φεύγει, αποτυπώνεται η αποτυχία και δεν θα συζητήσουμε για όσα κατάφερε;

Ναι, έτσι είναι. Θα χάσει τα πάντα, άμα χάσει και το κύπελλο. Θα είναι σχεδόν διπλά αποτυχημένος διότι έδειξε ότι μπορούσε να τα πάρει όλα και ξεκίνησε τις στραβές όταν αποκλειστικά από την Εστερσουντ.

Ή το κύπελλο και κάτι μένει από τη χρονιά που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό ή τίποτε και μια ακόμη χρονιά απογοήτευσης κλείνει σχεδόν όπως άνοιξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x