Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο τελικός του καλύτερου ΠΑΟΚ, η επόμενη χρονιά του τίτλου

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει για τον ΠΑΟΚ που θα πρέπει να είναι καλύτερος στον τελικό με την ΑΕΚ, για το καθοριστικό καλοκαίρι, για την γκρίνια, το θέατρο, την τρομοκρατία, την αποτυχία.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αυτό ακριβώς: Η μονομαχία για να αναδειχθεί ο καλύτερος. Τον καλύτερο, τον γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό. Δεν πάσχει αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη απόδοση και η πορεία του μέχρι την κορύφωση, την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν θα μπορούσε τελικές, να ανακοπεί από ομάδα, αλλά από... τέχνασμα. Θεατρινισμοί, δήθεν τρομοκρατία με... χαμόγελα και πολύ πλάκα στα αποδυτήρια, αλλά... δεν βγαίνουμε γιατί είναι 1-0 και δεν συμφέρει... Και έρχεται ένας Κομίνης, ένας Αρετόπουλος, γράφουν ότι να / ναι και τα κάνουν σαλάτα, παρέα με τον ερασιτέχνη παράγοντα Ιβάν Σαββίδη.

Όλα τα υπόλοιπα, μοιάζουν... λεπτομέρειες και τροφή για ΑΕΚτζήδες που ανακάλυψαν τη νομιμότητα, τη διαφάνεια, την ισονομία, δεν έπαιξαν το δικό τους παιχνίδι. Παρακολούθησαν τα γεγονότα που, τυχαία, τους ευνόησαν. Πες το μας τώρα ότι με το σπαθί της έφτασε στο πρωτάθλημα, να πω και εγώ ότι ο Ενρίκε σημείωσε κανονικό γκολ, πέρσι στον τελικό του Βόλου, και να πάμε όλοι μαζί για τα μπάνια του λαού.

Μπορείς να πεις ότι ο τελικός του κυπέλλου είναι μια ευκαιρία να αποδειχθεί ποιος είναι ο καλύτερος και να τον χειροκροτήσουμε. Και τον παράγοντα τύχη θα τον συμπεριλάβω και δεν θα συνυπολογίσω ότι η σέντρα θα γίνει στην έδρα της ΑΕΚ.

Βέβαια, για να ηθικολογήσουμε επαρκώς, εκείνο που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι η ασφάλεια του αγώνα για μη γίνει πάλι της... Συρίας, όπως πέρσι στην περιβόητη πεζογέφυρα.

Η απόφαση του Σκουτέρη, δεν με απασχολεί όπως τουλάχιστο συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη με όλους αυτούς που τεχνηέντως διαρρέουν σενάρια περί εντυπωσιακής και αναπάντεχης ανατροπής. Δεν περιμένω άλλωστε τίποτα πολύ σπουδαίο. Με απασχολεί ο τελικός και αν, τώρα πλέον, έμεινε κάτι από την αηδία που συνέβη στα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για να μην επαναληφθεί πολύ σύντομα, όπως συμβαίνει συνήθως στο τραγικό μας ποδόσφαιρο με τους παράγοντες της μάσας και της σπέκουλας.

Με ενδιαφέρον θα περιμένω να δω ποιος Ολυμπιακός θα στηθεί κι αν ο ΠΑΟΚ αυτοκτονήσει με καινούργιες επιλογές-φαντάσματα για να αποδομήσει ο,τι όμορφο έφτιαξε φέτος. Μεγάλο φόβο το έχω. Ενδιαφέρον και το πως θα διαμορφωθεί ο χάρτης της Σουπερ Λίγκας, αν τελικά προκύψουν αλλαγές.

Ενδιαφέρον για το κεντρικό διευθυντήριο, που χειρίστηκε ένας Πορτογάλος και ένας ακόμη τυχαίος σε σχέση με τον ελληνικό χώρο και τα έκαναν μαντάρα.

Το καλοκαίρι, εφόσον δεν υπάρξουν πληγές σε οι,τι απέμεινε για το πρωτάθλημα και το κύπελλο, δεν είναι λιγότερο καθοριστικό από το προηγούμενο. Είναι απλά το μοναδικό που προσφέρεται για τον ΠΑΟΚ ώστε να κάνει διορθώσεις, να στρωθεί στη δουλειά και να πάρει πρωτάθλημα με τον πλέον πειστικό τρόπο. Ούτε μόιρλα, ούτε γκρίνια, ούτε συλλαλητήρια, ούτε πονταρίσματα με αγγλοβλάχικα για να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί επικονωνιακά. Έχουμε μπόι και το ορθώσουμε, αλλά, δεν μπορούμε να πάρουμε το... ριμπάουντ. Όυτε να καρφώνουμε. Μόνο λόγια, σέλφι και βιτρίνα. Δεν κάνουμε δουλειά έτσι. Δεν βγαίνει πουθενά. Έξι χρόνια τώρα, δεν το καταλάβατε;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x