sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το εξαιρετικό στήσιμο του Νταμπράουσκας και η πρώτη ήττα της «Ένωσης»: Τα σημεία από το ΟΦΗ-ΑΕΚ

Ο ΟΦΗ είχε εξαιρετική απόδοση απέναντι στην ΑΕΚ, πετυχαίνοντας ακόμη μία σπουδαία νίκη στην έδρα του, υποχρεώνοντας την «Ένωση» στην πρώτη της ήττα μετά από επτά μήνες. Τα 5 σημεία από το παιχνίδι.

Πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, μπλοκάροντας το παιχνίδι της «Ένωσης» και εκμεταλλευόμενος τις δικές του ευκαιρίες, πήρε ακόμη μια μεγάλη νίκη στην έδρα του ο ΟΦΗ (2-0)!

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας έστησε με φανταστικό τρόπο τους παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας μακριά από την εστία του τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι δεν έφτασαν σε κάποια κλασική ευκαιρία (παρά τις 12 τελικές που είχαν) και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο, μετά από αυτά κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ, παραμένοντας αήττητος στο «Γεντί Κουλέ».

Αυτή ήταν και η πρώτη φετινή ήττα για την «Ένωση» στο ελληνικό πρωτάθλημα και μάλιστα έπειτα από επτά μήνες και τις 15 Μαρτίου, με τις πολλές απουσίες και τις αλλαγές που δεν βγήκαν στον Αλμέιδα, να στοιχίζουν και την κακή εμφάνιση.

Τα πέντε σημεία από την σπουδαία νίκη του ΟΦΗ επί της ΑΕΚ:

Το εξαιρετικό στήσιμο του Νταμπράουσκας που «κλείδωσε» την ΑΕΚ

Ο κυριότερος λόγος που έφτασε σε αυτή τη σπουδαία νίκη ο ΟΦΗ, ήταν λόγω του εξαιρετικού στησίματος που είχε στον αγωνιστικό χώρο, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που κάνει ο Βάλντας Νταμπράουσκας. Οι Κρητικοί έπαιξαν με τρόπο που θύμιζε αρκετά και την προσέγγιση που είχαν στη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Ανέβασαν αρκετά τις γραμμές τους, μην αφήνοντας τους παίκτες της ΑΕΚ να προωθούν την μπάλα στο επιθετικό τους τρίτο, απόρροια του ότι τους κράτησαν μακριά από την περιοχή τους. Πέραν αυτού, ανάγκασαν τους «κιτρινόμαυρους» να παίξουν με αρκετές βαθιές μπαλιές και να δώσουν πλάτος στο παιχνίδι, εκεί όπου έβγαζαν ακόμη έναν ποδοσφαιριστή για να μαρκάρει (έχοντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς), με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν το παιχνίδι της «Ένωσης», με όποιον τρόπο κι αν προσπαθούσε, να επιτεθεί.

ΟΦΗ-ΑΕΚ: Τα πέντε σημεία από την αναμέτρηση

Οι ευκαιρίες που εκμεταλλεύτηκε και σήμερα ο ΟΦΗ, έκαναν τη διαφορά

Πέραν, όμως, του πολύ καλού στησίματος, οι Κρητικοί έκαναν και κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Ο ΟΦΗ έφτιαξε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, σκοράροντας σε δύο από αυτές. Και φτάνοντας σε αυτό τον αριθμό τερμάτων στην έδρα του, είχε καλές πιθανότητες να πάρει και ένα επιθετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Νταμπράουσκας κατάφερε να βγάλει... off την άμυνα της «Ένωσης» με την κάθετη του Μεγιάδο στον Μπάκιτς για το γκολ του Φελίπε, ενώ το ίδιο συνέβη και σε αυτό του Ντίκο, με την εκπληκτική πάσα του Αμπάντα στον χώρο για τον Ντίκο. Πέραν αυτού, έφευγε γρήγορα στην αντεπίθεση με ταχύτατες πάσες, αναζητώντας τους παίκτες που έκαναν κινήσεις στους χώρους για να δημιουργήσουν ρήγματα.



Η κακή εμφάνιση της ΑΕΚ και η πρώτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα

Μπορεί ο ΟΦΗ να ήταν εξαιρετικός, αλλά σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης έπαιξε και η κακή εικόνα της ΑΕΚ. Ναι μεν έφτασε σε 12 τελικές προσπάθειες, αλλά καμία εξ αυτών δεν ήταν κλασική ευκαιρία, με σημαντικότερη αυτή του Γκατσίνοβιτς, ο οποίος προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 81'. Η «Ένωση» δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες της να μπλοκάρουν από την... απρόσμενη πίεση που δέχθηκαν από αυτούς των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν χώρους ανάμεσα στις γραμμές, ενώ δεν υπήρχε και καθόλου καλό καθαρό μυαλό, δείγμα των πολλών λαθών. Μάλιστα, στο μισάωρο 50'-80' δεν είχε τελική προσπάθεια, το οποίο «έσπασε» ο Πινέδα με σουτ που κόντραρε στα σώματα. Πέραν αυτού, πλήρωσε για ακόμη μια φορά τα αμυντικά της λάθη, με τον Κάλενς να κάνει εντελώς λάθος κίνηση στη φάση του 1-0, ενώ ο Αμπάντα κάνει να φαίνεται απλή μία εκπληκτική πάσα για το 2-0 του Ντίκο. Οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να βελτιώσουν σημαντικά την αμυντική τους λειτουργία, καθώς έχουν δεχθεί γκολ και στα 11 επίσημα παιχνίδια τους! Πέραν όμως των δύο γκολ που δέχθηκε, η ΑΕΚ γνώρισε και την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, έπειτα από επτά μήνες.



Οι αλλαγές που δεν βγήκαν στον Αλμέιδα

Βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του, η οποία ήταν και η χειρότερη για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Ματίας Αλμέιδα ενήργησε γρήγορα, προχωρώντας πολύ γρήγορα σε αλλαγές. Στο 61’ πέρασε τους Αραούχο, Πόνσε, Γκατσίνοβιτς και στο 67’ τους Ζίνι, Πινέδα. Ακόμη και σε ένα ματς με πολλές απουσίες, ο Αργεντινός τεχνικός είχε την πολυτέλεια να φέρει πολύ ποιοτικούς παίκτες από τον πάγκο. Ωστόσο, αυτή η σοφή κίνηση από πλευράς του, δεν είχε ανταπόκριση στον αγωνιστικό χώρο. Ναι μεν έδωσαν ενέργεια στην ομάδα, αυξάνοντας και την πίεση της, αλλά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Ο Ζίνι ήταν για ακόμη ένα ματς θετικός, ο Γκατσίνοβιτς είχε μια καλή ευκαιρία για να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι, αλλά μέχρι εκεί. Ο Πόνσε έπαιξε για μισή ώρα, χωρίς να τροφοδοτηθεί ούτε μια φορά, κάτι που αποδεικνύει και την κακή εικόνα της ΑΕΚ στο σημερινό παιχνίδι.



Οι απουσίες που στοίχισαν στην ΑΕΚ

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για την ήττα της «Ένωσης», ήταν και οι πολλές απουσίες που είχε να διαχειριστεί ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Λιβάι Γκαρσία υπέστη ξανά θλάση και θα μείνει εκτός για ακόμη δύο ματς, ενώ δεν μπορούσαν να αγωνιστούν ούτε οι Γιόνσον, Άμραμπατ, Χατζισαφί, Βίντα, Μαντάλος, ο καθένας για ξεχωριστούς λόγους, με τον Σιντιμπέ να είναι τιμωρημένος. Και μπορεί η ΑΕΚ να έχει ένα πολύ γεμάτο ρόστερ, κάτι που φάνηκε και από τους παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή, αλλά αυτός ο σημαντικός αριθμών των απόντων στοίχισε σημαντικά στην «Ένωση». Και αυτό γιατί, πέραν του ότι παρατάχθηκε με επτά αλλαγές σε σύγκριση με το ματς κόντρα στον Ατρόμητο, οι έντεκα που ξεκίνησαν σήμερα, δεν έχουν συνυπάρξει ξανά στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που φάνηκε και στη χημεία που... δεν είχαν. Ναι μεν δουλεύουν καθημερινά στην προπόνηση, αλλά σε συνθήκες αγώνα, τα πάντα είναι διαφορετικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x