Βαγγέλης Νεραντζιάς

Οι κόκκινες που έγιναν πράσινες!

Η αυστηρότητα που εξαντλείται απέναντι στον Παναθηναϊκό, οι κάρτες που… αλλάζουν χρώμα και ο Ουζουνίδης που έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Πέρα από όλα τα αρνητικά, τη στεναχώρια, την πίκρα, την αγωνία και φυσικά την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, στη φετινή σεζόν πρωταγωνιστικό ρόλο στα συναισθήματα όλων των Παναθηναϊκών έχει και η αγανάκτηση. Ένα συναίσθημα που προκύπτει από την αντιμετώπιση που έχει ο Παναθηναϊκός από τους διαιτητές και πολλές φορές από τους αντιπάλους.

Μέσα σε όλα αυτά ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να διατηρηθεί αήττητος εντός έδρας απέναντι στις ομάδες της πρώτης τετράδας, εκεί που φυσιολογικά είναι και η δική του θέση. Οι πράσινοι στην λεωφόρο μετρούν νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο, ισοπαλία με την ΑΕΚ σε ματς που η Ένωση ισοφάρισε στην τελευταία φάση με καραμπόλα και απομένει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Με τις ίδιες ομάδες εκτός έδρας έχει ισοπαλίες σε Καραϊσκάκη και Περιστέρι, ενώ έχει ηττηθεί από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε ΟΑΚΑ και Τούμπα.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει παίξει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής απέναντι και στους τέσσερις…

Επίσης είναι άξιο αναφοράς ότι με την κόκκινη κάρτα του Μυστακίδη ο Παναθηναϊκός είναι ρέκορντμαν στη φετινή Σούπερ Λίγκα, με 8 αποβολές (3 εκ των οποίων στα τέσσερα τελευταία ματς, τη στιγμή που ακολουθούν με 5 αποβολές οι Κέρκυρα, Λαμία και Πλατανιάς. Σπάνιο φαινόμενο κι αυτό. Για όσους μπερδεύονται οι πράσινοι πέρα από τις αφαιρέσεις έχουν κερδισμένους μέσα στο γήπεδο 37 βαθμούς και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήθελαν απλά να περάσουν την Ξάνθη την οποία υποδέχονται για να πάρουν τη 5η θέση. Κι όμως ακόμη και οι τρεις προαναφερθείσες ομάδες που είναι στις τελευταίες θέσεις, έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από το τριφύλλι, ακόμη κι αν παίζουν πολλές φορές αντίποδόσφαιρο.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι κόκκινες τη τρέχουσα σεζόν έχουν γίνει πράσινες λόγω Παναθηναϊκού! Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μυστακίδης αποβλήθηκε άδικα, αλλά ότι πέντε λεπτά αργότερα ο Γιαννούλης του Ατρόμητου έκανε το ίδιο ακριβώς έχοντας κίτρινη κάρτα, αλλά συνέχισε το ματς κανονικά.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι ανεξαρτήτως του φινάλε και της επόμενης μέρας για τους πράσινους, η τρέχουσα σεζόν είναι διδακτική. Όχι μόνο για το κομμάτι της διαιτησίας, αλλά και για αυτό της ασέβειας που γνώρισε από αρκετούς αντιπάλους.
Γιατί είναι ασέβεια να εκμεταλλεύεσαι την αδυναμία του άλλου για να κερδίζεις σφυρίγματα και αυτό είναι κάτι που πλέον συμβαίνει κάθε εβδομάδα. Όπως και να έχει αργά ή γρήγορα η τάξη θα αποκατασταθεί, μέχρι τότε θα έχει δίκιο ο Μαρίνος Ουζουνίδης που όπως είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο: «Θα ήταν έκπληξη να τελειώσουμε με έντεκα παίκτες τον αγώνα…».

Υ.Γ. Πλέον δεν αποτελεί ούτε έκπληξη, ούτε εντύπωση αλλά ούτε και είδηση ότι τόσο ο Μαρίνος και οι συνεργάτες του, όσο και οι παίκτες, είναι λεβέντες και τιμάνε το τριφύλλι με την παρουσία τους.

Υ.Γ. 1 Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και να μην επιθυμεί την αφαίρεση της ποινής υποβιβασμού για τους δικούς του λόγους. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας όμως δύο πράγματα. Ο Παναθηναϊκός δεν υποβιβάζεται βαθμολογικά για να ζητήσει να τον «κρατήσουν» στην κατηγορία στη πλάτη μιας άλλης ομάδας, όπως έγινε το 2011. Το μόνο που ζητάει, είναι να μην πέσει για έξω-αγωνιστικούς λόγους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x