sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός 2025/26: Με φόρα από το νταμπλ και τον πήχη να ανεβαίνει ακόμη ψηλότερα!

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη νέα σεζόν ως νταμπλούχος, έχοντας ως στόχο τη διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα και την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση της ομάδας του.

Ο τελευταίος ενάμιση περίπου χρόνος έχει κυλήσει εκπληκτικά για τον Ολυμπιακό. Η έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άλλαξε τα πάντα στην ομάδα, η οποία κυριαρχεί στην Ελλάδα και όχι μόνο. Η κατάκτηση του Conference League τον Μάιο του 2024 ήταν ένα επιστέγασμα των προσπαθειών και για… κερασάκι ήρθε το νταμπλ την περασμένη σεζόν.

Σε όλα αυτά, προσθήκες στο τμήμα σκάουτινγκ και μεταγραφών ήρθαν να αλλάξουν και το σκεπτικό του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός κινείται πλέον διαφορετικά, ποντάρει σε ταλαντούχους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές τους οποίους βρίσκει σε όλο τον κόσμο, αλλά και στα δικά του παιδιά από τις ακαδημίες του που λειτουργούν άψογα. Όπως επιτάσσει δηλαδή το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μια ομάδα με πνευμόνια, φρεσκάδα, ένταση και ικανή να αφήσει τα… πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, συνδυάζοντας και την καθοδήγηση ενός εξαιρετικού προπονητή που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου.

Τα υλικά παρέμειναν ίδια, το μείγμα είναι στέρεο και οι «ερυθρόλευκοι» στις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών βάζουν το… αλατοπίπερο στο ρόστερ. Οι αλλαγές στους ποδοσφαιριστές είναι λιγοστές, με τον κορμό να παραμένει. Αποχώρησε ο Κωστούλας, ο οποίος έκανε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Περίπου 40 εκατ. ευρώ δαπάνησε η Μπράιτον, αποκτώντας τον ταλαντούχο στράικερ.

Κατά τα άλλα, στη φετινή απαιτητική σεζόν υπάρχει και η επιστροφή στο Champions League, ενώ ο Ολυμπιακός καλείται να παραμείνει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ρόστερ εμπλουτίζεται με ποιοτικούς παίκτες, αλλά προστίθενται και ταλαντούχοι που μπορούν να συναρπάσουν το κοινό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Στρεφέτσα αναβαθμίζει την επίθεση παρέα με τον Καμπελά, ενώ η διαφαινόμενη απόκτηση των Αντίνο, Μάντσα φέρνει «φρεσκάδα» και το… απρόβλεπτο. Βάλτε μέσα και τους Σιπιόνι, Νασιμένο που προσθέτουν νέο αίμα στον άξονα, αλλά και τους «μικρούς» Καλογερόπουλο, Πνευμονίδη, Λιατσικούρα. Με τις κινήσεις ασφαλώς να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και να προβλέπονται μερικές ακόμη προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ…

Τι έκανε το καλοκαίρι (6-1-2)


Εξαιρετική εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος των φιλικών παιχνιδιών, ξέχωρα από τα αποτελέσματα. Απαιτητικά παιχνίδια, με τον Μεντιλίμπαρ να μοιράζει το χρόνο στα φιλικά και να βγάζει συμπεράσματα για κάθε ποδοσφαιριστή του. Είδαμε μεταξύ άλλων η ιεραρχία στα μπακ να αλλάζει, αφού στο ξεκίνημα της σεζόν οι Κοστίνια-Μπρούνο δείχνουν να έχουν προβάδισμα αντί των Ροντινέι-Ορτέγκα. Είδαμε τον Σιπιόνι να μπαίνει στην εξίσωση για να είναι άμεσα βασικός, τον Πνευμονίδη να διεκδικεί στα ίσα μια θέση. Παίκτες που έκαναν μέτρια προετοιμασία όπως ο Ορτέγκα και ο Γιαζίτσι, έχοντας κάποια ελαφρυντικά.

Θετικό βαθμό παίρνει συνολικά η προετοιμασία του, με καλές και κακές στιγμές αλλά και με ερωτηματικά, καθώς υπήρξαν φιλικά όπως αυτά στην Ιταλία με Ίντερ και Νάπολι, όπου δεν είδαμε όλους μαζί τους θεωρητικά βασικούς αλλά μείξεις ενδεκάδων. Διότι ο προπονητής θέλησε να κρατήσει σε εγρήγορση όλους τους παίκτες του και να τους δώσει τις ίδιες ευκαιρίες.

Συνοπτικά: Ολυμπιακός-Μπρέντα 3-2, Ολυμπιακός-Νόριτς 3-0, Ολυμπιακός-Άλκμααρ 2-0, Ολυμπιακός-Χέρενφεϊν 1-1, Ολυμπιακός-Ντεν Χάαγκ 3-2, Ολυμπιακός-Αλ Τααβόν 2-1, Ολυμπιακός-Ουνιόν Βερολίνου 1-0, Ολυμπιακός-Νάπολι 1-2, Ολυμπιακός-Ίντερ 0-2.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ


ΗΡΘΑΝ: Γκάμπριελ Στρεφέτσα, Ντιόγκο Νασιμέντο, Λορέντσο Σιπιόνι, Ρεμί Καμπελά, Νίκος Αθανασίου, Αλέξης Καλογερόπουλος, Χέφτε Μπετανκόρ.

ΕΦΥΓΑΝ:
Νίκος Αθανασίου, Χέφτε Μπετανκόρ, Χαράλαμπος Κωστούλας, Κρίστοφερ Βέλντε, Γιώργος Μασούρας, Κωνσταντίνος Κωστούλας, Άντζελο Σίνα, Ανδρέας Ντόη, Νέλσον Άμπι, Αντώνης Παπακανέλλος, Ντόρον Λάιντνερ, Νταβίντ Κάρμο, Αντρέ Όρτα, Μάρκο Στάμενιτς, Λούις Πάλμα.

ΣΥΝ: Ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφτιαξε την περασμένη σεζόν μια ομάδα που σκόρπισε… τρόμο, αφού κέρδισε κάθε αντίπαλο (πέραν του… Asteras AKTOR, παραδόξως) και πήρε με σχετική άνεση το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν βρήκαν τρόπο να αντιμετωπίσουν τους «ερυθρόλευκους» οι αντίπαλοί τους, έχοντας τρεξίματα, ένταση και πίεση που τους «τσάκιζε».

Επίσης, στην προετοιμασία υπήρχαν και κάποια ξεκάθαρα δεδομένα. Όπως το ότι ο Ολυμπιακός γίνεται πιο γρήγορη ομάδα, αλλά συνεχίζει και με τα ίδια στοιχεία. Με πρέσινγκ, άμεσο ποδόσφαιρο και δεύτερες μπάλες. Προσθέτει όμως πλέον στο παιχνίδι του και το ποδόσφαιρο κατοχής-υπομονής σε στιγμές που χρειάζεται, ενώ θέλει να βάλει και περισσότερο το κάθετο παιχνίδι για να μην «εγκλωβίζεται» απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους.

Ασφαλώς, ένα ακόμη συν που δεν πρέπει να το παραβλέψουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε όλο το καλοκαίρι… ελεύθερο από προκριματικά. Κάτι που είδαμε πως και πέρυσι τον βοήθησε, ώστε να είναι η πιο φρέσκια ομάδα. Μπορεί να φόρτσαρε από Οκτώβρη-Νοέμβρη, αλλά ήταν σταθερά καλός και είχε μάθει να κερδίζει κάθε αντίπαλο σε κάθε διοργάνωση.

ΠΛΗΝ: Το εμφάνισε την περασμένη σεζόν, μένει να δούμε αν άλλαξε φέτος. Η αντιμετώπιση ομάδων που είναι οργανωμένες στο δεύτερο μισό και κοντά στην περιοχή τους. Δυσκολεύτηκε με αντιπάλους όπως ο Αστέρας, ο Λεβαδειακός, ο Παναιτωλικός, αλλά και όπως η Μπόντο Γκλιμτ. Μπορεί να υπήρξε η ιδιαιτερότητα του συνθετικού στη Νορβηγία, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός όταν βρέθηκε να χάνει, δεν δημιούργησε πολλές καλές στιγμές για να βρει ένα γκολ.

Στα φιλικά, δέχτηκε γκολ σε αρκετά από αυτά και είναι κάτι που ασφαλώς πρέπει να αλλάξει. Τα περισσότερα εκ των οποίων βέβαια ήρθαν σε transition, κάτι που καλείται να βελτιώσει ο Μεντιλίμπαρ ενόψει και του Champions League ώστε να μη δώσει ευκαιρίες και δικαιώματα στους αντιπάλους του.

Πιθανή ενδεκάδα: Τζολάκης – Κοστίνια, Ρέτσος, Πιρόλα, Μπρούνο – Σιπιόνι, Έσε – Ζέλσον, Τσικίνιο, Στρεφέτσα – Ελ Κααμπί.

Προπονητής: Χοσέ Λουίς Μεντιλίμαρ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x