sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Μίτσελ γίνεται επιδραστικός, ο Ολυμπιακός ουσιαστικός: Τα 5 σημεία από το ντέρμπι με τον Άρη!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Άρη, παίρνοντας την τέταρτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα και το sportfm.gr καταγράφει τα συμπεράσματα που… άφησε το ματς.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Super League, επικρατώντας 1-0 του Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη των Πειραιωτών, με τους Θεσσαλονικείς να γνωρίζει δεύτερη στη σειρά ήττα εκτός έδρας σε ντέρμπι (σσ. προηγούμενη με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα).

O Μίτσελ γίνεται ολοένα και πιο επιδραστικός: Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λέει ο θυμόσοφος λαός και ο Μίτσελ φαίνεται πως το ασπάζεται. Ωστόσο, δείχνει και πως όταν κάτι του στραβώσει, δεν έχει πρόβλημα να το… ισιώσει. Διότι είδε την κάκιστη εικόνα που είχαν στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι έγραψαν 1 τελική και ουσιαστικά δεν είχαν… καμία αφού αυτή ήταν μια κεφαλιά του Σωκράτη που ούτε καν απείλησε. Έβγαλε τον Φορτούνη που στα τρία προηγούμενα τρίποντα των Πειραιωτών ήταν μέσα στους κορυφαίους, έβαλε τον Μασούρα και δικαιώθηκε άμεσα. Όσο περνάει ο καιρός, ο Μίτσελ γίνεται επιδραστικός και με τις κινήσεις του (είτε στον καταρτισμό της ενδεκάδας, είτε μέσω των αλλαγών του) βοηθάει σημαντικά την ομάδα του που έχει αρχίσει να ρολάρει και να χτίζει το σερί της.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τα γκολ του Μασούρα: Ο Μασούρας χτίζει το δικό του σερί απέναντι στον Άρη, μετρώντας οκτώ γκολ σε 17 ματς απέναντι στους «κίτρινους», τα περισσότερα που έχει πετύχει κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέτυχε το τρίτο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα και τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του χρειάζεται τα γκολ του. Διότι σε ματς όπως αυτό στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Φορτούνης, ο Χάμες και ο Μπιέλ είναι καλά κλεισμένοι, όπως και ο Μπακαμπού, θα χρειαστεί η βοήθεια και των άλλων παικτών των «ερυθρόλευκων».

Οι καλές χρονιές του Μασούρα ήταν αυτές που πατούσε περιοχή, που ήταν μέσα στις φάσεις και είτε σκόραρε, είτε έφτιαχνε για τους συμπαίκτες του. Τον τελευταίο χρόνο έβρισκε λιγότερο δίχτυα, κάτι που φαινόταν και στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή που στον δεύτερο γύρο έχει ξεκινήσει καλύτερα με δύο γκολ!



Το εξαιρετικό transition του Άρη και η… θολούρα: Ο Άρης ήταν εξαιρετικά στημένος στο Φάληρο και προσηλωμένος στο πλάνο του Πάρντιου. Περιόρισε τη μεσοεπιθετική τριπλέτα των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος και συνολικά άφησε τον Ολυμπιακό στις… μηδέν τελικές. Την ίδια ώρα, οι «κίτρινοι» είχαν πολύ γρήγορο transition και έβγαιναν με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα-επίθεση, ορισμένες φορές και με παίκτη παραπάνω.

Ωστόσο, κάθε μα κάθε φορά οι επιλογές των φιλοξενούμενων ήταν κάκιστες. Υπήρχε μια σύγχυση, μια θολούρα στο μυαλό των παικτών του Άρη, αδικώντας τη συνολική προσπάθειά τους στο χορτάρι και την τακτική προσήλωση που είχαν στον αγωνιστικό χώρο. Συνολικά, ο Άρης δεν ήταν κακός αλλά ήταν κυρίως ακίνδυνος και τα χαλούσε όποτε πλησίαζε ή πατούσε στην αντίπαλη περιοχή. Με μεγαλύτερη τύχη και καθαρό μυαλό, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να βρουν γκολ.

Της αμύνης τα παιδιά…: Το Παπασταθόπουλος-Ντόι δείχνει πως έχει αρχίσει να δένει για τα καλά. Ο μικρός μαθαίνει από τον μεγάλο, ο νέος από τον έμπειρο και οι δυο τους μετράνε τέσσερα συνεχόμενα clean sheets! Φυσικά, το χεράκι του σε αυτό έχει βάλει ο Πασχαλάκης αλλά και η συνολικά καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στα παιχνίδια του, παρότι παίζει με αρκετούς ποδοσφαιριστές (όπως οι Χάμες, Φορτούνης) που στο μυαλό τους έχουν κυρίως την επίθεση.

Η επίθεση δίνει το θέαμα αλλά η άμυνα τα πρωταθλήματα λέει μια… κλασική ποδοσφαιρική ρήση και ο Ολυμπιακός την τηρεί κατά γράμμα και αυτή, το τελευταίο διάστημα. Κρατάει πίσω το μηδέν και μπροστά βρίσκει τη λύση, αφού έχει τεράστια ποιότητα και πλουραλισμό. Εφόσον συνεχίσει να μην δίνει το περιθώριο και τις ευκαιρίες στους αντιπάλους του να πλησιάσουν την εστία του Πασχαλάκη αλλά και να την απειλήσουν, θα βρίσκεται στον ίσιο δρόμο για να χτυπήσει στα playoffs το πρωτάθλημα.

Το σερί του Ολυμπιακού και ο Άρης που δεν μπορεί να ησυχάσει: Ο Ολυμπιακός τον… χαβά του θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος για το κείμενο του ματς. Διότι οι Πειραιώτες ακόμη και με μισή ώρα καλού ποδοσφαίρου συνολικά στο παιχνίδι, κατάφεραν να πάρουν άλλο ένα τρίποντο το οποίο ήταν το τέταρτο στη σειρά. Κράτησε το μηδέν, έβγαλε νέους πρωταγωνιστές και με το σερί που χτίζει, αγχώνει και πιέζει τόσο την ΑΕΚ όσο και τον Παναθηναϊκό. Ξεπέρασε δε και τον ΠΑΟΚ που γκέλαρε το Σάββατο με τον ΟΦΗ!

Από την άλλη μεριά, ο Άρης δεν έχει την σταθερότητα που απαιτείται. Στα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς έχει δύο ήττες και μία ισοπαλία, ενώ ακόμη και την περασμένη που επικράτησε 3-0 του Αστέρα, δεν έβγαλε «μάτια» αλλά είχε ουσία. Χρειάζεται και άλλη δουλειά από τον Άλαν Πάρντιου, κάτι που γνωρίζει ο ίδιος αλλά και οι ποδοσφαιριστές του. Την ίδια ώρα, οι «κίτρινοι» έμειναν στην 5η θέση και στους 28 βαθμούς, μόλις στο +2 από τον Βόλο που έχει ματς λιγότερο και στο +5 από τον Ατρόμητο. Δεν μπορούν να… ησυχάσουν με τίποτα στη μάχη της εξάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x