sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η αχίλλειος πτέρνα έγινε… βέλος για τον Ολυμπιακό: Τα συμπεράσματα από το Φάληρο

Διαβάστε μέσω του sport-fm.gr τα σημεία-κλειδιά από την εμφατική νίκη του Ολυμπιακού επί του Βόλου.

Τα συμπεράσματα από το Ολυμπιακός-Βόλος.

Η αποστολή των Πειραιωτών αποδείχθηκε πολύ εύκολη κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας, επικρατώντας 5-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 7η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Το sport-fm.gr ξεχώρισε τα σημεία-κλειδιά από την αποψινή αναμέτρηση στο Φάληρο.

*Ξέσπασε με ωραίο ποδόσφαιρο: Ο Ολυμπιακός έψαχνε μία αντίδραση μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Πολλοί περίμεναν ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα την έβρισκαν στην αναμέτρηση με τον Άρη, έπειτα από τις ήττες από Παναθηναϊκό (2-0) και ΑΕΚ (1-3), οι οποίες, μάλιστα, συνδυάστηκαν με πολύ κακές εμφανίσεις, αλλά οι «κίτρινοι» είχαν άλλα σχέδια και το κακό… τρίτωσε. Ο Βόλος αποδείχθηκε πολύ πιο εύκολη λεία, έχοντας πλέον μείνει εκτός στόχων και οι Πειραιώτες μυρίστηκαν… αίμα και το εκμεταλλεύτηκαν. Με εξαίρεση κάποιες αντεπιθέσεις με τον Πιρές λίγο πριν γίνει το 1-0, ο Ολυμπιακός δεν αγχώθηκε σε κάποιο σημείο της αναμέτρησης, αφού οι άλλες φάσεις (λίγες η αλήθεια είναι) των φιλοξενούμενων ήρθαν όταν όλα είχαν κριθεί.

*Λειτούργησε η τριπλέτα και «καθάρισε» τον Βόλο: Ένας από τους λόγους των κακών αποτελεσμάτων και εμφανίσεων του Ολυμπιακού στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν το γεγονός ότι το επιθετικογενές σχήμα που επέλεξε ο Ανιγκό δεν τον δικαίωσε. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν στον απόλυτο βαθμό την μπόλικη ποιότητα που είχαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την ταυτόχρονη παρουσία των Βαλμπουενά, Φορτούνη και Μπιέλ από το ξεκίνημα στα πρόσφατα ματς με την ΑΕΚ. Όπως και από ένα σημείο και μετά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Αφού τα τρεξίματα στα οποία στερεί το συγκεκριμένο σχήμα δεν μπόρεσε να τα καλύψει/καμουφλάρει ο Ανιγκό στους εν λόγω αγώνες. Ωστόσο, κόντρα στον Βόλο, που δεν είχε την ίδια ανάγκη για αποτέλεσμα (όπως συνέβη με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό), αλλά φυσικά και τις ίδιες δυνατότητες, το μειονέκτημα έγινε πλεονέκτημα. Τα γκολ μπήκαν νωρίς, με τον Φορτούνη να φτιάχνει το 1-0 στο 19’ και να έχει δύο ασίστ, ενώ ο Βαλμπουενά έφτιαξε το 2-0 και θα μπορούσε να είχε πιστωθεί νωρίτερα ασίστ. Γενικότερα σε αυτό το ματς η μεσοεπιθετική τριάδα έδωσε πολλά και δεν στέρησε στον Ολυμπιακό. Το αν μπορεί να συμβεί το ίδιο στις αναμετρήσεις με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που ακολουθούν είναι μία μια άλλη ιστορία και βάσει των όσων έχουμε δει η απάντηση είναι προφανώς «όχι».

*Το καλύτερο παιχνίδι του Κασάμι: Ο 30χρονος μέσος θυμήθηκε το καλό του εαυτό με την εμφάνιση που έκανε κόντρα στον Βόλο, η οποία ήταν μακράν η πιο ολοκληρωμένη από τη στιγμή που επέστρεψε στον Πειραιά. Δεν είναι μόνο το γκολ που πέτυχε ο Ελβετός άσος, γενικότερα ήταν μέσα στις φάσεις και θα μπορούσε να είχε σημειώσει κι άλλα τέρματα. Άλλωστε, από τα δικά του πόδια ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, όταν και κλώτσησε τεράστια ευκαιρία για το 1-0 στο 3’ μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, με τον οποίο είχε πολύ καλή συνεργασία μέσα στην αναμέτρηση και άλλωστε από ασίστ του Γάλλου έκανε το 2-0 στο 25’. Εξάλλου, ευνοούσαν οι συνθήκες για να κάνει καλό ματς ο Κασάμι, καθώς η ομάδα του έλεγξε τον ρυθμό και δεν πιέστηκε πολύ αμυντικά, ώστε να φανούν οι αδυναμίες του.

Ολυμπιακός-Βόλος: Τα συμπεράσματα του ματς

*Βγήκε ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Βόλου: Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποια μικρά καλά διαστήματα στο πρώτο μέρος, όσο ακόμα ήταν ρευστή η κατάσταση, βγάζοντας κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις με εκφραστή τον Πιρές. Ο Βραζιλιάνος ήταν μέσα στις δύο καλύτερες φάσεις για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου στο α’ ημίχρονου. Στο 14’ ταλαιπώρησε τον Παπασταθόπουλο από τα αριστερά, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο Τζολάκης, ενώ δύο λεπτά μετά έψαξε την ιδανική επιλογή, καθυστέρησε λίγο να βγάλει την κάθετη, ενώ ο Ντέλετιτς ήταν αμαρκάριστος και η αλήθεια είναι ότι δεν δικαιώθηκε, αφού ο Ντόη βγήκε και απομάκρυνε. Ίσως αυτή η απόφαση να οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ήταν τόσο ομαδικός, μπορεί να αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που αποχώρησε, ο Βόλος έγινε πολύ πιο ακίνδυνος, με τον Ντέλετιτς να είναι η μοναδική πηγή κινδύνου, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι το ματς ήταν πλέον 3-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x