sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πεπ Μπιελ: O νέος… X Factor που βρίσκει ο Ολυμπιακός!

Ιδανικό ξεκίνημα στη νέα σεζόν για τον Πεπ Μπιέλ, από τον οποίο ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει πολλά στο επιθετικό του παιχνίδι φέτος, κάτι που είδαμε και στη ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι στη Σερβία.

Ο Ολυμπιακός "κλείδωσε" το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, μετά το εκτός έδρας 3-0 επί της Τσουκαρίτσκι και σίγουρα οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πολλούς λόγους να χαμογελούν. Ένας εξ αυτών είναι και ο Πεπ Μπιέλ.

Πρώτα έβγαλε μία εξαιρετική ασίστ στον Γιώργο Μασούρα για το πρώτο γκολ στο 34ο λεπτό. Έπειτα χρίστηκε και ο ίδιος σκόρερ, κάνοντας με μαγική ενέργεια το 2-0, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Τα παραπάνω, βέβαια, αποτελούν μονάχα το απόσταγμα. Όχι μόνο της εμφάνισης του Ισπανού εξτρέμ στο Λέοβατς, αλλά και της γενικότερης παρουσίας του στα πρώτα "βήματα" της αγωνιστικής περιόδου 2023/24.

Ολυμπιακός: Ο καταλυτικός Πεπ Μπιέλ

Ο 26χρονος επιθετικός μέσος βρίσκεται στην καλύτερη φάση της πορείας του στον Ολυμπιακό και, γιατί όχι, και της καριέρας του. Έχοντας μετατραπεί σε έναν από τους πρωτεργάτες του επιθετικού παιχνιδιού των Πειραιωτών, βρίσκεται σε κάθε φάση και αποτελεί σημαντικό πυλώνα για το χτίσιμο του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας του.

Με άκρως δημιουργική διάθεση και εξαιρετική αντίληψη του χώρου, σε συνδυασμό με την τεχνική του κατάρτιση. Ένα στοιχείο που έχει αποτελέσει ευεργετικός σύμμαχος για τον Μπιέλ. Όλα αυτά τον βοηθούν να βγάλει έναν εαυτό στο χορτάρι, τον οποίο έχει ανάγκη το σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

0

Η επιρροή του Μπιέλ με αριθμούς

Μιλώντας καθαρά με αριθμούς, η συμβολή του Μπιέλ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού γίνεται ακόμα πιο αντιληπτή. Έχοντας αγωνιστεί και στα 6 επίσημα παιχνίδια των "ερυθρόλευκων" (οι οποίοι έχουν ενεργητικό 14 τερμάτων συνολικά) σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Ισπανός εξτρέμ αγωνίζεται 58,5 λεπτά ανά αγώνα.

Σε αυτό το διάστημα, καταγραφεί κατά μέσο όρο 14 σημαντικές πάσες, εκ των οποίων 1,5 οδηγεί σε τελική φάση, καθώς και 38 ακριβείς μεταβιβάσεις, που αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό της τάξης του 84,7%. Επιπλέον, μετρά 2,5 μακρινές μπαλιές ανά ματς, καθώς και ορισμένα σημαντικά στατιστικά που αφορούν τις προσωπικές του μονομαχίες. Συγκεκριμένα, έχει καταγράψει 2 κερδισμένες μονομαχίες, σε ένας εναντίον ενός, κατά μέσο όρο, καθώς και ένα ποσοστό επιτυχίας που ανέρχεται στο 60%.



Από εκεί και πέρα, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα κάθε στατιστικής κατηγορίας, η οποία αφορά τον τομέα της δημιουργίας παιχνιδιού. Μάλιστα έχει καταφέρει να ξεπερνάει, μέχρι στιγμής, σημαντικούς παίκτες, όπως ο Κώστας Φορτούνης. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει, συγκεκριμένα, 36 ακριβείς μεταβιβάσεις κατά μέσο όρο, δύο λιγότερες από τον Μπιέλ. Συγκεντρωτικά, τα στατιστικά του 26χρονου εξτρέμ μπορούμε να πούμε ότι είναι τα καλύτερα, στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Κάνοντας τη "σούμα", η εικόνα του Πεπ Μπιέλ μόνο χαμόγελα πρέπει να φέρνει στον Ολυμπιακό. Το ποδόσφαιρο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μοιάζει να ταιριάζει... γάντι στον 26 επιθετικό μέσο, βγάζοντας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Μέσω αυτής, γίνεται ξεκάθαρο ότι η προσφορά του στο παιχνίδι των Πειραιωτών είναι πολυεπίπεδη, εκτός από απαραίτητη.

Το σημαντικό λοιπόν δεν είναι μόνο ότι οι "ερυθρόλευκοι" έχουν να περιμένουν πολλά από τον Ισπανό, αλλά ότι φέτος δείχνει ότι μπορεί να τους τα δώσει!

Ολυμπιακός: Ο καταλυτικός Πεπ Μπιέλ

Επιμέλεια: Θοδωρής Δημόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x