sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Έτσι γύρισε ο διακόπτης: Οι λόγοι της μεταμόρφωσης του Ολυμπιακού που τον έκαναν ξανά φαβορί με ΑΕΚ!

Το sport-fm.gr καταγράφει όσα άλλαξαν στον Ολυμπιακό τον τελευταίο μήνα, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν τον τίτλο του φαβορί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μπορεί η σεζόν να έχει ξεκινήσει για τον Ολυμπιακό εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, ωστόσο για τους φίλους του πιθανότατα η αίσθηση είναι ότι έχει περάσει... έναν χρόνος από το πρώτο ματς!

Στις 20 Ιουλίου είχε λάβει χώρα το 1-1 με τη Μακάμπι Χάιφα, τότε που στον πάγκο βρισκόταν ο Πέδρο Μαρτίνς και είχαν ντεμπουτάρει οι Βρσάλικο, Κανέ, Ζινκερνάγκελ, Άβιλα και Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Το επόμενο δίμηνο ήταν ζόρικο για τους «ερυθρόλευκους». Τέλη Σεπτεμβρίου, ο Μίτσελ επέστρεψε μετά από επτάμιση χρόνια για να παραλάβει από τον Κάρλος Κορμπεράν μία ομάδα σε βαθιά κρίση. Η ήττα από τον Άρη είχε αφήσει τους «ερυθρόλευκους» στην 5η θέση, ενώ ο κακός μεταγραφικός σχεδιασμός είχε φέρει παίκτες μεγάλης αξίας... την τελευταία στιγμή!

Τώρα, μέσα Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη και απέχει δέκα βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1. Ωστόσο, κάτι έχει αλλάξει εμφανέστατα μέσα στο γήπεδο. Οι πρωταθλητές παίζουν και πάλι μπάλα!

Ολυμπιακός: Οι λόγοι που τον έκαναν φαβορί με ΑΕΚ

Το κυριακάτικο, εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ θα κρίνει το αν ο Ολυμπιακός θα πάει στη διακοπή λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου με χαμόγελο ή όχι, ωστόσο σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με την περίοδο που έφτασε στο λιμάνι ο Μίτσελ.

Ιδού λοιπόν τι κατέγραψε το sport-fm.gr ως τους λόγους για τους οποίους οι Πειραιώτες έχουν τον τίτλο του φαβορί ενάντια στην ανανεωμένη Ένωση του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Πασχαλάκης έφερε σιγουριά κάτω από τα δοκάρια

Αρκετές φορές στο ξεκίνημα της σεζόν γινόταν κουβέντα για τη θέση του τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό. Ο Τόμας Βατσλίκ έχει αδιαμφισβήτητη εμπειρία, ωστόσο δεν αποτελεί την πιο αξιόπιστη Και σταθερή λύση που είχαν οι Πειραιώτες κάτω από τα δοκάρια τα τελευταία χρόνια.

Ο Τσέχος είχε μεγάλες βραδιές, όπως στα ματς με Σλόβαν Μπρατισλάβας και Απόλλωνα Λεμεσού, όπου έδωσε την πρόκριση με επεμβάσεις στα πέναλτι, εντούτοις συχνά προβλημάτιζε με την απόδοσή του και με τις αντιδράσεις του. Ο δε Κώστας Τζολάκης είναι μία επένδυση για το μέλλον ωστόσο η απειρία του δεν τον βοήθησε σε μία ζόρικη χρονιά για τον Ολυμπιακό.



Κάπου εκεί λοιπόν, ήρθε ο τραυματισμός του Βατσλίκ και η απόκτηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη με ελεύθερη μεταγραφή. Ο μέχρι πρότινος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε ντεμπούτο στο εκτός έδρας ματς με την Καραμπάγκ και κράτησε το μηδέν, δείχνοντας πως είναι... άλλη κλάση. Τα μοναδικά ματς έκτοτε στα οποία δεν έχει παίξει, είναι οι ήττες από ΠΑΟΚ και Ναντ. Στα υπόλοιπα, ο Ολυμπιακός έχει απολογισμό 3-3-0 και έχει δεχτεί γκολ μονάχα σε δύο εξ αυτών!

Η παρουσία του “Superman” κάτω από τα δοκάρια έχει φέρει ηρεμία στα μετόπισθεν των πρωταθλητών και έχει αποδειχτεί ευεργετική για την ομάδα του Μίτσελ.

Έχει, επιτέλους, κορμό


Ξεκινώντας από τον Ιούνιο και καταλήγοντας στη μεταγραφή Πασχαλάκη τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός απέκτησε 17 ποδοσφαιριστές, ενώ άλλαξε δύο προπονητές μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες. Ήταν λοιπόν προφανές ότι βασικός κορμός δύσκολα θα προέκυπτε. Επιπλέον, η μη παρουσία των Μπακαμπού, Χάμες Ροντρίγκες και Σαμασέκου στην ευρωπαϊκή λίστα ανάγκαζε τον Μίτσελ να έχει διαφορετική... δεξαμενή βασικών παικτών ανάλογα με τη διοργάνωση.

Πλέον, με την Ευρώπη να έχει τελειώσει και τον Ισπανό προπονητή να έχει περάσει κάτι λιγότερο από δύο μήνες στο τιμόνι, υπάρχει βασική ενδεκάδα, που ξεκινά από τον Πασχαλάκη και περιλαμβάνει συνήθως και τους Ντόη, Παπασταθόπουλο, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες, Μασούρα και έναν εκ των Μπακαμπού-Ελ Αραμπί.

Ολυμπιακός: Οι λόγοι που τον έκαναν φαβορί με ΑΕΚ

Ακόμα και στην άμυνα έχει αρχίσει να σχηματίζεται σταθερή εικόνα, με τον Ντόη να αποτελεί τη μεγάλη... ανακάλυψη του Μίτσελ και να δένει σταδιακά με τον Παπασταθόπουλο, ενώ οι Άβιλα-Ρέαμπτσιουκ αποτελούν κατά κύριο λόγο τα άκρα.

Η αστείρευτη ποιότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής


Αν πιάσουμε σαν μονάδες τους φετινούς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ όλων των εποχών. Ωστόσο, ο σχεδιασμός πήγε... περίπατο αυτό το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να αποκτηθούν πολλοί ποδοσφαιριστές με μεγάλη καθυστέρηση.

Η επερχόμενη διακοπή θα δώσει μεγάλη ανάσα και χρόνo για δουλειά στον Μίτσελ, όμως είναι γεγονός ότι ήδη η μεσοεπιθετική γραμμή του Ολυμπιακού έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές.

Ξεκινώντας από τον άξονα, όπου ο Εμβιλά έχει βρει μεγάλες βοήθειες από τον απίθανο Χουάνγκ. Ο Νοτιοκορεάτης μας είχε συστηθεί στο ντεμπούτο του στην Κύπρο αλλά στη συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και χάθηκε σε έναν βαθμό στη συνολική μετριότητα του Ολυμπιακού.



Σταδιακά άρχισε να ανεβάζει εκ νέου την απόδοσή του και πλέον αποτελεί έναν εκ των πιο δραστήριων παικτών των Πειραιωτών, με την εμφάνιση στη Λεωφόρο να αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όλα αυτά την ώρα που υπάρχει και η λύση των Σαμασέκου-Κούντε αλλά και του Μπουχαλάκη.

Προχωρώντας στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό, ο απίστευτα ποιοτικός Χάμες Ροντρίγκες ξεχωρίζει από χιλιόμετρα μακριά, ενώ και ο Πεπ Μπιέλ έχει ανεβάσει στροφές παίρνοντας ψυχολογία από το γκολ ενάντια στον Παναθηναϊκό. Ο Μασούρας αποτελεί σταθερή λύση στα άκρα από την στιγμή που ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι στα... πιτς, με τον Έλληνα εξτρέμ να κοντράρεται το τελευταίο διάστημα από τον ανεβασμένο Μπόουλερ.

Στη θέση 9, ο Μπακαμπού των τεσσάρων γκολ και μίας ασίστ σε οκτώ ματς αποτελεί αξιόπιστη λύση και κοντράρει στα ίσα τον Ελ Αραμπί, ο οποίος μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα έχει επίσης ανεβάσει στροφές και βοηθά πλέον και με μπόλικη δουλειά εκτός περιοχής. Δύο επιθετικοί που καλύπτουν την... τρύπα του Χουάνγκ Ουί-Τζο – που δεν αποτελεί γενικά κακό ποδοσφαιριστή ωστόσο στον Ολυμπιακό απλά δεν κατάφερε να βρει ΠΟΤΕ τα πατήματά του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x