sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Χουάνγκ VS Γκατσίνοβιτς: Η μονομαχία των… βαρόμετρων Ολυμπιακού και ΑΕΚ

Το sport-fm.gr παρουσιάζει μια σύγκριση των δύο «δυναμό» Ολυμπιακού και ΑΕΚ, Χουάνγκ και Γκατσίνοβιτς, ενός διδύμου, που η απόδοσή του αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα.

Σίγουρα, περίμενε κανείς πως η παρουσία του Κορεάτη στον Ολυμπιακό και του Σέρβου στην ΑΕΚ θα έχει επίδραση στη μεσαία γραμμή των δύο ομάδων από την εκκίνηση της χρονιάς.

Παιχνίδι με το παιχνίδι, ωστόσο, τόσο ο Χουάνγκ Ινμπέομ όσο και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, φαίνεται να κερδίζουν όχι μόνο στην εκτίμηση των προπονητών, αλλά και των οπαδών, μια περίοπτη θέση.

Λίγο πριν από το κλείσιμο του πρώτου γύρου για τους δύο αντιπάλους, που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, την Κυριακή, στο Φάληρο, η δική τους μονομαχία μπορεί να κρίνει πολλά στην εξέλιξη του ντέρμπι.

Ο Χουάνγκ μπορεί να έκανε ένα αρκετά καλό ξεκίνημα, είχε μια κάμψη μαζί με τη γενικότερη συνολική απόδοση των «ερυθρολεύκων», ωστόσο, σταδιακά, όπως γίνεται φανερό και από τους αριθμούς, έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Ένας ποδοσφαιριστής εξαιρετικά επιδραστικός στη μηχανή των Πειραιωτών, ήταν, από την άποψη της απόδοσης στη Λεωφόρο, ο απόλυτος πρωταγωνιστής των «ερυθρολεύκων», που άγγιξαν τη νίκη και την έχασαν στο 13ο λεπτό των καθυστερήσεων.



Ο Κορεάτης ήταν σπουδαίος όχι μόνο στη δημιουργία από τη μεσαία γραμμή, αλλά και στον μεσοανασταλτικό τομέα των καθηκόντων του, όπου πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη Λεωφόρο. Μάλιστα, φαίνεται ο πολυσύνθετος ρόλος που έχει στο παιχνίδι του, από το γεγονός πως ξεχωρίζει τόσο στον ανασταλτικό τομέα με την παρουσία του στην πρώτη δεκάδα των «κλεφτών» της Super League μέχρι τώρα, αλλά και με την υψηλή επίδοσή του και σε τομείς του παραγωγικού τομέα, όπως η πρώτη θέση στον πίνακα των συνεργασιών και η δεύτερη θέση στις ενέργειες.

Ο Γκατσίνοβιτς από την άλλη, αποτελεί μια περίπτωση γνώριμη από την περσινή σεζόν στους Έλληνες φιλάθλους. Έγινε μια μεγάλη κουβέντα το καλοκαίρι, γύρω από το αν άξιζε τα χρήματα που δαπάνησε η ΑΕΚ, ολοκληρώνοντας, πάντως, μια προσθήκη πολύ σημαντική, πετυχαίνοντας και τον σκοπό του να αποσπάσεις έναν παίκτη, που αγωνιζόταν σε μια ανταγωνίστρια ομάδα, από τον σύλλογο που είχε τα δικαιώματά του.



Για να είμαστε ξεκάθαροι, ο Γκατσίνοβιτς ήταν πολύ καλός και με την πράσινη φανέλα, η σκέψη, όμως, που έγινε ήταν πως με τα λεφτά, που θα δαπανούσε ο Παναθηναϊκός για τον Σέρβο, θα μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο. Η ΑΕΚ δικαιώνεται, πάντως, που τον ενέταξε στο δυναμικό της, ακριβώς για τον λόγο, που δίστασαν οι «πράσινοι».

Πέρα από τη δουλειά που κάνει με τον Αλμέιδα, ο Γκατσίνοβιτς σκοράρει σημαντικά γκολ και είναι δεύτερος σκόρερ της Ένωσης, λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου γύρου, με τέσσερα γκολ, πίσω μόνον από τον Λιβάι Γκαρσία. Μάλιστα, σε συνολικές τελικές είναι 3ος μετά από τους Γκαρσία και Αραούχο στην Ένωση, αναδεικνύοντας τον πολυσύνθετο ρόλο του.

Αυτές οι δύο μονάδες μπορεί να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση της Κυριακής. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της συμβολής τους στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα, είναι χαρακτηριστικός ο πίνακας, που αναδεικνύει σε πόσες ξεχωριστές ατομικές κατηγορίες, διακρίνεται ο καθένας, καθιστώντας τους δύο παίκτες κομβικούς για τις δύο ομάδες.

Xουάνγκ VS Γκατσίνοβιτς


Χουάνγκ

Πόντοι αξιολόγησης (3ος): 227
Δείκτης αξιολόγησης (7ος): 0,241
Συνεργασίες (1ος): 162
Κλεψίματα (10ος): 34
Αctions-Ενέργειες (2oς): 187

*1ος σε ασίστ με Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί από 2 για τον ΟΣΦΠ

Γκατσίνοβιτς

Πόντοι αξιολόγησης (2ος): 249
Δείκτης Αξιολόγησης (2ος): 0,297
Συνεργασίες (6ος): 125
Παρουσία στην επίθεση (5ος): 33
Αctions-Ενέργεις (3ος): 171

*2ος σκόρερ της ΑΕΚ με 4 γκολ και 3ος σε συνολικές τελικές της Ένωσης με 27

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x