sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός: Ένας Μαροκινός, ένας Ιρανός και δύο Ουκρανοί δείχνουν το δρόμο

Η παράδοση λέει πως όταν ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει νοκ-άουτ, σε πρώτο αγώνα εντός έδρας, έρχεται ο αποκλεισμός. Οι «ερυθρόλευκοι» όμως έχουν καταφέρει να ανατρέψουν τρεις φορές παρόμοια κατάσταση…

Όχι μία, όχι δύο, αλλά 27, είναι οι φορές που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει πρώτο παιχνίδι στην έδρα του, σε ευρωπαϊκές νοκ-άουτ αναμετρήσεις. Μόλις σε τρεις εξ αυτών κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Πρωταγωνιστές ένας Μαροκινός, ένας Ιρανός και δύο Ουκρανοί, σαν από... ανέκδοτο

Το «θαύμα» του Λονδίνου


Η τελευταία φορά, ήταν και η πιο «γλυκιά», αποτελώντας και μια από τις πιο «χρυσές σελίδες», στην ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρόλευκων». Το γκολ του Ελ Αραμπί, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του έξτρα τριαντάλεπτου της παράτασης, έστειλε την ελληνική ομάδα στον «παράδεισο». Είχε προηγηθεί η νίκη της Άρσεναλ με 1-0 στο Φάληρο. Στο Λονδίνο, η «καρφωτή» κεφαλιά του Σισέ, οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Ομπαμεγιάνγκ με τρομερό «γυριστό» ισοφάρισε προσωρινά, προτού «χτυπήσει» ο Μαροκινός παγώνοντας το «Έμιρεϊτς».



Όταν ο Ανσαριφάρντ «κέρδιζε» την Οσμάνλισπορ


Ο Πάουλο Μπέντο έμεινε κυρίως στη μνήμη των οπαδών του Ολυμπιακού ως ο προπονητής που έβγαλε πιτσιρικάδες. Ο Πορτογάλος όμως, διαθέτει και μια ιστορική πρόκριση στο παλμαρέ του. Στα τελευταία του πέντε παιχνίδια στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», κέρδισε μόλις μια φορά. Πρόκειται για τη ρεβάνς του 0-0, με αντίπαλο την Οσμάνλισπορ στην Τουρκία. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ «άνοιξε» και «έκλεισε» το σκορ, στο τελικό 3-0. Σκόρερ του δεύτερου τέρματος ο Ταρίκ Ελιουνούσι. Αυτή είναι και η μοναδική πρόκριση του Ολυμπιακού, μετά από ισοπαλία στο πρώτο σκέλος στην έδρα του. Οι υπόλοιπες 14 φορές «έφεραν» αποκλεισμό.



Οι Ουκρανοί της Τσερνομόρετς, που αποκλείστηκαν από τους Ουκρανούς του Ολυμπιακού


Ο δρόμος προς τα προημιτελικά του κυπέλλου UEFA, της σεζόν 1992/1993, ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό του Ολέγκ Μπλαχίν, να καλείται να «κάμψει» την αντίσταση της Τσερνομόρετς. Στο πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα η ομάδα από την Οδησσό, δραπετεύει με νίκη 1-0 στις «αποσκευές» της. Η ρεβάνς στην Ουκρανία θα «βαφτεί ερυθρόλευκη». Ο Γιώργος Βαΐτσης θα ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο 15’ , ενώ λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 27’, ο Γκενάντι Λιτόφτσενκο θα διπλασιάσει το προβάδισμα. Τον «θρίαμβο», ολοκλήρωσε ο Όλεγκ Προτάσοφ στο 80’, δίνοντας το έναυσμα στον κόσμο των Πειραιωτών για πανηγύρια.



0/2 μέχρι στιγμής σε προκριματική φάση


«Κόντρα στο κύμα», που θέλει τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε προκριματική φάση γενικότερα, υπάρχουν δύο περιπτώσεις που οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους και ισάριθμες «οδήγησαν» σε αποκλεισμό. Χαποελ Μπερ Σεβα, Λουντογκόρετς και τώρα Σλόβαν Μπρατισλάβας, με τους Πειραιώτες να μην θέλουν να «τριτώσει το κακό».

Επιμέλεια: Ανδρέας Παπαγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x