sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η απάντηση του Ολυμπιακού, οι Κανός-Ραμόν και η… κίτρινη στον Γκορτσίλα: Τα 5 σημεία από το Φάληρο

Τα σημεία-κλειδιά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού μέσω του sport-fm.gr.

Τα πέντε σημεία από το Ολυμπιακός-Παναιτωλικός.

Διαβάστε μέσω του sport-fm.gr τα συμπεράσματα από τη νίκη των Πειραιωτών επί της ομάδας του Αγρινίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την οποία έβγαλε αντίδραση μετά τις πρόσφατες εμφανίσεις.

*Ξέσπασε ο Ολυμπιακός: Η νίκη ήταν μονόδρομος για τους Πειραιώτες απέναντι στον Παναιτωλικό. Λόγω των όσων είχαν προηγηθεί. Της βαριάς ήττας από την ΑΕΚ, που τον θέτει ουσιαστικά εκτός Κυπέλλου, αλλά και της ισοπαλίας στην Τούμπα που συνδυάστηκε με εμφάνιση κατώτερη των προσδοκιών. Εφόσον δεν τα κατάφερναν οι Πειραιώτες απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου θα έχαναν κι άλλο έδαφος σε ό,τι αφορά την κορυφή. Οι Πειραιώτες έδειξαν εγωισμό και έφτασαν σε νίκη με 6-1 και είναι κάτι που αξίζει να επισημανθεί όχι διότι πέτυχαν κάτι σπουδαίο, αλλά επειδή είναι από τις ελάχιστες φορές που βγάζουν αντίδραση στη φετινή σεζόν, όπου έχουν υπάρξει αρκετά στραπάτσα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή απόδοση κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, χωρίς να απουσιάσουν κάποια κενά διαστήματα, αλλά σε νίκη με 6-1 δεν μπορείς και πολλά.

*Η χαρά του παιχνιδιού: Δεδομένα η φετινή ομάδα των Πειραιωτών είναι αρκετά… ροκ και αυτό δεν θα αλλάξει μέχρι το φινάλε. Ο Μίτσελ άφησε στην άκρη για λίγο καιρό το σχήμα με 2 ή 3 δεκάρια και το επανέφερε στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Μπορεί να μην έχει σχέση με το γεγονός ότι δεν πήγαν καλά τα ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πιθανόν να έχει αποφασίσει ο Ισπανός τεχνικός ότι θα εφαρμόζει ένα τέτοιο σχήμα απέναντι σε ξεκάθαρα υποδεέστερους αντιπάλους, ποντάροντας πολλά στην μπόλικη ποιότητα του «ερυθρόλευκου» ρόστερ, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Φορτούνης έπαιζε τυπικά αριστερά, αλλά στην πραγματικότητα ήταν δεύτερο δεκάρι κοντά στον Χάμες, με αποτέλεσμα ο Ραμόν να έχει μόνος του ολόκληρη την αριστερή πλευρά στο πρώτο μέρος, αλλά και για ένα σημαντικό διάστημα. Στο β’ μέρος και ειδικά μετά το 4-1 ήταν σαν να είχε ουσιαστικά τρεις κυνηγούς ο Ολυμπιακός παίζοντας με τον Μπακαμπού, αλλά και τους Κανός, Ελ Αραμπί.

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός: Τα 5 σημεία του ματς

*Ο έλεγχος του Ραμόν: Ο Βραζιλιάνος έκανε την 4η του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα και την παρθενική ως βασικός. Είναι η πρώτη φορά που μπορεί να κριθεί, αφούαπέναντι στην ΑΕΚ έπαιξε τέσσερα λεπτά, ενώ είχε αγωνιστεί συνολικά 26 λεπτά κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Ο 21χρονος δείχνει παίκτης με προοπτική και στην παρούσα φάση υπάρχει το «ναι μεν, αλλά…» στο παιχνίδι του. Έκανε πολλά χιλιόμετρα στην αριστερή πλευρά, δείχνει στοιχεία που απουσιάζουν από τον Ρέαμπτσιουκ, αλλά ισχύει και το αντίστροφο. Σου αφήνει την εντύπωση ότι είναι ποδοσφαιριστής στον οποίο πρέπει να επενδύσεις, αλλά σίγουρα έχει και τρανταχτές αδυναμίες. Πήγαινε πάνω-κάτω σαν μηχανάκι στην αριστερή πλευρά την οποία είχε μόνος του σε μεγάλο διάστημα, αλλά οι τελικές του αποφάσεις δεν είναι οι καλύτερες, βγάζοντας επιπολαιότητα, ενώ αμυντικά είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ πίσω. Βγάζει δυναμισμό, αλλά δεν έχει καλές τοποθετήσεις και παίρνει χαμηλό βαθμό στο διάβασμα του αντιπάλου. Μικρός είναι βέβαια και άλλωστε είναι η πρώτη του απόπειρα εκτός Βραζιλίας και δεν πρέπει να κριθεί αυστηρά.

*Πλήρωσε απουσίες και εμπειρία ο Παναιτωλικός: Η ομάδα του Αγρινίου γνώρισε τη βαρύτερη ήττα του στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας και ενώ στο ξεκίνημα του β’ μέρους έδειξαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν κάτι καλό. Η ομάδα του Αγρινίου τιμωρήθηκε από έναν ποιοτικό και πεισμωμένο αντίπαλο, ενώ της κόστισαν οι απουσίες που είχε μεσοαμυντικά, αλλά και το γεγονός ότι κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία του σε όχι τόσο κατάλληλη στιγμή ένας άπειρος τερματοφύλακας, όπως ο Κοντογιάννης λόγω της απουσίας του τραυματία Ανέστη. Ο 21χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος έως τώρα είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής φέρει ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ, ενώ κάνει και το πέναλτι στον Κανός. Από ένα σημείο και μετά ήταν φανερό ότι δεν είχε αυτοπεποίθηση, αλλά πρόκειται για κάτι λογικό. Φυσικά και έχει πολλά ελαφρυντικά ο νεαρός γκολκίπερ, αφού κλήθηκε από το πουθενά να βγάλεις εις πέρας μία επικίνδυνη αποστολή.



*Κίτρινη στον Γκορτσίλα: Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπάρχει λόγος να σταθούμε στον διαιτητή σε ό,τι αφορά την απόδοσή του. Αφού οι Πειραιώτες έφτασαν σε μία άνετη νίκη την οποία είχαν ανάγκη. Πρέπει, ωστόσο, να σταθούμε στην απόφαση του 68ου λεπτού. Ο Κανός προσφέρει πιθανότατα την πιο συγκινητική στιγμή της σεζόν στο πρωτάθλημα, αφού βρήκε το σθένος τόσο να παίξει λίγα 24ωρα μετά την εντελώς απρόσμενη απώλεια της μητέρας του, αλλά και να κάνει μία καλή εμφάνιση την οποία συνδύασε με γκολ. Ασφαλώς και αφιέρωσε το τέρμα στη μητέρα του, έχοντας σχετική φανέλα από μέσα. Ο Γκορτσίλας, ωστόσο, αποφάσισε να τον τιμωρήσει με μία κίτρινη κάρτα. Προφανώς και είχε το δικαίωμα να πράξει έτσι λειτουργώντας by the book, αλλά υπάρχει και το πνεύμα του νόμου, όχι μόνο το γράμμα. Σίγουρα, θα έχει τύχει στον ρέφερι Γκορτσίλα να χαρίσει κάρτα, κάνοντας τα στραβά μάτια σε περιπτώσεις που το επιβάλλει η συνθήκη. Όπως για παράδειγμα υπάρχει ο άγραφος κανόνας για το πρώτο σκληρό μαρκάρισμα στους αγώνες, αλλά αυτό είναι και πάλι κάτι αγωνιστικό. Εδώ μιλάμε για κάτι διαφορετικό, κάτι ανθρώπινο. Δεν θα έλεγε κανείς τίποτα αν «έτρωγε» την κάρτα ο Γκορτσίλας σε ένα τελειωμένο παιχνίδι, δεν θα τον έβγαζαν από τους πίνακες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x