sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός: Ρεκόρ τετραετίας, αλλά το ‘χει ξανακάνει...

Με ρεκόρ 9-4 στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός έχει εδραιωθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και το sportfm.gr θυμάται τις αντίστοιχες επιδόσεις του σε αυτό το διάστημα από το 2010 και έπειτα.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε αν μη τι άλλο, ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει μια καλή «μαγιά» νικών στην φετινή Ευρωλίγκα, για να μπορεί να ατενίζει το μέλλον του στην διοργάνωση με αισιοδοξία.

Σε έναν μαραθώνιο με τεράστιες δυσκολίες, ανταγωνισμό, απρόοπτα και ιδιαιτερότητες, το ρεκόρ 9-4 μετά από 13 αγωνιστικές (σ.σ. αντιστοιχούν στο 36% της κανονικής περιόδου) είναι αναμφίβολα κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, ιδιαίτερα όταν εμπεριέχει ένα 7/7 εντός έδρας και δύο πολύ καλές εκτός έδρας νίκες, απέναντι σε ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους, όπως η Ολύμπια Μιλάνο και η Ούνιξ Καζάν. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα, έχουν βάσει εικόνας και δυναμικής, να το διευρύνουν ακόμα περισσότερο, καθώς μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, αντιμετωπίζουν αντιπάλους που είναι στα «μέτρα» τους.

Παίζουν κατά σειρά με Ερυθρό Αστέρα (εκτός), Μπάγερν Μονάχου, Βιλερμπάν (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός) και παρότι καμία νίκη δεν είναι δεδομένη στην Ευρωλίγκα, είναι στο χέρι τους να ανέβουν ακόμα περισσότερο. Παρότι η διοργάνωση και το ιστορικό της δεν συμβαδίζει με το ρητό του προλόγου, καθώς καμία καλή αρχή δεν σου εξασφαλίζει τίποτα, αν ο Ολυμπιακός προφυλάξει την έδρα του και πάρει τουλάχιστον μία νίκη σε Βελιγράδι ή ΟΑΚΑ, θα τελειώσει τον πρώτο γύρο με 12-5, κάτι που θα σημαίνει πως Βάσει λογικής, θα απέχουν έξι ή το πολύ επτά νίκες για να «κλειδώσουν» τον βασικό στόχο της πρόκρισης στα πλέι οφ στον δεύτερο γύρο.

Ολυμπιακός: Ρεκόρ τετραετίας, αλλά το ‘χει ξανακάνει

Όσο λοιπόν και αν είναι νωρίς για υποθετικούς υπολογισμούς, το γεγονός πως ο Ολυμπιακός στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές έχει πετύχει περισσότερες νίκες απ’ ότι στις τρεις προηγούμενες σεζόν, σε συνδυασμό με την αγωνιστική και διοικητική υγεία που αποπνέει, μετατρέπουν αυτή την πολύ καλή αρχή σε εφαλτήριο επιτυχίας και πηγή αισιοδοξίας. Μιλώντας για το πρόσφατο παρελθόν, οι πειραιώτες στις πέντε προηγούμενες σεζόν που θεσπίστηκε το σύστημα να αγωνίζονται όλοι με όλους, άλλη μία φορά έκαναν εννέα νίκες στο ίδιο διάστημα και μία είχαν φτάσει στις δέκα. Με το προηγούμενο σύστημα διεξαγωγής, από το 2010-11 και έπειτα είχαν άλλες δύο φορές ρεκόρ 9-4, ενώ σε τρεις περιπτώσεις πέτυχαν δέκα (μία) και άλλες δύο έντεκα.

Προτού αναφέρουμε ξεχωριστά τα ρεκόρ του Ολυμπιακού στα πρώτα δεκατρία παιχνίδια της διοργάνωσης, αλλά και που κατέληξε η σεζόν για την ομάδα, αξίζει να αναφέρουμε πως σε καμία χρονιά που άρχισαν το ίδιο η περισσότερο αποτελεσματικά, δεν είχε καταφέρει να μην ηττηθεί στην έδρα του, στοιχείο που δίνει ξεχωριστή αίγλη και δυναμική στο φετινό 9-4 που έχει μέχρι τώρα.

Αναλυτικά, τα ρεκόρ του Ολυμπιακού στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές της Ευρωλίγκας:

2010-11: 9-4 στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές, 13-7 συνολικά, αποκλεισμός στα πλέι οφ από την Σιένα.
2011-12: 7-6 στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές, 14-8 συνολικά, κατάκτηση του τίτλου στην Κωνσταντινούπολη.
2012-13: 9-4 στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές, 22-9 συνολικά, κατάκτηση του τίτλου στο Λονδίνο.
2013-14: 11-2 στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές, 20-9 συνολικά, αποκλεισμός στα πλέι οφ από την Ρεάλ Μαδρίτης.
2014-15: 11-2 στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές, 22-8 συνολικά, 2η θέση στο Final Four της Μαδρίτης.
2015-16: 10-3 στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές, 14-10 συνολικά, αποκλεισμός από το Top 16.

Ολυμπιακός: Ρεκόρ τετραετίας, αλλά το ‘χει ξανακάνει

Με το νέο σύστημα διεξαγωγής:

2016-17: 9-4 στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές, 23-14 συνολικά, 2η θέση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.
2017-18: 10-3 στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές, 20-14 συνολικά, αποκλεισμός στα πλέι οφ από την Ζάλγκιρις Κάουνας.
2018-19: 8-5 στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές, 15-15 συνολικά, αποκλεισμός από την κανονική περίοδο.
2019-20: 5-8 στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές, 12-16 συνολικά, σε σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
2020-21: 8-5 στις πρώτες δεκατρείς αγωνιστικές, 16-18 συνολικά, αποκλεισμός από την κανονική περίοδο.

Ολυμπιακός: Ρεκόρ τετραετίας, αλλά το ‘χει ξανακάνει

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x