sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός: Ρόστερ γεμάτο αστέρια, αλλά και περιττούς ποδοσφαιριστές

Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολυάριθμο ρόστερ, με μπόλικους ποδοσφαιριστές με τεράστια καριέρα πίσω τους αλλά και μερικούς ακόμη που είναι περιττοί και ουσιαστικά πιάνουν… χώρο.

Ένα τρελό, τρελό μεταγραφικό παζάρι ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός την τελευταία ημέρα του παραθύρου. Με Χάμες Ροντρίγκες, Κασάμι και Μπακαμπού να υπογράφουν, όπως και ο Σαμασέκου ως δανεικός από τη Χόφενχαϊμ να πιάνουν... λιμάνι.

Βέβαια, οι Πειραιώτες ενδέχεται να μην ολοκληρώσουν τις κινήσεις τους εκεί, αφού η μεταγραφική περίοδος για τους ελεύθερους συνεχίζεται ως το φινάλε του Σεπτεμβρίου. Με τον Ελαμπντελαουί να προβάρει αυτή τη στιγμή τα ερυθρόλευκα.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού φαίνεται να έχει διαμορφωθεί, αφού είχε υπάρξει νωρίτερα και η... βόμβα με Μαρσέλο, με τους Πειραιώτες πλέον να έχουν ένα πολυάριθμο ρόστερ με τεράστια ποιότητα, αλλά και «περιττούς» ποδοσφαιριστές που θα έπρεπε να αποχωρήσουν. Ας τους δούμε όλους...

Οι 3+1 τερματοφύλακες





Ο Τόμας Βατσλίκ δεν… κουνιέται κάτω από τα δοκάρια, με τον Ολυμπιακό να οφείλει πολλά στον Τσέχο κίπερ για την έως τώρα πορεία του. Από πίσω του, όμως, υπάρχουν δύο μικροί (Τζολάκης, Παπαδούδης) και ένας που δεν υπολογίζεται (Κρίστινσον). Γι’ αυτό και το όνομα του Πασχαλάκη ακούγεται, όπως και αρκετών ακόμη ελεύθερων τερματοφυλάκων, με τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν έναν για να πλαισιώσει τον Βατσλίκ.

Πέντε δεξιά μπακ, τέσσερα αριστερά!





Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά εννιά ποδοσφαιριστές στα άκρα της άμυνάς του, που μπορούν να γίνουν και δέκα αν αποκτηθεί ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, διαθέτει ο Ολυμπιακός. Πρέπει, μάλιστα, σύντομα να υπάρξουν και αποχωρήσεις αφού είναι υπερβολικά πολλοί αυτοί οι παίκτες. Στο δεξί άκρο της άμυνας, υπάρχουν οι νεοφερμένοι Βρσάλικο, Άβιλα και οι «παλιοί» Λαλά, Ανδρούτσος, αλλά και ο Γιάννης Μασούρας.



Όσον αφορά τα αριστερά; Ο Μαρσέλο που ήρθε και μόλις είναι έτοιμος θα πάρει τη φανέλα στο… σπίτι του, οι Ρέαμπτσουκ, Ανδρούτσος αλλά και ο Λάιντνερ. Και δεν βάζουμε μέσα σε αυτούς τον Κίτσο, ο οποίος ανήκει στους Πειραιώτες αλλά είναι δανεικός στην Ομόνοια.

Όσοι πρέπει στα στόπερ



Ολυμπιακός: Ρόστερ με αστέρια και περιττούς ποδοσφαιριστές

Στο κέντρο της άμυνας, ο Ολυμπιακός ίσως είναι πλήρης. Διαθέτει πέντε στόπερ και εφόσον χρησιμοποιεί τετράδα στην άμυνα, τότε μοιάζουν αρκετοί. Κώστας Μανωλάς, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Παναγιώτης Ρέτσος, Παπ Αμπού Σισέ και Ουσεϊνού Μπα οι διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ.

Έκλεισε το κενό στο «6»



Ολυμπιακός: Ρόστερ με αστέρια και περιττούς ποδοσφαιριστές

Ίσως η θέση στην οποία χρειαζόταν (εφόσον η αγορά για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές λήγει στο τέλος του Σεπτέμβρη) ενίσχυση περισσότερα από κάθε άλλη ο Ολυμπιακός να ήταν στον άξονά του. Κυρίως στο «6» όπου ο μόνος καθαρός κόφτης ήταν ο Εμβιλά, αλλά αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Χόφενχαϊμ και ο Ντιαντιέ Σαμασέκου. Την ίδια ώρα, για το «8» υπάρχουν οι Ινμπόμ Χουάνγκ, Μπουχαλάκης, Κούντε και ο Κασάμι που έχει υπογράψει και αναμένεται η ανακοίνωση.

Πέντε δεκάρια, που μπορούν να παίξουν και αλλού



Ολυμπιακός: Ρόστερ με αστέρια και περιττούς ποδοσφαιριστές

Το ζήτημα του Ολυμπιακού πριν κάνει τις αρκετές και μάλιστα ιδιαίτερα ηχηρές μεταγραφές, ήταν η δημιουργία στο παιχνίδι του. Τελικά, οι Πειραιώτες όχι απλά ενισχύθηκαν στο «10» αλλά πλέον έχουν πολλούς περισσότερους, απ’ ότι θα έπρεπε, ποδοσφαιριστές στην εν λόγω θέση. Ο Πεπ Μπιέλ αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή της ομάδας φέτος και ο Χάμες Ροντρίγκες μία από τις σπουδαιότερες στα χρονικά των «ερυθρολεύκων». Αμφότεροι, πάντως, μπορούν να μετατοπιστούν και στα πλάγια. Ο Βαλμπουενά έχει περιορισμένο χρόνο, ο Αγκιμπού Καμαρά δείχνει να μην υπολογίζεται, ενώ υπάρχει ένα τεράστιο ερωτηματικό δίπλα από το όνομα του Φορτούνη.

Έξι εξτρέμ, αλλά πόσοι υπολογίζονται;



Ολυμπιακός: Ρόστερ με αστέρια και περιττούς ποδοσφαιριστές

Στα εξτρέμ υπάρχουν έξι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι δύο προαναφερθέντες (Χάμες, Μπιέλ). Ας πάμε όμως στους… καθαρόαιμους πλάγιους επιθετικούς. Για αρχή, οι Ντιμπί Κεϊτά και Βρουσάι δεν υπολογίζονται, αλλά έχουν συμβόλαιο. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έχει χρόνο αλλά ταλαιπωρείται συχνά-πυκνά από τραυματισμούς, με τους Μασούρα, Μπόουλερ και Ντε Λα Φουέντε να είναι οι άλλοι τρεις που θα μοιραστούν τον χρόνο. Ο τελευταίος, πάντως, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, ενώ δεν έχει προσφέρει στο ξεκίνημα της σεζόν τα αναμενόμενα.

Τέσσερις σέντερ φορ, οι τρεις του «κουτιού»



Ολυμπιακός: Ρόστερ με αστέρια και περιττούς ποδοσφαιριστές

Στην κορυφή της επίθεσης, ο Ολυμπιακός είναι, επίσης, γεμάτος και χρειάζεται τουλάχιστον μία αποχώρηση. Ο Μπακαμπού είναι ο πιο «φρέσκος» και προορίζεται ως σέντερ φορ, αλλά μπορεί να αγωνιστεί και στα «φτερά» της επίθεσης. Για την κορυφή υπάρχουν και οι Ουί-Τζο Χουάνγκ, Ελ Αραμπί, ενώ μετέωρος δείχνει στο ρόστερ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Άρη.

Ανήκουν στον Ολυμπιακό, αλλά είναι δανεικοί!



Ολυμπιακός: Ρόστερ με αστέρια και περιττούς ποδοσφαιριστές

Το πολυπρόσωπο και πολυάριθμο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν τελειώνει εδώ, αφού έχει και μπόλικους ποδοσφαιριστές που έχει δώσει ως δανεικούς. Ο αριστερός μπακ, Κίτσος, αγωνίζεται στην Ομόνοια, ενώ στους Πειραιώτες ανήκουν και οι χαφ Μαντί Καμαρά (Ρόμα), Πέπε (Ανκαραγκιούτσου), Κανέ (Πάφος), Σουρλής (Φορτούνα Σιτάρντ). Δανεικοί έχουν δοθεί και οι Ονιεκούρου (Αδάνα Ντεμίρσπορ), Ζινκερνάγκελ (Σταντάρ Λιέγης), Καρβάλιο (Εστορίλ), Λοβέρα (Ιωνικός) και Φαντιγκά (Ιωνικός).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x