sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός: Τι κάνουν με τις νέες τους ομάδες όσοι αποχώρησαν το καλοκαίρι

Το sport-fm.gr αναλύει τι κάνουν όσοι αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι. Κάποιοι είναι βασικοί στις νέες τους ομάδες, ενώ κάποιοι άλλοι δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης των προπονητών τους.

Η Super League κάνει παύση λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ και ο Ολυμπιακός μέσω του προπονητή του, Μίτσελ,, έχει μία ευκαιρία να «συμμαζέψει» το πολυάριθμο ρόστερ του και να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες του.

Άλλωστε, ο Μαδριλένος τεχνικός ήταν αυτός, που κατά την παρουσίασή του έκανε σαφές πως επιθυμεί να έχει στη διάθεση του μάξιμουμ 27 παίκτες!

Με τα πρώτα ονόματα, που είναι φαβορί για αποχώρηση, να έχουν γίνει ήδη γνωστά και πολλούς από τους ποδοσφαιριστές, που βρίσκονται στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων», να μην έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες γύρω από το όνομα τους, είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε τι έκαναν σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν όσοι αποχώρησαν το φετινό καλοκαίρι, είτε με μεταγραφή είτε με δανεισμό. Κάποιοι έχουν εντυπωσιάσει, κάποιοι κινούνται στα γνωστά τους στάνταρ, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν κερδίσει ακόμα την εμπιστοσύνη του καινούργιου τους προπονητή.

Αυτοί που ξεχωρίζουν


Πέρυσι αποκτήθηκε ύστερα από εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς ως ο εξτρέμ, που θα έλυνε το πρόβλημα στα φτερά του Ολυμπιακού. Ο Χένρι Ονιεκούρου, όμως, δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τον ντόρο γύρω από το όνομά του, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί δανεικός στην Αντάνα Ντεμίρσπορ. Στο πρωτάθλημα Τουρκίας, ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός κάνει θραύση, δείχνοντας πως μάλλον η περσινή σεζόν αποτελεί μία κακή παρένθεση στην καριέρα του ή πως του ταιριάζει το ποδόσφαιρο που παίζεται στη γείτονα χώρα. Μετρά 12 παιχνίδια (11 βασικός) με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ, έχοντας συμμετοχή στο 1/4 των γκολ της ομάδας του.

Ολυμπιακός: Τι κάνουν όσοι έφυγαν... στις νέες τους ομάδες

Στον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκε ποτέ στη πραγματική του θέση, που είναι ο ρόλος του δημιουργού, αλλά έπαιζε πάνω στη γραμμή, είτε αριστερά, είτε δεξιά. Ο λόγος για τον Φίλιπ Ζικερνάγκελ που ξεκίνησε φουριόζος με τη Σταντάρ Λιέγης. Παίκτης του μήνα για την ομάδα του τον Σεπτέμβριο, ορισμένες σπουδαίες εμφανίσεις μέσα στον Οκτώβριο και συνολικά τέσσερα γκολ (κάποια πολύ όμορφα), σε εννέα παιχνίδια.



Ο Τικίνιο αποτέλεσε παρελθόν από τους Πειραιώτες, λόγω της πολυκοσμίας στη γραμμή κρούσης. Πάντως, αυτήν τη στιγμή δείχνει να ήταν μία λάθος επιλογή, αφού ούτε ο Ουί-Τζο, ούτε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους με τα ερυθρόλευκα ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, την έχουν κάνει, αλλά για λάθος λόγους. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί τον βασικό επιθετικό της Μποταφόγκο, έχοντας βρει δίχτυα έξι φορές και δίνοντας δύο τελικές πάσες.

Ολυμπιακός: Τι κάνουν όσοι έφυγαν... στις νέες τους ομάδες

Η Πάφος είναι πρώτη και αήττητη στο Κυπριακό πρωτάθλημα και ένας από τους βασικούς λόγους είναι ο δανεικός από τον Ολυμπιακό, Μαμαντού Κανέ (10 παιχνίδια, ένα γκολ). Ο 25χρονος από τη Γουινέα αποτελεί τον παίκτη κλειδί στη μεσαία γραμμή της ομάδας του Χένινγκ Μπεργκ. Ένας ποδοσφαιριστής, που κόβει και ράβει με μεγάλη συχνότητα και τη φετινή χρονιά θα μπορούσε να αποτελεί μία πολύ καλή ρεζέρβα στο κέντρο του Ολυμπιακού.

Βρέθηκε κοντά στην κλήση του, για να εκπροσωπήσει την εθνική Σερβίας στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά, τελικά, προτιμήθηκαν πιο έμπειροι παίκτες. Ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς έχει 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Παρτίζαν (ένα γκολ) και αποτελεί έναν ανερχόμενο κεντρικό αμυντικό για τη χώρα του. Οι φετινές περιορισμένες επιλογές του Ολυμπιακού στα μετόπισθεν, θα του έδιναν πιθανά, την ευκαιρία να καταγράψει κάποιες συμμετοχές με την ελληνική ομάδα.

Άλλος ένας Σέρβος που έχει ξεκινήσει καλά, είναι ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Στη ρωσική Ουράλ μετρά εννιά παιχνίδια και τρία γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ έχει αγωνιστεί και τρεις φορές για το Κύπελλο, όλες ως βασικός. Παραχωρήθηκε για το ποσό των 500χιλ. ευρώ.

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη


Σε ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Ζοσέ Μουρίνιο μετατρέπεται ο Μαντί Καμαρά (17 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μία ασίστ). Ο box to box μέσος, θυμίζει σιγά σιγά τον καλό του εαυτό και δίνει λύσεις στον Πορτογάλο τεχνικό, που όπως φαίνεται θα κάνει θετική εισήγηση για την παραμονή του 25χρονου στη Ρόμα. Θυμίζουμε πως η οψιόν αγοράς ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.

Ολυμπιακός: Τι κάνουν όσοι έφυγαν... στις νέες τους ομάδες

Ο Κώστας Μανωλάς αποτελεί τον «κέρβερο» στα μετόπισθεν της Σαρζά. Έχει αγωνιστεί και στα επτά παιχνίδια της ομάδας του και μάλιστα, έχει δώσει δύο ασίστ. Η δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό δεν πήγε όπως ο ίδιος, αλλά και οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν και έτσι μετακόμισε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Κάθε χρόνο η ίδια κουβέντα για τον Αλεξάντρ Τσούμιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ, που πήρε μεταγραφή ως ελεύθερος στη Βοϊβοντίνα, έχει το εύκολο γκολ και ίσως φέτος να μπορούσε να δώσει κάποιες λύσεις στους Πειραιώτες, αν αναλογιστούμε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ομάδα στις συγκεκριμένες θέσεις. Σε 13 ματς, έχει σκοράρει επτά γκολ.

Ο Ρόνι Λόπες αποτελεί το βασικό δεκάρι της Τρουά στη Ligue 1. Ήδη 11 παιχνίδια, με δύο γκολ και τέσσερις ασίστ για τον πρώην μέσο της Σεβίλλης. Στον Ολυμπιακό έδειξε κάποια δείγματα του ταλέντου του, αλλά δεν είχε διάρκεια, παίζοντας κυρίως ως εξτρέμ.

Ολυμπιακός: Τι κάνουν όσοι έφυγαν... στις νέες τους ομάδες

Αγωνίζεται ως βασικός στην τουρκική Αλάνιασπορ (τρία γκολ, μία ασίστ). Ο Αχμέντ Χασάν στο παρελθόν έχει δώσει πολλούς βαθμούς με τα κρίσιμα γκολ του στον Ολυμπιακό, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει κάποια θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Το πιθανότερο σενάριο είναι το καλοκαίρι η ομάδα από την Αλάνια να πληρώσει την οψιόν και να κάνει δικό της τον Αιγύπτιο φορ.

Στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος αγωνίζεται ο Μιχάλ Καρμπόβνικ, με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό μπακ, μετρώντας 12 συμμετοχές, με ένα γκολ και δύο ασίστ.

Ο Φώτης Κίτσος μετρά έξι συμμετοχές για το πρωτάθλημα Κύπρου και τρεις στο Europa League με την Ομόνοια. Αρκετά μεστές εμφανίσεις, φαίνεται πως θα κερδίσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα της ομάδας του.

Δανεικός στην πατρίδα του και την Εστορίλ αγωνίζεται ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος επιτελικός χαφ αποτελεί παίκτη του αρχικού σχήματος και παρότι οι εμφανίσεις του κυμαίνονται σε θετικό πρόσημο, δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει δίχτυα ή ασίστ σε κάποια από τις εννέα συμμετοχές του, στο πρωτάθλημα της χώρας του.

Οι υπόλοιποι


Ο Μαξιμιλιάνο Λοβέρα (11 παιχνίδια, ένα γκολ, μία ασίστ) και ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά (11 παιχνίδια) έχουν παραχωρηθεί δανεικοί στον Ιωνικό. Στην Νίκαια περιμένουν περσότερα πράγματα από αυτούς στο δεύτερο μισό. Οκτώ συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο, μετρά και ο Πέτρος Μπαγκαλιάννης, με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, οι περισσότερες ως αλλαγή. Ο Ρούμπεν Σεμέδο (Αλ Ντουχαίλ) έφερε κάποια χρήματα στα ταμεία του Ολυμπιακού και αποχώρησε για άλλες πολιτείες. Είναι βασικός στην ομάδα του, αλλά το πρωτάθλημα ξεκίνησε πρόσφατα.

Ολυμπιακός: Τι κάνουν όσοι έφυγαν... στις νέες τους ομάδες

Ο Αλέξανδρος Νικολιάς (Λάρισα) και ο Ηλίας Καραργύρης (Προοδευτική) έφυγαν ως ελεύθεροι για μικρότερες κατηγορίες των εγχώριων πρωταθλημάτων. Ο Πορτογάλος Πέπε (Ανκαραγκουτσού) και ο Βασίλης Σουρλής (Φορτούνα Σιτάρντ), μετρούν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στις νέες τους ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x