sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Χουάνγκ Ουί-Τζο: Αυτός είναι ο νέος επιθετικός του Ολυμπιακού!

Η επικείμενη μεταγραφή του Χουάνγκ Ουί-Τζο στον Ολυμπιακό θα φέρει έναν νέο «αέρα» στην επίθεση των «ερυθρολεύκων».

Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Χουάνγκ Ουί-Τζο, ο Ολυμπιακός προσθέτει στην «μηχανή» του έναν παίκτη με πολύ διαφορετικά στοιχεία από αυτά που ήδη διαθέτουν οι υπάρχοντες «ερυθρόλευκοι». Για να φτάσει όμως μέχρι στον Πειραιά μέσω Νότιγχαμ, διένυσε μία πολύ ενδιαφέρουσα πορεία, όντας εκ των κορυφαίων σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Τα πρώτα βήματα στη γενέτειρα

Ο Χουάνγκ γεννήθηκε στο Σεογκνάμ της Νότιας Κορέας παίζοντας για πρώτη φορά επαγγελματικά το 2013 όταν και επιλέχθηκε στο ντραφτ από την τοπική Seognam FC, σκοράροντας μάλιστα στο ντεμπούτο του. Το 2015 πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά με τον σύλλογό του σκοράροντας 15 τέρματα στο πρωτάθλημα ενώ πρόσθεσε ακόμα τρία στο Ασιατικό Champions League, κάτι το οποίο έφερε και την πρώτη του κλήση στην εθνική Νότιας Κορέας. Το 2017 μεταπήδησε στην Γκάμπα Οσάκα εκεί όπου ψηφίστηκε στην κορυφαία εντεκάδα του πρωταθλήματος αλλά και καλύτερος παίκτης της ομάδας του.

Η Γαλλία, ο Πάουλο Σόουζα και ο πρώτος Ασιάτης σκόρερ στην ιστορία

Όλα αυτά έφεραν την πρώτη του ευρωπαϊκή περιπέτεια, ταξιδεύοντας στη Γαλλία για λογαριασμό της Μπορντό. Παρά το γεγονός ότι είναι σέντερ φορ κατά κύριο λόγο, υπό τις οδηγίες του Πάολο Σόουζα αγωνιζόταν ως εξτρέμ, εκεί όπου σκόραρε συνολικά έξι τέρματα, ένα εκ των οποίων ήταν απέναντι στη Παρί Σεντ Ζερμέν με κεφαλιά, στην ήττα με 4-3.



Μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας και την ανάληψη της από τον Ζαν Λουίς Γκασέτ, αρχικά αγωνιζόταν και πάλι ως εξτρέμ, περνώντας μία περίοδο αφλογιστίας 11 συνεχόμενων αγώνων. Εκεί, όμως, με την επανατοποθέτηση του στην αιχμή της επίθεσης τα πράγματα άλλαξαν, καθώς από τα μισά της χρονιάς και μετά σκόραρε 11 τέρματα.

Το πρώτο χατ -τρικ με τη γαλλική ομάδα το σημείωσε τον Ιανουάριο του 2022 στη νίκη με 4-3 απέναντι στο Στρασβούργο. Δύο με το δεξί πόδι και ένα με το αριστερό, το οποίο ήταν εκπληκτικό. Με τρία αυτά γκολ έγινε ο πρώτος Ασιάτης σκόρερ στην ιστορία της Ligue 1.



Παρά την κακή σεζόν για τους Γιροδίνους, ο Ουί-Τζο ήταν εκ των διακριθέντων για αυτό και ο ίδιος επεδίωξε την συνέχεια του στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο σε ομάδα ανώτερη από αυτή που αγωνιζόταν, δείχνοντας πως τα όνειρα του συνεχώς μεγαλώνουν.

Τα πεπραγμένα με την εθνική του ομάδα

Με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, ο Ουί-Τζο έχει 15 γκολ σε 45 συμμετοχές, έχοντας σημειώσει δύο φορές χατ-τρικ, έχει κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο ενώ το 2018 αναδείχθηκε και κορυφαίος Νοτιοκορεάτης παίκτης της σεζόν.

Τα στοιχεία του «Χουάνγκ 2.0» και τι θα αλλάξει στην ερυθρόλευκη επίθεση

Ο 29χρονος Νοτιοκορεάτης έχει πολύ πλούσιο ρεπερτόριο στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αγωνιστεί. Αρχικά διαθέτει την ικανότητα να παίξει σε όλες τις θέσεις τις επίθεσης, με βασική του θέση να είναι αυτή του σέντερ φορ. Η ταχύτητά του συνδυαστικά με την πολύ καλή τεχνική κατάρτιση που θυμίζει τον συμπατριώτη του Ιν Μπέομ, αναμένεται να κάνει την ερυθρόλευκη επίθεση πολύ πιο γρήγορη και πιο ελκυστική. Δεν είναι καθαρόαιμο «εννιάρι», ωστόσο λόγω του ύψους που διαθέτει (1,85), μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια με μεγάλη ευκολία.

Οι κινήσεις στο χώρο, η κοφτή ντρίπλα, η ικανότητα στο ένας με έναν και οι γρήγορες αποφάσεις, θα δώσουν στον Κάρλος Κορμπεράν την ευχέρεια να δοκιμάσει το νέο του παίκτη σε διάφορα σχήματα ακόμα και ως δεύτερο φορ μαζί με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αν και εφόσον ο Ισπανός μπει σε αυτή τη λογική κάποια στιγμή στο μέλλον. Μέσω αυτών των στοιχείων αυτόματα «μεγαλώνει» το γήπεδο για τους επιτιθέμενους αυξάνοντας τις επιλογές των γύρω του.

Μένει πλέον να φανεί πως θα «κουμπώσει» ο νέος παίκτης των πρωταθλητών στα σχέδια του προπονητή του και πως θα ξεδιπλώσει την ποιότητά του στο χορτάρι.

Γιώργος Φραγκάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x