sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το έχει κάνει ήδη πέντε φορές: Όταν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε τον αήττητο Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ντέρμπι αιωνίων αήττητος και το sport-fm.gr θυμάται τις πέντε προηγούμενες περιπτώσεις που συνέβη αυτό, αλλά ο Παναθηναϊκός του το «έσπασε» όλες!

«Αήττητο πρωτάθλημα μόνο εμείς», έλεγαν με υπερηφάνεια οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μέχρι πρότινος, θέλοντας να… πικάρουν κάθε τους αντίπαλο και δη τους φίλους του Ολυμπιακού.

Η κατάκτηση της Α’ Εθνικής την περίοδο 1963-64 με 24 νίκες και έξι μόνο ισοπαλίες, βλέπετε, τους έδινε το δικαίωμα να… κομπάζουν για το κατόρθωμα της αγαπημένης τους ομάδας. Μοναδικό για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου!



Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι την σεζόν 2018-19, όταν και ο ΠΑΟΚ επανέλαβε το επίτευγμα του «τριφυλλιού», κατακτώντας κι αυτός τον τίτλο στην «μεγάλη» κατηγορία χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι.

Με τον απολογισμό του «δικέφαλου του Βορρά», μάλιστα να είναι και… βελτιωμένος σε σχέση με του Παναθηναϊκού, αφού έκανε 26 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες!



Επιστρέφοντας στο… σήμερα για να κάνουμε και την εκ νέου «σύνδεση», οι «πράσινοι» υποδέχονται τους Πειραιώτες στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Κυριακή (16/01) το απόγευμα.

Και, αυτή την φορά, είναι ο Ολυμπιακός εκείνος που έχει καταφέρει να αγνοεί την λέξη ήττα στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του στην φετινή Super League 1…

Εξυπακούεται, συνεπώς, πως, πέραν των βαθμολογικού και ψυχολογικού, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν κι έναν επιπλέον να τα δώσουν όλα για να κερδίσουν τους «ερυθρόλευκους».

Ποιος είναι αυτός; Φυσικά, για να τους «σπάσουν» το αήττητο σερί και να διατηρήσουν το ρεκόρ δικό τους, έστω και εξ ημισείας με τον ΠΑΟΚ!

Άλλωστε, ο ΠΑΟ ήταν η πρώτη ομάδα χρονικά που κατάφερε να πανηγυρίσει αήττητο πρωτάθλημα, ενώ όπως δείχνει και η προϊστορία, είναι κι εκείνη που διαθέτει την… τεχνογνωσία για να το πράξει.

Όταν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε με τον αήττητο Ολυμπιακό

Το sport-fm.gr κάνει βουτιά στο παρελθόν και θυμάται τις πέντε προηγούμενες φορές σε επίπεδο Α’ Εθνικής όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν με τον δεύτερο να είναι αήττητος και τον πρώτο να τον κερδίζει…

Το πρώτο «αίμα»


Την σεζόν 1995-96, οι δύο «μονομάχοι» συναντιούνται για την 12η αγωνιστική, στο… παλιό ακόμα «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τους γηπεδούχους να μετρούν επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Οι τρεις εκ των οποίων με Άρη, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εκτός έδρας…

Ο Μπορέλι ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 51’ και, πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Καραπιάλης ισοφαρίζει σε 1-1.
Μάλιστα, στο 61’ ο Γκώνιας κερδίζει πέναλτι από τον Χριστοδούλου, αλλά η ανατροπή δεν έρχεται… ποτέ, αφού ο Βάντσικ αποκρούει την εκτέλεση του Σκαρτάδου!

Ενώ, σαν… κερασάκι στην τούρτα για τους φίλους του Παναθηναϊκού -που ειρήσθω εν παρόδω κατέκτησε στο τέλος- έρχεται στο 88ο λεπτό το γκολ του Καπουράνη, για το τελικό 1-2. Γκολ που έγινε και σχετικό σύνθημα από την κερκίδα…



Μια από τις μόλις δύο!


Την περίοδο 1999-00 το «τριφύλλι» φιλοξενεί ως γηπεδούχος στο Ολυμπιακό στάδιο τον Ολυμπιακό, που μετρούσε επτά νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ με 4-1 και ΑΕΚ με 2-0, αμφότερα εκτός έδρας!

Για να έρθει μια ακόμα επικράτησή του, αυτή την φορά με σκορ 2-0, με τα γκολ του Ολιβάρες στο 58’ και του Βαζέχα στο 64ο λεπτό όχι μόνο να δίνουν τέλος στο αήττητο αλλά να αποτελούν και την μοναδική ήττα των φιλοξενούμενων.

Οι οποίοι εν τέλει έχασαν ξανά μόνο από τον ΟΦΗ με 2-1 στην Κρήτη για την 15η αγωνιστική και… τέλος.



Έβαλε πέντε γκολ αλλά κέρδισε με… 3-2


Την σεζόν 2002-03 ο ΟΣΦΠ πηγαίνει στην Λεωφόρο μετρώντας οκτώ νίκες και άλλες πέντε ισοπαλίες, σε σύνολο 13 αγωνιστικών και με τον αέρα του φαβορί.

Τελικά, οι γηπεδούχοι καταφέρνουν να σκοράρουν όχι μία, ούτε δύο αλλά… πέντε φορές. Οι δύο, βέβαια, είναι στην δική τους εστία, με τα αυτογκόλ των Χένρικσεν και Κυργιάκου στο 9’ και στο 55’ αντίστοιχα να βάζουν τον αντίπαλο μπροστά στο σκορ ισάριθμες φορές.

Ο Ολισαντέμπε ισοφαρίζει στο με 18ο λεπτό με κεφαλιά, ενώ αποβάλλεται στο 87’ με απευθείας κόκκινη κάρτα, ο Μπασινάς τον… μιμείται με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 72’ για το 2-2 και, πέντε λεπτά μετά, ο Κόλκα κάνει την ολική επαναφορά, μαζί με το 3-2!

Για την ιστορία, στην συνέχεια του πρωταθλήματος, οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλη μια φορά, από την ΑΕΚ στην Ριζούπολη με 2-1 για την 22η αγωνιστική…



Τον ξενέρωσε με τριάρα


Την περίοδο 2013-14 καταγράφηκε η μεγαλύτερη σε έκταση και αντίκτυπο νίκη του Παναθηναϊκού επί του -αήττητου με 24 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 26 ματς- Ολυμπιακού.

Με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να κερδίζει κόντρα σε κάθε προγνωστικό με 3-0 μέσα στο Φάληρο, με τα γκολ του Πράνιτς στο 44’, του Μπεργκ στο 68ο λεπτό και του Αμπέντ με απευθείας χτύπημα φάουλ δύο λεπτά πριν τη λήξη!

Σε ένα ντέρμπι που «σημαδεύτηκε» αφενός από την κατάρρευση του Ολαϊτάν στον αγωνιστικό χώρο στο 30’ και αφετέρου από το ποτήρι που δέχτηκε στο πρόσωπο ο Αναστασίου. Όταν ο Νέλσον Βαλντές κέρδισε πέναλτι από τον Κουτρουμπή, αλλά ο Ντομίνγκες, με το σκορ στο 0-2, στο 82ο λεπτό.



Η τελευταία φορά…


Ενώ την περυσινή χρονιά είχαμε το τελευταίο χρονικά «σπάσιμο» αήττητο του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό, με το 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έχουν 18 νίκες και ισοπαλίες σε Γιάννενα ΟΑΚΑ με ΑΕΚ και Τούμπα με ΠΑΟΚ, όλες με 1-1. Ωστόσο, χάρη στην κεφαλιά του Μαουρίσιο στο 6ο λεπτό και το σουτ του Σανκαρέ στο 78’, οι γηπεδούχοι παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Με το γκολ του Ελ Αραμπί τέσσερα λεπτά μετά να έρχεται… αργά τελικά και τον Μπα να αποβάλλεται στο 89’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας στο τέλος την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x