sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στο μεταξύ, η απίθανη Πάφος πάει να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο!

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της Πάφου, που οδηγεί την κούρσα στην Κύπρο και ονειρεύεται, ευλόγως, τίτλους και μεγαλεία.

Η πρώτη ματιά στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος Κύπρου ξενίζει. Στα υψηλά πατώματα του πίνακα, βλέπει κανείς και ομάδες που δεν έχει συνηθίσει το μάτι. Κι αν ο Άρης Λεμεσού μας συστήθηκε για τα καλά πέρυσι, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, η πρωτοπόρος Πάφος , που αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σε φιλική αναμέτρηση, σίγουρα προκαλεί έκπληξη.

Η έκπληξη ωστόσο μετριάζεται με μία πιο κοντινή ματιά στους αριθμούς. Σε έντεκα ματς πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Παφίτες μετρούν εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ έχουν σκοράρει 26 φορές και έχουν δεχτεί μόλις τρία γκολ!

«Η συντριπτική πλειοψηφία στην Κύπρο παραδέχεται ότι η Πάφος είναι η καλύτερη ομάδα φέτος» αναφέρει ο δημοσιογράφος του Alpha Κύπρου και της PrimeTel, Θάνος Λακιώτης, με την πρόσληψη του πρώην προπονητή της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, να παίζει καθοριστικό ρόλο στο να ανέβει επίπεδο η ομάδα.

Πάφος

Μια ομάδα που ιδρύθηκε μόλις το 2014 μετά τη συγχώνευση των ΑΕ Κουκλιών και ΑΕ Πάφου – η οποία με τη σειρά της είχε προκύψει μετά την ένωση ΑΠΕΠ και Ευαγόρα το 2000.

Η πρώτη παρουσία στη Β’ κατηγορία συνοδεύτηκε από την άνοδο στα σαλόνια, ωστόσο μετά από μία μόλις σεζόν το παφιακό συγκρότημα υποβιβάστηκε.

Η επιστροφή στα... αλώνια όμως είχε κι αυτή μικρή διάρκεια, καθώς το τέλος της σεζόν 2016/17 βρήκε την Πάφο να προβιβάζεται εκ νέου. Τότε άλλαξαν τα δεδομένα, με τους επιχειρηματίες Ρομάν Ντούμποφ και Σεργκέι Λομάκιν να αναλαμβάνουν τα ηνία του συλλόγου και να έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια. Πρόκειται για ένα δίδυμο από τη Ρωσία με εκτενή ενασχόληση στον τομέα του αθλητισμού, καθώς έχει επίσης τον έλεγχο της λετονικής Ρίγας αλλά και της ρωσικής Ροντίνα Μόσχας.

Πάφος

Μάλιστα, στο πρόσφατο παρελθόν ενδιαφέρθηκαν έντονα για την αγορά των μετοχών της Σεντ Ετιέν, με τον Ντούμποφ να έχει περάσει στο παρελθόν και από την Πόρτσμουθ ως μέτοχος.

Μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, η Πάφος κατάφερε να εδραιωθεί στη μεγάλη κατηγορία και βελτίωνε σχεδόν κάθε χρόνο την τελική της κατάταξη, τερματίζοντας την περασμένη σεζόν στην 6η θέση – με την πρώτη συμμετοχή στα playoffs να μην συνοδεύεται από ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Κάτι που ωστόσο φάνηκε να πεισμώνει τη διοίκηση, που έφερε τον Μπεργκ στο τιμόνι, ενώ απέκτησε ποδοσφαιριστές όπως ο Μουσταφά Ναμ (είναι στο Μουντιάλ με τη Σενεγάλη), ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς (ελεύθερος από ΑΕΚ) και ο Μαμαντού Κανέ (δανεικός από Ολυμπιακό).

Στο ρόστερ υπήρχαν ήδη ποιοτικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Όνι Βαλακάρι, ο Βίλι Σεμέδο και ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ζάιρο, που μετακινήθηκε από τα άκρα της επίθεσης στη θέση «9» και οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με επτά τέρματα στην κατηγορία.

Πάφος

Ασφαλώς, με μόλις τρία γκολ παθητικό, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Πάφος είναι πανίσχυρη και αμυντικά. Ο νεαρός Αυστριακός Ντάνιελ Άντος έχει κρατήσει οκτώ φορές το μηδέν, με τους Γιόζεφ Κβίντα, Κέναν Μοάιριτς, Ζουνίνιο και Ζορντάν Ικοκό να δημιουργούν μία εξαιρετική αμυντική γραμμή.

Σύμφωνα με τον Θάνο Λακιώτη, το... συμμάζεμα των μετόπισθεν αποτελεί επιτυχία του Μπεργκ, που δείχνει γιατί είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Κύπρο, αξιοποιώντας στο έπακρο το ρόστερ του.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι «γαλάζιοι» βρίσκονται στο +2 από τον δεύτερο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με ένα ματς λιγότερο, ενώ έχουν προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ακρίτα.

Ασφαλώς, ο μεγάλος στόχος είναι η διάκριση στο πρωτάθλημα, με την Πάφο να έχει 5/5 εντός έδρας δίχως να έχει δεχτεί γκολ, ενώ μονάχα ΑΠΟΕΛ και Απόλλων Λεμεσού απέφυγαν την ήττα όταν υποδέχτηκαν το σύνολο του Μπεργκ.



Αντιθέτως, ομάδες όπως η Ομόνοια, η Ανόρθωση και η ΑΕΚ Λάρνακας έφυγαν με το κεφάλι σκυφτό από το «Στέλιος Κυριακίδης» - το οποίο η διοίκηση επιθυμεί να εξαγοράσει από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και να ανακαινίσει, με το θέμα ωστόσο να μην έχει προχωρήσει για την ώρα.

Όλα αυτά, την ώρα που μια σπουδαία μορφή του ευρωπαϊκού στερεώματος κατέχει θέση συμβούλου στρατηγικής στο κλαμπ. Ο λόγος για τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας, Μίτσελ Σαλγάδο, ο οποίος μάλιστα πέρασε για μικρό χρονικό διάστημα και από τον πάγκο την περσινή σεζόν, όταν απομακρύνθηκε ο Ντάρκο Μίλανιτς. Όσο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή; Την έχει ο... Γκάιθκα Μεντιέτα!

Πάφος

Συνοψίζοντας, η παρουσία στα playoffs για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φαντάζει δεδομένη για την Πάφο, που στοχεύει όσο πιο ψηλά γίνεται και έχει κάθε λόγο να ευελπιστεί ότι μπορεί να κόψει πρώτη το νήμα και να γράψει ιστορία με το πρώτο της πρωτάθλημα.

Όσο για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, η Κύπρος θα έχει φέτος ένα για τα προκριματικά του Champions League και τρία για εκείνα του Europa Conference, με τους «γαλάζιους» να ορέγονται την πρώτη τους παρουσία εκτός συνόρων.

Και με τα όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα, θα χαρακτήριζε κανείς απίθανο το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρουν – αρκεί φυσικά να συνεχίσουν να παίζουν όπως στις έντεκα πρώτες αγωνιστικές!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x