sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Από άφαντος… MVP ο Μπιέλ: Τα πέντε συμπεράσματα από τη νίκη του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο

Τα σημεία-κλειδιά από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, με πρωταγωνιστή τον Μπιέλ.

Διπλό με Μπιέλ ο Ολυμπιακός στο Αγρίνιο. Οι Πειραιώτες γύρισαν σελίδα μετά τη σκληρή ήττα από τον ΠΑΟΚ, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού, στο πιο ήρεμο παιχνίδι τους έως τώρα στη σεζόν αμυντικά. Με τον Ισπανό άσο να ντύνεται MVP και τον Χάμες να δείχνει πόσο σημαντικός είναι αυτήν τη στιγμή για τους Πειραιώτες.

* Ξεβραχυκύκλωσε και έλυσε τον Ολυμπιακό ο Μπιέλ: Συνολικά ήταν πιο σταθερός και πιο επιδραστικός σε ολόκληρο το υπόλοιπο ματς ο Χάμες για τον Ολυμπιακό, αλλά ο παίκτης, ο οποίος ξεκλείδωσε την άμυνα του Παναιτωλικού και άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα ήταν ο Ισπανός. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καταφέρει να πατήσει πολλές φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή η ομάδα του Μίτσελ και ο 26χρονος άσος την ξεμπλόκαρε με ένα πανέμορφο γκολ. Έδωσε το προβάδισμα και ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, ενώ ανάγκασε τους γηπεδούχους να ακολουθήσουν plan b. Μέχρι εκείνο το σημείο, πάντως, ο Μπιέλ ήταν έξω από τα νερά του, αγωνιζόμενος στα πλάγια, όπου δείχνει ότι δεν μπορεί να αποδώσει στο μάξιμουμ, να βγάλει διάρκεια στο παιχνίδι του. Ακόμα και το γκολ δείχνει ότι ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη πιο κοντά στην περιοχή και όχι στην πλάγια γραμμή, όπου νιώθει… άβολα. Ένα ερώτημα είναι το πώς θα χωρέσουν όλοι, αφού υπάρχουν για τα συγκεκριμένα τετραγωνικά στον αγωνιστικό Χάμες, Βαλμπουενά και έρχεται ο Φορτούνης



* Σοβαρός αμυντικά, κράτησε ξανά το «μηδέν» ο Πασχαλάκης: Έχει επισημανθεί πολλές φορές τη φετινή σεζόν ότι η άμυνα είναι η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν. Κόντρα, πάντως, στον Παναιτωλικό, οι Πειραιώτες πέρασαν το πιο ήσυχο παιχνίδι τους αμυντικά. Ουσιαστικά, μόνο στη φάση του Κολοβού στο 3’ και σε λίγες ημιτελείς προσπάθειες του Μόρσεϊ στο πρώτο ημίχρονο, ένιωσαν οι «ερυθρόλευκοι» την επίθεση των γηπεδούχων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με μόλις τρεις τελικές (καμία στην εστία), την ώρα που οι ίδιοι είχαν 12(3), με την κατοχή να είναι 30%-70%. Στα ματς με Ατρόμητο (2-0) και Ιωνικό (3-1) κυρίως, αλλά και με τον ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) είχε αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα. Παρότι στα δύο από αυτά δεν δέχθηκε γκολ. Πρέπει παράλληλα να σημειωθεί, αν και το δείγμα δεν είναι μεγάλο και ασφαλές, ότι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει κρατήσει το «μηδέν» και στα δύο ματς που έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αποκτά αξία το γεγονός επειδή οι Πειραιώτες έχουν «clean sheet» σε πέντε από τους 19 επίσημους αγώνες τους στη φετινή σεζόν.

*Πέταξε ξανά το πρώτο ημίχρονο: Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός έριξε στον κάλαθο των αχρήστων το α’ μέρος, στο οποίο δεν είχε χημεία και ρυθμό επιθετικά, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί εντελώς ακίνδυνος στο μεγαλύτερο διάστημα. Η αναμέτρηση σε αυτό το διάστημα κύλησε όπως σχεδίαζε ο Γιάννης Αναστασίου και οι Πειραιώτες τα βρήκαν σκούρα. Θα πεις κάποιος ότι δεν έπαιζε μόνος του ο Ολυμπιακός. Το θέμα είναι ότι το κάνει επαλειμμένα τη φετινή σεζόν. Αφού δεν μπαίνει καλά στα παιχνίδια, ακόμα και όταν παίζει στην έδρα του, όπως συνέβη πρόσφατα κόντρα σε ΠΑΟΚ, Καραμπάγκ και Φράιμπουργκ. Αποδεικνύεται και με αριθμούς. Αφού πρόκειται για το 5ο ματς στο πρωτάθλημα από τα εννέα συνολικά, στο οποίο δεν βρήκε δίχτυα στο α’ μέρος και το 12ο στη σεζόν. Οπότε, στα περισσότερα παιχνίδια τους οι Πειραιώτες σχεδόν μόνιμα μπαίνουν υπό πίεση στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό συνέβη και σήμερα. Δεν το πλήρωσε αυτήν τη φορά, άλλες φορές του έχει κοστίσει.

*Έχει πάρει την μπαγκέτα του ο Χάμες: Πολλά έχουν σχολιαστεί/ειπωθεί/γραφτεί για τις φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού, οι οποίες είχαν σημείο αναφοράς τους Μαρσέλο και Χάμες. Για το αν μπορούν να προσφέρουν στους «ερυθρόλευκους». Για τον Βραζιλιάνο χρειάζεται υπομονή, αλλά ο Κολομβιανός άσος βρίσκει σιγά-σιγά τον δρόμο του, ομορφαίνοντας το παιχνίδι των Πειραιωτών. Έχει συμμετοχή στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία γκολ της ομάδας του. Απέναντι στον ΟΦΗ μπορεί να έχασε το πέναλτι, αλλά στη συνέχεια… σέρβιρε το 1-1 στον Μπακαμπού, κόντρα στον ΠΑΟΚ πέτυχε το μοναδικό γκολ των «ερυθρόλευκων», με το οποίο έγινε το 1-1 και σήμερα συμμετέχει στο 0-1, ενώ πιστώνεται την ασίστ στο 0-2 με το τέρμα του Βαλμπουενά.



*Δεν είχε λύσεις ο Παναιτωλικός, το «κλείδωσε» ο Ολυμπιακός: Όσοι έχουν εικόνα από το ματς καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό ήταν το γκολ του Μπιέλ για τον Ολυμπιακό και το πόσο χάλασε τα πλάνα των γηπεδούχων. Μέχρι εκείνο το σημείο σχεδόν όλα κυλούσαν όπως τα σχεδίαζε ο Γιάννης Αναστασίου, αν και οι Πειραιώτες δεν είχαν την ίδια εικόνα στο ξεκίνημα του β’ μέρους σε σχέση με το πρώτο, αφού είχαν ανεβάσει στροφές. Μετά το 0-1 αναγκάστηκαν να παίξουν πιο μπροστά, ενώ οι επιλογές που είχε ο 49χρονος τεχνικός ώστε να ανακατέψει την τράπουλα με ποιοτικές λύσεις μεσοεπιθετικά ήταν φτωχές. Αφού ο Καρέλης εξέτισε την τελευταία αγωνιστική της, ενώ απουσίαζε και ο τραυματίας Νταγκό, ο οποίος θα μπορούσε να ανακατέψει την άμυνα του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι, έφτασε… σβηστά (από το 0-1 και μετά) στο διπλό στο Αγρίνιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x