sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το «πράσινο» πάρτι και ο ηγέτης Μπερνάρ: Tα σημεία από την πεντάρα του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 5-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με τον Μπερνάρ MVP και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα πέντε σημεία από το ματς.

Έκανε το «3 στα 3» βγάζοντας… πεντάσφαιρο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν εκκωφαντικό πέρασμα από το Αγρίνιο επικρατώντας 5-0 του Παναιτωλικού για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League με τον Μπερνάρ να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση σκοράροντας τρεις φορές, τον Αϊτόρ να βρίσκει δίχτυα μετά από 11 μήνες και τον Μάγκνουσον να ανοίγει «λογαριασμό» για φέτος.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός δεν έδειξε καθόλου καλό πρόσωπο και έμεινε για ένα ματς ακόμη χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Το sport-fm.grσας παρουσιάζει τα πέντε σημεία από το ματς του Αγρινίου.


Μπερνάρ, η αναγέννηση!


Το δεδομένο ήταν ότι η αρχή δεν θα μπορούσε να γίνει από κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή στο γήπεδο εκτός από τον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος τα έκανε όλα στο Αγρίνιο, πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και δεύτερο της καριέρας του και πήρε στο… σπίτι το βραβείο του MVP της αγωνιστικής πριν καν αυτή ολοκληρωθεί.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε την πιο «γεμάτη» του εμφάνιση στην Ελλάδα, έχοντας πετύχει σε ένα ματς περισσότερα τέρματα σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Εκτός της «τριπλέτας» του, ο Μπερνάρ είχε συμμετοχή στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» σε όλους τους τομείς, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που βοήθησε και ανασταλτικά.

Επιπροσθέτως, μεγάλη βαρύτητα θα πρέπει να δώσουμε και στο καθαρό μυαλό, που έχει από την αρχή της σεζόν, το οποίο είναι απόρροια όχι μόνο της εξαιρετικής προετοιμασίας, που έκανε το καλοκαίρι, αλλά και του «παντρέματος» με τους συμπαίκτες του, τους οποίους γνωρίζει, πλέον, πολύ καλύτερα.


Η αδιαπέραστη άμυνα


Όπως και την περασμένη σεζόν, έτσι και φέτος η άμυνα του Παναθηναϊκού μοιάζει με «μπετόν αρμέ» στην Ελλάδα. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέκτησε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στην επίθεση προσθέτουν ποιότητα και δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, όμως τα μετόπισθεν είναι μια… φωτοτυπία από πέρυσι.

Για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, η εστία του Μπρινιόλι δεν παραβιάστηκε, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να είναι «ζεν» σε αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες ο Παναιτωλικός άνοιξε «πυρ». Αφενός στη φάση του 23', όπου με τη βοήθεια και του Μάγκνουσον, μπλόκαρε εύκολα το κοντινό πλασέ του Ντίας, ενώ κάτι παρόμοιο χρειάστηκε να κάνει και στο 71' στο αδύναμο, κατά τα άλλα, σουτ του Σενγκέλια εκτός περιοχής.

Πέραν του Μπρινιόλι, η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν σωστά οργανωμένη, αφού δεν ρίσκαρε να ανέβει όποτε η ομάδα έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αφού ομάδες τύπου Παναιτωλικού επενδύουν στις γρήγορες αντεπιθέσεις με βαθιές μπαλιές στον κενό χώρο. Πολύ καλή η εμφάνιση του Μάγκνουσον την οποία και επισφράγισε με γκολ, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του Κώτσιρα, ο οποίος ανταπεξήλθε στη μικρή πίεση, που άσκησε ο Παναιτωλικός από την είσοδο του Χουάνπι στο ματς μέχρι και την «κατάρρευση», η οποία προήλθε από το τρίτο γκολ.

Το πόδι δεν ξεκολλάει από το γκάζι


Μέσα σε όλα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα πρέπει να νιώθουν «ευλογημένοι» για όσα βλέπουν από την ομάδα τους στο γήπεδο. Πριν το παιχνίδι στο Αγρίνιο τίποτα δεν έδειχνε ότι η έκταση του σκορ θα ήταν τόσο μεγάλη, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι ούτε μια στιγμή.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι παίκτες του «τριφυλλιού» αναζητούσαν τα πατήματά τους, αποζημίωσαν με εξαιρετικό ποδόσφαιρο, πολλές ευκαιρίες και τρομερή ενέργεια.

Ακόμη και όταν το σκορ ήταν στο 3-0 και το ματς βρισκόταν στα «χασομέρια», η δημιουργία η ένταση και το κίνητρο δεν έλειψαν από τον Παναθηναϊκό. Ενδεικτικό όσων αναφέρουμε είναι η διπλή ευκαιρία με το δοκάρι του Βιλένα και το άστοχο πλασέ του Βέρμπιτς στην εξέλιξη της φάσης, τα οποία ήρθαν μετά το 4-0 στο 90ό λεπτό!

Επιπλέον, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυνήγησαν κάθε φάση και κάθε «χαμένη» μπαλιά, με αποκορύφωμα την πτώση του Παλάσιος στο 60', ο οποίος στην προσπάθειά του να προλάβει την μπάλα πέρασε πάνω από τις πινακίδες.


Το βάθος στο ρόστερ και η ξεκούραση ενόψει Βιγιαρεάλ


Από την αρχή της σεζόν έχουμε αναφερθεί ότι ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού φέτος είναι η επιστροφή στην κορυφή μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Δεδομένα όμως τα όσα μπορεί να προσδώσει στην ταυτότητα του κλαμπ μια πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία είναι ακόμη ένα μεγάλο κίνητρο. Έτσι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέποντας την ομάδα του να είναι «αεράτη» και να έχει… κάβα το 2-0 του ημιχρόνου θέλησε να ξεκουράσει κομβικούς ποδοσφαιριστές ενόψει της αναμέτρησης με τη Βιγιαρεάλ για την 1η αγωνιστική του Europa League.

Το να υπάρχουν στο ρόστερ ουσιαστικά 18 εν δυνάμει βασικοί ποδοσφαιριστές κάνουν τον Σέρβο τεχνικό να νιώθει πιο ελεύθερος στις επιλογές του και να έχει την ευχέρεια να «πειραματιστεί». Το να έρχονται από τον πάγκο ποδοσφαιριστές όπως ο Βέρμπιτς, ο Αϊτόρ και ο Σπόραρ αναδεικνύει την ποιότητα που υπάρχει στο έμψυχο δυναμικό και η οποία είναι αναγκαία για ένα κλαμπ που θέλει να ζήσει ξανά ένδοξες στιγμές.

Ο απροετοίμαστος και ελλιπής από ιδέες Παναιτωλικός


Ο Παναιτωλικός είναι πιθανότατα η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος με βάση τα όσα έχει παρουσιάσει στα τρία πρώτα του ματς στη σεζόν. Η ομάδα του Αγρινίου μετρά μόλις δύο βαθμούς στη φετινή Stoiximan Super League, έχοντας μια άμυνα η οποία είναι επιρρεπής στο λάθος, μια μεσαία γραμμή χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της και μια επίθεση σε πολύ κακή κατάσταση, που σκοράρει με το σταγονόμετρο.

Όσο και αν θέλει κάποιος να δείξει ένα πρόσωπο επιεικές προς το σύνολο του Γκάμπριελ Σούρερ, θα δει ότι όσες αδυναμίες υπάρχουν στο ρόστερ, φάνηκαν στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο Αργεντινός τεχνικός δεδομένα φέρει ξεκάθαρα την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας του, η οποία παρότι προσπάθησε θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ και να ανασυνταχθεί προκειμένου να μην γίνει… σάκος του μποξ φέτος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x