sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο ουσιαστικός Παναθηναϊκός και η άστοχη Λαμία: Τα πέντε σημεία από το ματς της Λεωφόρου

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 της Λαμίας στη Λεωφόρο για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League και το sport-fm.gr σας παραθέτει τα πέντε κομβικότερα σημεία του ματς.

Την επιστροφή του στις νίκες πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός αφού με τα γκολ του Κλεϊνχέισλερ και του Σπόραρ επικράτησε 2-0 της Λαμίας για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή. Οι «πράσινοι» ήταν αρκετά ουσιαστικοί και είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον Φώτη Ιωαννίδη, ενώ η Λαμία δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το καλό 20λεπτο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου που την ανάγκασε να αποχωρήσει ξανά με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τα πέντε σημαντικότερα σημεία από το ματς του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι «νέοι» που άρεσαν: Κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ο Παναθηναϊκός έκανε για ακόμη μια φορά προσεγμένες κινήσεις αποκτώντας τρεις ποδοσφαιριστές που με την πάροδο των ημερών δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Αυτό επιβεβαιώθηκε στην αναμέτρηση με τη Λαμία, αφού οι Κλεϊνχέισλερ, Μαντσίνι και Πούχατς ξεκίνησαν στην αρχική ενδεκάδα και πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση. Ο Ούγγρος ήταν αρκετά δραστήριος στα 60 λεπτά που αγωνίστηκε, πετυχαίνοντας μάλιστα και το παρθενικό του γκολ με την πράσινη φανέλα. Όσον αφορά τον Πούχατς, έπιασε πολύ καλή απόδοση με αρκετές επελάσεις από τα αριστερά και συνεργάστηκε άψογα με τον κινητικό Μαντσίνι που έδωσε πλάτος στο γήπεδο και άνοιξε αρκετούς χώρους. Μάλιστα, ο Πούχατς έφτασε ξανά μια ανάσα από το πρώτο του γκολ όμως το δοκάρι του στέρησε την ευκαιρία στο 67'.



Ο κεφάτος Ιωαννίδης: Κομβική ήταν για τον Παναθηναϊκό και η παρουσία του Φώτη Ιωαννίδη στη βασική ενδεκάδα. Ο Έλληνας στράικερ είχε πολλή διάθεση στο ματς, εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που του δόθηκε για ακόμη μια φορά. Κινήθηκε σε όλους τους χώρους του γηπέδου, μοίραζε συνεχώς μπάλες στους συμπαίκτες του, τόσο στα άκρα όσο και στον άξονα ενώ έκανε και μια θαυμάσια ενέργεια που οδήγησε στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού με την ασίστ στον Κλεϊνχέισλερ. Αν μη τι άλλο, ο 23χρονος φορ δεν κατάφερε να σκοράρει καθώς στάθηκε άτυχος, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία στο τρίτο λεπτό της επανάληψης.



Η αλληλουχία των «φτερών»: Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που οδήγησαν στην καλή εμφάνιση και την νίκη του Παναθηναϊκού ήταν και η απόδοση που «έπιασαν» οι ακραίοι και στις δύο πτέρυγες. Βαγιαννίδης-Μαντσίνι και Πούχατς-Κλεϊνχέισλερ είχαν άριστη επικοινωνία στο χορτάρι με τα ανεβάσματα των δύο «πράσινων» μπακ να δίνουν το δικαίωμα στους εξτρέμ να πατούν ευκολότερα περιοχή, ενώ όταν κρίθηκε απαραίτητο οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Μαντσίνι και τον Κλεϊνχέισλερ να καλύπτουν τα κενά που άφηναν στην άμυνα οι συμπαίκτες τους.



Η άμυνα προβλημάτισε ξανά αλλά ο Μπρινιόλι... επέστρεψε: Μέσα σε όλα ο Παναθηναϊκός είχε και ένα αρκετά κακό διάστημα 20 λεπτών στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Η Λαμία τον πίεσε αρκετά χτυπώντας μαζικά στην κόντρα. Οι γραμμές των «πρασίνων» ανέβαιναν ψηλά με αποτέλεσμα τα κενά πίσω να μην αποφεύγονται. Μάλιστα η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 51' όμως ο Μπρινιόλι έσωσε την εστία του. Ο Ιταλός πορτιέρε έδειξε να επανέρχεται στον καλό του εαυτό αφού όποτε τον χρειάστηκε ο Παναθηναϊκός ήταν εκεί ενώ από εκείνον ουσιαστικά ξεκίνησε και η φάση του 1-0 με την απόκρουση στο σουτ του Βέργου στο 15' και τη γρήγορη μεταβίβαση στον Ρούμπεν.



Δεν εκμεταλλεύεται της ευκαιρίες και το πληρώνει η Λαμία: Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που ήταν κυνικός, η Λαμία δεν κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή που είχε. Το σύνολο του Σάββα Παντελίδη, είχε ως βασικό της πλάνο να αμυνθεί και να αναζητήσει ένα γκολ στην αντεπίθεση και παραλίγο να το καταφέρει στο καλό της διάστημα στο ματς. Η ομάδα της Φθιώτιδας δυσκολεύεται χαρακτηριστικά στην τελική προσπάθεια και παρά την προσθήκη του Βέργου στο ρόστερ συνεχίζει την επιθετική της δυστοκία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x